En Sıcak Konular

ERGENEKON'DA 12. DALGA

13 Nisan 2009 14:25 tsi
ERGENEKON'DA 12. DALGA Ergenekon'da 12. dalga operosyanları başladı. 18 il de eş zamanla operasyon başlatıldı.Çok sayıda gözaltı var.


14:03 Yurtkuran operasyonu bekliyormuş
CHP Bursa Milletvekili Adbullah Özer, Ergenekon soruşturması kapsamında evi aranan Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkan Vekili ve eski Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran'ı ziyaret etti. Çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulunan Özer, Mustafa Yurtkuran'ın, "Böyle bir şey olacağını bekliyordum. Ülkedeki tüm Atatürkçüleri ve Cumhuriyetçileri topluyorlar" dediğini aktardı. Yurtkuran'ın Bademli Mahallesi 23. Sokak'taki evinin önüne gelen arkadaşları arasında eve girmesine izin verilen CHP Bursa Milletvekili Abdullah Özer, yaklaşık 45 dakika kaldığı evden çıktı. Gazetecilere kısa bir açıklamada bulunan Özer, Mustafa Yurtkuran'ın eşi Merih Yurtkuran ve oğlu ile birlikte içerde olduğunu söyledi. Yurtkuran'ın sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Özer, moralinin de yerinde olduğunu kaydetti.


13:55 Ayşe Yüksel Havaalanında gözaltına alındı
Ergenekon soruşturmasında Van'daki evi polis tarafından aranan Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ayşe Yüksel, uçağa binmek üzere gittiği Sabiha Gökçen Havaalanı'nda gözaltına alındı. Yüksel'in Van'a gitmek için bilet aldığı öğrenildi. Eski YYÜ Rektör Yardımcısı olan Prof. Dr. Ayşe Yüksel, daha önce Rektör Prof. Dr Yücel Aşkın hakkında açılan davada da yargılanıyordu. Kendisi ile ilgili iddiaların bulunduğu dosya Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görevsizlik kararı nedeniyle Van 1. Ağır Caza Mahkemesi'ne gönderilmişti. 1. Ağır Caza Mahkemesi'nin de soruşturma izni amacıyla YÖK'e gönderdiği söz konusu dosya halen burada bekliyor.


13:50 Gürsel Tekin: Partim ve şahsım adına Türkan Saylan'a sahip çıkmak için geldim
umhuriyet Halk Partisi (CHP) eski İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, Ergenekon soruşturması kapsamında evinde arama yapılan Türkan Saylan'a partisi ve şahsı adına sahip çıkmak için evine geldiğini söyledi. Tekin, "Saylan'a yapılan muamele bizi üzmüştür." dedi.

13:36 ÇYDD Alanya şubesinde de arama yapılıyor
Ergenekon soruşturması kapsamında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Alanya Şubesi'nde de arama yapılıyor. Alanya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, sabah saatlerinde derneğe baskın düzenledi. Binada kimse olmadığı için ÇYDD Alanya Şubesi Başkanı Nilgün Özcan'ın evine gidildi. Özcan'ı yanlarına alan ekipler, dernek binasını açtırarak aramalara başladı. Bine yakın belgeyi incelemeye alan ekipler, derneğin Şekerhane Mahallesi, 1100 Sokak Balta İşhanı'nda bulunan şubesinde aramalarını sürdürüyor. Dernek binasında bulunan 1 bilgisayarın hard diski ile Fikret Kızılok, Kenan Doğulu ve Fazıl Say'ın CD'lerine el konulduğu öğrenildi.


