En Sıcak Konular

100'LERİ KIZARDI

13 Nisan 2009 10:02 tsi
100'LERİ KIZARDI Dev maçta birbirlerini çelmeleyen G.Saray ve F.Bahçe şampiyonluk iddiasından iyice uzaklaştı. Pozisyonu az, futbolu kısır mücadeleden gol çıkmadı.

Sivas ve Beşiktaş'ın kazanması ile düşen tansiyon derbiye de yansıdı. Dev maçta birbirlerini çelmeleyen G.Saray ve F.Bahçe şampiyonluk iddiasından iyice uzaklaştı. Pozisyonu az, futbolu kısır mücadeleden gol çıkmadı. İki dev son 7 haftaya girilirken zirvenin 8 puan gerisine düştü. İlk maçı 4-1 kazanan F.Bahçe ikili averajda öne geçti.

Zirvedeki rakipleri Sivasspor, Beşiktaş ve Trabzonspor'un galibiyetle kapattığı haftada oynanan G.Saray ile F.Bahçe arasındaki dev maç golsüz sona erince iki takım da şampiyonluk umutlarını iyice tüketti. 18. dakikada Roberto Carlos'tan topu çalan Kewell'ın sol çarprazdan gollük vurunu kaleci Volkan nefis bir kurtarışla kornere çeldi. 40. dakikada Arda'nın pasında ceza sahasıne giren Ümit'in önce kaleci Volkan tehlikeyi önledi.

Umutlar İyice Tükendi

53. dakikada Deniz'in pasında Semih'in vuruşu auta gitti. 55. dakikada Emre'nin kornerinde ceza sahası içinde boş pozisyonda Semih topa dokunamadı. 64. dakikada Arda'nın pasında ön direkte Baros'un net gollük vuruşu Volkan'da kaldı. 80. dakikada Roberto Carlos'un ceza sahası dışından şutu kalecide kaldı. İki takımın 90 dakika boyunca pozisyon üretmekte zorlandığı derbi mücadelesi berabere sonuçlanırken G.Saray ve F.Bahçe iyice zora giren şampiyonluk umutlarını da ligde kalan son 7 haftaya bıraktı.


Fenerbahçe ağır hasarlı

F.Bahçe derbide 2 puanın yanı sıra 3 futbolcusundan da oldu. Savunmada Edu'nun sezonu kapatması sonrası sıkıntı yaşayan sarı-lacivertliler derbide de Lugano'nun kırmızı kart cezalısı durumuna düşmesi ve Gökhan Gönül'ün sakatlanmasıyla defansta sıkıntıya düştü. Semih'in de cezalı duruma düşmesi bir diğer sıkıntı oldu.

Cassio Lincoln tepkisi sürüyor

Galatasaray'ın sorunlu yıldızı Lincoln dün de yedek bekledi. Ülkesinden geç geldiği için yönetim tarafından para cezasına çarptırılan ve Gaziantepspor maçında kadroya alınmayan Brezilyalı yıldız dünkü derbide de yedek bekledi. Teknik direktör Bülent Korkmaz Lincoln'ü 57. dakikada Ümit Karan'ın yerine oyuna aldı.

KALAN MAÇLAR

SİVASSPOR (56)

Konya (D)  Trabzon  G.Antep (D)  İstanbul Bld.  Hacettepe (D)  G.Birliği  G.Saray (D)

BEŞİKTAŞ (55)

Bursa  Eskişehir (D)  F.Bahçe  Ankara (D)  A.Gücü (D)  G.Saray  Denizli (D)

TRABZON (50)

G.Birliği  Sivas (D)  Kayseri  Kocaeli (D)  Bursa  Eskişehir (D)  F.Bahçe

F.BAHÇE (48)

Ankara (D)  A.Gücü  Beşiktaş (D)  Denizli  Antalya (D)  Konya  Trabzon (D)

G.SARAY (48)

İstanbul Bld. (D)  Ankara  Hacettepe (D)  A.Gücü  G.Birliği  Beşiktaş (D)  Sivas [1]

SAMİ YEN'DE ARBEDE

Bitime sadece 30 saniye kala iki takım oyuncuları birbirine girdi. Lugano'nun Emre Aşık'a kafa atmasıyla başlayan olaylar büyüdü. Arda- Semih yumruklaştı. Olayın içindeki 4 oyuncu da kırmızı kart gördü. G.Saray Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, Lugano'yu kastederek “Bir oyuncu her şeyi berbat etti” dedi, “Ben bulunduğum yerden her şeyi görüyorum ama hakem göremiyor” diyerek adres gösterdi

Süper Lig'de beklenen derbi geride kaldı ancak konuşulan skor ve sergilenen futboldan çok, kavga ve sonucunda çıkan kırmızı kartlar oldu. Karşılaşmanın bitimine sadece 30 saniye kala iki takım oyuncuları birbirine girdi. Oyunun durduğu sırada Lugano, Emre Aşık'ın üzerine yürüdü ve ortalık aniden karıştı. Lugano'nun kafa darbesine maruz kalan Emre, F.Bahçeli oyuncuya karşılık vermeye yeltenince bütün futbolcular etrafında toplandı. Semih, Arda'yı sert bir şekilde ayırmaya çalışınca genç yıldız, tepkisini yumruk atarak gösterdi. Hemen hemen her futbolcunun karıştığı kavga, Emre Aşık, Arda, Semih ve Lugano'nun kırmızı kart görmesiyle sonuçlandı. G.Saray Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, olayların sorumlusu olarak Lugano'yu gösterdi. Genç teknik adam, “Lugano diye bir oyuncu çıkıp her şeyi berbat etti” dedi. Korkmaz “Ben bulunduğum yerde herşeyi görüyorum, hakem göremiyor” diyerek, olayların büyümesinde hakemleri de kusurlu bulduğunu gösterdi.


Kartlara en az 3 maç

Derbinin son anlarında birbirlerine yumruk atıp olay çıkardıkları için kırmızı kartla oyun dışı kalan futbolculara ağır ceza gelmesi bekleniyor. G.Saray'dan Emre Aşık ve Arda Turan ile F.Bahçe'den Lugano ve Semih'in direkt kırmızı kart gördükleri için en az 3 maç ceza almaları gündemde.[2]

Kaynak: Yeni Şafak Gazetesi

[1].http://yenisafak.com.tr/Spor/?t=13.04.2009&i=180474

[2].http://yenisafak.com.tr/Spor/?t=13.04.2009&c=6&i=180472



Bu haber 936 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,268 µs