En Sıcak Konular

PAŞAYEVA:''KAPILAR NİYE AÇILACAKMIŞ ONU ANLMIYORUM''

16 Nisan 2009 19:59 tsi
PAŞAYEVA:''KAPILAR NİYE AÇILACAKMIŞ ONU ANLMIYORUM'' MHP İzmir Milletvekili Şenol Bal’ın daveti üzerine Türkiye’de bulunan Azerbaycanlı kadın parlamenterlerden Genire Paşeyeva, "Kapılar niye açılacak onu anlamıyoruz" dedi.

Azerbaycanlı kadın parlamenterler Baykal ve Bahçeli’ye, teşekkür ettiler. Azerbaycan Milletvekili Genire Paşeyeva, "Kapılar niye açılacak onu anlamıyoruz" dedi.

Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre,MHP İzmir Milletvekili Şenol Bal’ın daveti üzerine Türkiye’de bulunan Azerbaycanlı kadın parlamenterler ve Azeri Türk Kadınlar Birliği Başkanı Tenzile Rüstemhanlı, dün Ankara’da temaslarda bulundular. Parlamenterler, TBMM Başkanı Köksal Toptan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ziyaret ettiler. Azerbaycan Milletvekili Genire Paşayeva, heyetin CHP Genel Merkezi’ni ziyareti sırasında, "Ermenistan, Karabağ’daki işgali sona erdirsin, Türkiye’nin toprak bütünlüğünü tanısın, sözde soykırım iddialarından el çeksin. Ermenistan bunları yapmayacaksa kapılar niye açılacak, bunu anlamıyoruz" dedi. Paşayeva, Baykal ve Bahçeli’ye sınır kapısının açılmasına ilişkin tutumundan ötürü Azerbaycan halkının teşekkürlerini iletiklerini bildirdi.

Baykal, Hadise’ye destek istedi

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Azerbaycan Parlamento Heyeti’nden Eurovizyon Şarkı Yarışması’nda Türkiye’yi temsil edecek Hadise için destek istedi. Baykal, "Son dönemde yaşananlar, Hadise’ye vereceğiniz olası desteği etkilemesin. Sakın Türkiye’ye oy vermemezlik yapmayın. Umarım kırgınlıklarınızı içinizde bastırır ve Hadise’ye tam not verirsiniz" dedi.

Toptan’a Karabağ toprağı

Azerbaycan heyetine TBMM’de yemek veren Meclis Başkanı Köksal Toptan, Türkiye’nin, Karabağ sorunuyla ilgili şimdiye kadar ortaya koyduğu politikalardan ödün vermesinin mümkün olmadığını belirterek, şunları söyledi: "Türkiye’nin bazı topraklarının Ermenistan sınırları içinde gösteriliyor olması, Ağrı Dağı’nın kendi dağları gibi sembol gösterilmesi... Bunlar orda duracak, Türkiye, Ermenistan’a ’Gel şu kapıyı açıverelim’ diyecek, böyle bir şey söz konusu olamaz. 1 milyon Karabağlı yerlerinden edilmiş, orada burada ayakta, hayatta kalmaya çalışacak, biz Ermenistan ile imza atıp sınır kapısı açacağız, böyle bir şey olmaz."

Heyette kimler var

Azerbaycan kadın parlamenter heyetinde, Gültekin Hacıbeyli, Genire Paşayeva, Güler Ahmedova, Aynur Guliyeva, Lale Abbasova, Melahat İbrahimkızı ile Ekonomi Bakan Yardımcısı ve Azeri Türk Kadınlar Birliği Başkanı Tenzile Rüstemhanlı, Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı uzmanı Rena Mirzazade bulunuyor.

Şehit annesinden toprak

Azeri Milletvekili Paşayeva görüşmede Bahçeli’nin, "Karabağ’da Ermeni işgali sona ermeden sınır kapısının açılması mümkün değil" dediğini aktardı. Paşayeva, "Kendilerine Karabağ’dan alınan bir tutam toprak hediye ettik. Toprağı evladı Karabağ’da şehit olan bir anne gönderdi, ’Alın bu toprağı Karabağ ile ilgili duyarlılık gösteren insanlara verin, duyarlılıkları sürsün’ dedi. Biz de onu yaptık" diye konuştu. Paşeyeva, "Karabağ sorununda çözümsüzlüğü Ermenistan dayatıyor. Çözümü isteyen ise Türkiye ve Azerbaycan. Çözüm üretilirken ülkemizin milli çıkarlarının gözardı edilmemesini istiyoruz" dedi.

Ne mutlu Türk’üm diyene

Azerbaycanlı kadın parlamenterler ve Azeri Türk Kadınlar Birliği Başkanı Tenzile Rüstemhanlı, Anıtkabir’i de ziyaret etti. Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayan MHP İzmir Milletveiki Şenol Bal’ın yazısının altına Azerbaycan heyeti de imza attı. Bal, deftere, "Atam, seni en az bizler kadar seven ve senin ilkelerini ilke edinmiş, Türk birliği ülküne inanmış Azerbaycan Milli Meclisi’nden kadın parlamenterlerle aziz ruhun önünde saygıyla eğiliyoruz. Ne mutlu Türk’üm diyene" yazdı.

Kaynak: Hürriyet Gazetesi,http://www.hurriyet.com.tr/gundem/11443627.asp?gid=233



Bu haber 2,797 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,444 µs