13:32 Hiç kimse devletten, milli iradeden daha üstün değildir
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, ''Ergenekon'' soruşturmasına ilişkin, ''Esas olan bu işlerin insanlara işkence yapılmadan, insan haysiyetini zedeler bir şekilde herhangi bir duruma sebebiyet vermeden sürdürülebilir olmasıdır'' dedi. Yazıcı, Türk Kalp Vakfı tarafından Point Otel'de düzenlenen ''21. Türk Kalp Haftası''nın açılış töreninin ardından gazetecilerin ''Ergenekon'' soruşturmasına ilişkin sorusunu yanıtladı. ''Soruşturmayı nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusuna Yazıcı, şu yanıtı verdi: ''(Değerlendirme konusu olabilecek bir durum yok) diye düşünüyorum. Tahkikat, soruşturma çok yoğun bir şekilde derinlemesine sürdürülüyor. Kanıtlar, belgeler, ilgili görevli, yetkili savcıların elinde. Onların elindeki belgeler biz de olmadığına göre, bizim yapılan işler hakkında 'şöyle' veya 'böyle' bir şey söylememiz mümkün değil. Bunlar kanunlara göre yürütülen, savcıların görev alanına giren konular. Nihayet, derleyip toparlayacaklar, sonuçta suç varsa, kanıt varsa mahkemeye gider. Mahkeme de hükmü verir. Esas olan bu işlerin insanlara işkence yapılmadan, insan haysiyetini zedeler bir şekilde herhangi bir duruma sebebiyet vermeden sürdürülebilir olmasıdır. Türkiye her alanını açık hale getirmek zorundadır. Hiç kimse devletten, milli iradeden daha üstün değildir. Bunun ötesinde suç işleyenler varsa yetkili organlar adli makamlardır. Onlar da gerekeni yapacaktır. Bekleyelim. Türkiye iyi yoldadır. İyiye doğru gidiyoruz.''

13:07 Operasyonun ipuçları ikinci iddianamede Ergenekon'un ikinci iddianamesinde sanık Tuncay Özkan'da ele geçirilen belgelerde; Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Başkanı Türkan Saylan ve Çağdaş Eğitim Vakfı (ÇEV) Başkanı Gülseven Yaşer'in Sivil Toplum Kuruluşları Birliği'nin (STKB) yöneticisi konumunda bulundukları ifade ediliyor. STKB'ye dahil olmayan dernek ve vakıf yöneticilerinin ölümle tehdit edildiğinin öne sürüldüğü belgelerde, "Eski Dev Genç militanlarının cirit attığı, PKK'lıların hüküm sürdüğü, Dünya Kiliseler Birliği dahil birçok yabancı kuruluştan aldıkları milyonlarca doları çıkarlarına hizmet ettiren bu girişime dur denilmelidir." ifadesi dikkat çekiyor.


13:08 Yurtkuran'ın evinde yapılan arama sona erdi
''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ve eski Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran'ın evinde yapılan aramanıntamamlandığı öğrenildi. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, İstanbul ve Bursa emniyet müdürlüklerine bağlı terörle mücadele ve istihbarat şube müdürlükleri ekipleri, Yurtkuran'ın Bademli Mahallesi 23.Sokak'taki 3 katlı evinde sabah saatlerinde başlattıkları arama çalışmalarını tamamladı. Prof. Dr. Yurtkuran'ın Bursa Adli Tıp Kurumu'nda sağlık muayesinden geçirildikten sonra polis ekiplerince İstanbul'a götürüleceği bildirildi.

13:06 Vandaki aramalar sona erdi
ÇağdaŞ Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ayşe Yüksel'in ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ndeki bürosunda yapılan arama sona erdi. Prof. Dr. Yüksel'in ofisinde sabah saat 07.00'da başlatılan ve emniyet müdürlüğüne bağlı çeşitli şubelerdeki 10 kişilik uzman ekip tarafında yapılan arama 5 saat sürdü. Aramada, ofiste bulunan dosya, bilgisayar ve çeşitli dokümanlara el konuldu.

13:06 ÇYDD Adana şubesindeki arama sona erdi
''Ergenekon'' soruşturması kapsamında, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin (ÇYDD) Adana şubesindeki arama sona erdi. AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, sabahın erken saatlerinden itibaren Çınarlı Mahallesi'ndeki dernek binasında başlatılan aramalar tamamlanırken, gözaltına alınan olmadı. Güvenlik güçlerinin, bilgisayar harddiskleri ve bazı belgeleri doldurdukları koli ve poşeti, incelenmek üzere Emniyet Müdürlüğüne götürdü.


13:05 Kabal B önünde Samanyolu'na engelleme
Kanal B önünde toplanan protestocu kalabalık, Samanyolu Televizyonu'nun canlı yayınını engelleme girişiminde bulundu. Kanal B çalışanları, canlı yayın yapmaya çalışan Samanyolu ekibine karşı alkışlı, ıslıklı protestoda bulundu ve yayını engellemeye çalıştı.


12:57 Haberal ve Hilmioğlu, İstanbul'a gönderildi
Ergenekon soruşturması kapsamında Ankara'da gözaltına alınan Başkent Üniversitesi Kurucusu Prof. Dr. Mehmet Haberal ile İnönü Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, Ankara Emniyeti Terörle Mücadele Şubesi'ndeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından İstanbul'a gönderildiler.


12:52 Giresun Üniversitesi rektörünün odası aranıyor
''Ergenekon'' soruşturması kapsamında, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Metin Öztürk'ün odasında arama yapılıyor. ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Kale Mahallesi'nde bulunan Rektörlük binasına iki adet araçla, saat 12.00 sıralarında gelen Giresun Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Rektör Prof. Dr. Öztürk'ün odasına çıktı. Ekiplerin, Öztürk'ün odasında arama yaptığı belirtildi. Arama yapıldığını duyan bazı öğretim üyeleri bina önünde toplanırken, basın mensuplarının içeri girmesine izin verilmiyor. Emekli bir asker olan Prof. Dr. Osman Metin Öztürk, 18 Mart 2008 tarihinde, Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü nedeniyle üniversitede düzenlenen bir konferansta, ''Ergenekon'' sanığı Veli Küçük ile yaptığı görüşmeler nedeniyle, kendisinin de Ergenekon soruşturması içine çekilmek istendiğini öne sürmüştü. 12:51 Diyarbakır'da 3 kişi gözaltına alındı
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği(ÇYDD) Diyarbakır Şubesi'ndeki operasyonlar kapsamında 3 kişi gözaltına alındı. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Diyarbakır Şubesi'nde sabah saatlerinde Ergenekon soruşturması kapsamında başlayan arama çalışmaları saat 12.00 itibariyle sona erdi. Yetkililer, operasyon kapsamında 3 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Aramalar sırasında derneğe ait bazı evraklara el konulduğu belirtildi.


12:50 Gözaltına alınanlar emniyete getirildi
Ergenekon'un son dalgasında gözaltına alınanlardan 18'i İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Öncelikle Fatih Kamu Sağlığı Merkezi'nde sağlık kontrolünden geçirilen bu kişiler arasında, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ayşe Yüksel ile ÇYDD Pendik Şube Başkanı Şeyda Eşsiz'in de bulunduğu öğrenildi. Bu kişiler, sağlık kontrollerinin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne alındı.


12:43 Patara otelde bir bilgisayara el kondu
'Ergenekon'' soruşturması kapsamında, Kızılcahamam Patalya otelde yapılan aramanın ardından bir bilgisayara el konuldu. Alınan bilgiye göre, güvenlik güçlerinin saat 07.30'da Patalya Otel'de başlattığı arama çalışmaları sona erdi. Jandarmanın otel çevresinde geniş güvenlik önlemlerini aldığı aramalarda, otele ait bir bilgisayara el konulduğu bildirildi.


12:42 28 Şubat'la darbe konsepti değişti
Taraf yazarı Alper Görmüş, 28 Şubat ile birlikte darbeci zihniyetin konsept değiştirdiğini görüyoruz dedi. Görmüş, Nokta dergisinde yayınlanan darbe günlüklerinde de bu değişimin çok net görüldüğüne dikkat çekti. Görmüş şöyle devam etti 'Artık sadece asker tarafından bir darbe yapılmasının çok zor olduğunu gören bu zihniyet, sivil toplum kuruluşlarını işin içine çekmeye çalıştı. Biz darbe günlükleri sayımızın ertesinde darbecilerle sivil toplum kuruluşları arasındaki organik yapıyı ortaya çıkardık bu haberimiz için de en ufak bir tekzip gelmedi. Zaten bu haberimizden sonra da dergimiz basıldı. İlginçtir, ilk cumhuriyet mitingi bizim bu sayımızdan kısa bir süre sonra yapıldı.'


12:41 ÇYDD Diyarbakır şubesindeki aramalar sona erdi ÇYDD'nin Diyarbakır şubesinde Ergenekon soruşturması kapsamında sabah saatlerinde başlatılan arama çalışmaları sona erdi.


12:34 Türkan Saylan'ın evindeki arama bitti
Türkan Saylan'ın avukatı Hüseyin Karataş, mahkeme kararı çerçevesinde arama yapıldığını söyledi. Karataş, çalışmaların bittiğini, belgeler ile ilgili tutanakların tutulduğunu söyledi. Karataş, "Saylan'a yönelik herhangi bir suçlama yok. Ergenekon kapsamında bir arama. Evden bir takım belgeler alındı. Bunun dışında bir de AKP'nin kapatma davası kararı ile ilgili dosyanın fotokopisi alındı. Evde bulunan hiçbir metinde suç unsuru yok." dedi.


12:30 Eski rektör Bernay'ın evindeki arama sona erdi
'Ergenekon'' soruşturması kapsamında, eski Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay'ın evinde saat 06:00 sularında başlatılan arama sona erdi. Gözaltına alınan Bernay'ın evinden içinde bilgisayar diskleri, doküman ve CD bulunduğu bildirilen 5 torba çıkarıldı.


12:29 Tufan Türenç: Operasyonlar Türkiye'ye zarar veriyor
Hürriyet Gazetesi yazarı Tufan Türenç, 'Sorgulama ve operasyonlarda ölçü kaçırıldı. Soruşturma pervasızca yürütülüyor. Operasyonlar, daha eleyici yapılmalı diye düşünüyorum. Sabaha karşı operasyon yapmak, bazılarını salıvermek bazılarını tutuklamak Türkiyeye zarar veriyor' dedi. Türenç, Türkan Saylan'ın evinin niçin arandığını da anlayamadığını söyledi.


12:25 Konu darbe ile ilgili, laiklikle değil
Star Gazetesi Başyazarı Mehmet altan, Ergenekon kapsamında düzenlenen operasyonların laiklikle ilgisinin olmadığını, operasyonların 'darbe hazırlığı' çerçevesinde bakılması gerektiğini vurguladı 12:21 120 noktaya operasyon düzenlendi 40 kişi gözaltında
Ergenekon operasyonu çerçevesinde bugün 120 noktaya baskın düzenlendiği ve 40 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.


12:20 Senato: Rektörümüzün arkasındayız
Rektör Mehmet Haberal'ın gözaltına alınmasının ardından olağanüstü toplanan Başkent Üniversitesi Senatosu bir bildiri yayınladı. Rektör Yardımcısı Mehmet Korkut Ersoy'un okuduğu bildiride, Mehmet Haberal ile İnönü Ümiversitesi eski Rektörü Fatih Hilmioğlu'nun Ergenekon silahlı terör örgütü içerisinde bulunmak suçlamasıyla gözaltına alındığı hatırlatılarak, "Atatürk milliyetçiliği ve devrimciliğini savunmaya ve dile getirmeye özen gösteren rektörümüzün gözaltına alınması çok anlamlıdır." denildi.


12:17 Patara oteldeki aramalar sona erdi
Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın rektörlüğünü yaptığı Başkent Üniversitesi kuruluşlarından biri olan Kızılcahamam Patalya Termal Otel'de yapılan aramalar tamamlandı. Sabah saat 07.00'de otele gelen güvenlik güçleri 2 saat süren aramaların ardından bazı belge ve dökümanlara el koyarak otelden ayrıldı.

12:15 Karayalçın Başkent Üniversitesi ve Kanal B'yi ziyaret etti
Sosyaldemokrat Halk Partisi eski Genel Başkanı Murat Karayalçın, Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan Başkent Üniversitesi Rektörü Mehmet Haberal ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Türkan Saylan'ın demokrasiye inanan ve darbecilikle hiçbir alakası olmayan kişiler olduğunu savundu. Başkent Üniversitesi'ni ziyaret eden Murat Karayalçın, soruşturma kapsamında yapılan arama ve gözaltıların sindirme ve yıldırmaya dönüştüğünü öne sürdü. Karayalçın, Türkan Saylan'ın Atatürk ilke ve devrimlerinin yanı sıra demokrasiye olan inancını da bizzat bildiğini dile getirdi. Karayalçın, Başkent Üniversitesi ve Kanal B çalışanlarına geçmiş olsun dileğinde bulundu.

12:14 Kanal B önünde alkışlı protesto
Kanal B çalışanları televizyon öünde toplanarak alkışlı protestoda bulundu. Çalışanlar alkışlamayı uzun bir süre devam ettirdikten sonra İstiklal Marşı'nı söylediler.


12:06 Hilmioğlu, sağlık kontrolünden geçirildi
''Ergenekon'' soruşturması kapsamında, Ankara'da gözaltına alınan eski İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu, sağlık kontrolünden geçirildi.Hilmioğlu, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, yoğun güvenlik önlemleri altında Ankara Adalet Sarayı'na getirildi.


12:03 Eski rektör Bernay da gözaltına alındı
Ergenekon soruşturması kapsamında Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eski Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay'ın gözaltına alındığı açıklandı.

12:01 Yurtkuran için gözaltı emri var
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanvekili ve eski Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran hakkında gözaltı kararı olduğu öğrenildi.


11:55 Gözaltı listesinde 60 kişinin olduğu öğrenildi
Ergenekon soruşturmasının STK ve rektörlere yönelik son dalga operasyonunda yaklaşık 60 kişinin gözaltı listesinde olduğu öğrenildi. ÇYDD başkanı TÜrkan Saylan'ın adının gözaltı listesinde olmadığı öğrenildi.


11:48 - YURTKURAN'IN EVİNDE YAPILAN ARAMA SÜRÜYOR

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanvekili ve eski Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran'ın evinde yapılan arama devam ediyor. Güvenlik güçleri, saat 06.30'da geldikleri Yurtkuran'ın Bademli Mahallesi 23. Sokak'taki 3 katlı evinin 2. katındaki arama çalışmalarına başladı. Yurtkuran'ın rektörlük yaptığı dönemde rektör yardımcısı olan Prof. Dr. Erdal Emel ile bazı öğretim üyeleri, CHP Bursa Milletvekili Abdullah Özer, CHP Bursa İl Başkanı Gürhan Akdoğan ve bazı partililer, evin önüne geldi. Abdullah Özer eve girerken, diğerlerinin girişine izin verilmedi. Bu arada, Yurtkuran'ın talebi doğrultusunda, tansiyon rahatsızlığı bulunduğuna dair özel bir sağlık kuruluşundan alınan rapor eve getirildi. Rapor, evin önünde bekleyen polis ekibine teslim edildi.

11:19 - ZONGULDAK ŞUBESİ'NDE SESSİZ BEKLEYİŞ

Ergenekon soruşturması kapsamında Ankara'daki Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Merkezi'ne baskın düzenlenmesi nedeniyle ÇYDD Zonguldak Şubesi'nde sessizlik hakim.

11:19 - ÇEV GENEL MERKEZİ'NDE ARAMA YAPILIYOR

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Çağdaş Eğitim Vakfı'nın (ÇEV) İstanbul'daki genel merkezinde de arama yapılıyor. Alınan bilgiye göre, ÇEV'in Taksim Kocatepe Mahallesi Feridiye Caddesi'ndeki binasına gelen polis, çevre güvenliğini aldıktan sonra arama çalışması başlattı. Bu arada, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin (ÇYDD) Bakırköy Şubesi'nde de arama yapıldığı öğrenildi.

11:09 - ÇYDD ÇUKUROVA ŞUBESİ'NDE ARAMA BİTTİ

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Çukurova şubesinde yapılan arama sona erdi. Ssabahın erken saatlerinden itibaren dernek binasında başlatılan aramalar tamamlanırken, gözaltına alınan olmadı. Güvenlik güçleri, bilgisayar ve iki koliye doldurdukları dosyaları incelenmek üzere Emniyet Müdürlüğüne götürdü. ÇYDD Çukurova Şubesi Başkanı Filiz Güllüler, dernek binası önünde bekleyen gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrenci burs kayıtları da dahil tüm dosyaların incelendiğini belirterek, ''Ergenekon kapsamında, Türkiye genelinde bir arama söz konusu'' dedi. Güllüler, detaylı açıklamayı daha sonra yapacaklarını kaydetti. Bu arada, yine sabahın erken saatlerinden itibaren ÇYDD Adana Şubesi'nde başlatılan aramaların ise devam ettiği bildirildi.

11:07 - MERSİN'DEKİ ARAMA SONA ERDİ

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Mersin Şubesi'nde başlatılan arama sona erdi. Silifke Caddesi'ndeki bir apartmanın birinci katındaki ÇYDD Mersin Şubesi'ne sabah erken saatlerde gelen Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan ve yaklaşık 3 saat süren arama tamamlandı. Polis, arama sonrasında dernekteki bilgisayarın harddiski ile bazı CD ve belgelere, incelemek üzere el koydu. Olayla ilgili gözaltı olmadığı bildirildi. ÇYDD Mersin Şube Başkanı Sacide Uluğ, arama sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, polislerin, sabah erken saatlerde evine gelerek dernekte inceleme ve araştırma yapacaklarını söylediklerini belirtti.

11:00 - VAN'DA 3 NOKTADA ARAMA SÜRÜYOR

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında bu sabah Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Merkezi ve şubelerine yönelik başlatılan aramalar kapsamında, Van'da 3 ayrı noktada yapılan aramalar devam ediyor. Van'da sabah saatlerinde başlayan aramalar, Zübeyde Hanım Caddesi'ndeki ÇYDD şubesinde başladı. Aynı sıralarda Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve ÇYDD Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ayşe Yüksel'in üniversitedeki ofisinde ve evinde de arama yapılmaya başlandı. Yüksel'in şehir dışında bulunması nedeniyle polis ekipleri eve girmek için kapıyı çilingirle açmaktan kaçındı. Jandarma ekiplerinin evin önünde güvenlik önlemi almasının ardından Yüksel'in akrabası Kerem Yüksel eve gelerek güvenlik güçlerine kapıyı açtı. Aramalar, Kerem Yüksel'in refakatinde gerçekleştiriliyor. Bu arada ÇYDD Van şubesinde erken saatlerde başlayan aramalarda bazı evraklara ve bilgisayara el konularak araçlara yüklendiği öğrenildi.

10:56 - ÇYDD İZMİR ŞUBE BAŞKANININ EVİ ARANIYOR

Ergenekon Operasyonu kapsamında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin İzmir Şubesi'nin yanı sıra Şube Başkanı Gönül Kaya'nın evinde de arama yapılıyor. Ergenekon operasyonunda son dalga kapsamında ÇYDD'nin Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde bulunan İzmir Şubesinde de güvenlik güçlerince aram yapılıyor. Polislerin ayrıca Şube Başkanı Gönül Kaya'nın evinde de arama yaptığı öğrenildi.

10:46 - POLİS MERSİN'DE BELGELERE EL KOYDU

Ergenekon soruşturması kapsamında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Mersin Şubesi'nde arama yapan polisler, bazı belgelere, dizüstü bilgisayara ve bilgisayar hard diskleri ile CD'lere el koydu. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ergenekon soruşturması kapsamında ÇYDD Mersin Şube Başkanı Sacide Uluğ'u sabahın erken saatlerinde evinden alarak derneğin Silifke Caddesi Tunç Apartmanı'nın birinci katında bulunan şubesine geldi. Burada arama yapan polisler bazı belgelere, dizüstü bilgisayara ve hard disklere tutanak düzenleyerek el koydu. Belgeleri torbaya koyan polisler, Terörle Mücadele Şubesi'ne götürdü. Dernekte her hangi bir gözaltı olayı olmadı.

10:41 - ÜNİVERSİTEDE DERSLER İPTAL EDİLDİ

Ergenekon soruşturmasında gözaltına alınan Mehmet Haberal'in rektörü olduğu Başkent Üniversitesi'nde dersler iptal edildi. Öğretim üyeleri sabah saatlerinde gelen öğrencilere derslere girmeyeceklerini bildirdi. Öte yandan okula gelen öğrencilerin Mehmet Haber'in evinin bulunduğu Çayyolu Mutlukent 11. Cadde'deki adresine gitmeleri konusunda yönlendirilirken, şehrin değişik noktalarından öğrencileri Başkent Üniversitesi'ne taşıyan servis araçlarının da Mehmet Haberal'ın evinin bulunduğu Çayyolu'na götürüldüğü belirtiliyor. Evin bulunduğu sokağa gelen öğrenciler Rektör Mehmet Haberal'ın gözaltına alınmasını protesto ediyor.

10:40 - ÇEV GENEL MERKEZİNDE ARAMA YAPILIYOR

Ergenekon soruşturması kapsamında Çağdaş Eğitim Vakfı'nın genel merkezinde arama yapılıyor. Ergenekon savcılarının talimatı ile değişik illerde çeşitli adreslerde aramalar gerçekleştiriliyor. Soruşturma kapsamında Çağdaş Eğitim Vakfı'nın(ÇEV) Beyoğlu Kocatepe Mahallesi Feridiye Caddesi'ndeki merkezinde de arama gerçekleştiriliyor. Sabah saatlerinde gelen polisler ÇEV'deki bilgisayarları inceleme altına aldı.

10:37 - BERNAY'IN EVİNDEKİ ARAMA DEVAM EDİYOR

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında, eski Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay'ın evinde yapılan arama devam ediyor. Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube müdürlüklerine bağlı ekipler, saat 06.00'da Prof. Dr. Bernay'ın Kurupelit Yerleşkesi içindeki lojmanlarda bulunan evine gelerek aramalara başladı. Lojmanların, ''O Blok'' 5. katında oturan Bernay'ın evinde arama yapıldığının duyulması üzerine ise bazı öğretim üyeleri evin önüne gelerek beklemeye başladı.

10:31 - ÜNİVERSİTE SENATOSU OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI

Başkent Üniversitesi Senatosu, Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın Ergenekon soruşturması kapmasında gözaltına alınmasından hemen sonra olağanüstü toplandı. Başkent Üniversitesi Senatosu'nun toplantı sonrası bir bildiri yayınlaması bekleniyor. Bu arada, aramaların sürdüğü Kanal B Televizyonu'nun Genel Müdürü Nahit Duru, ANKA'ya yaptığı açıklamada, "Şu an söyleyeceğim hiç birsey yok. Bu kaçıncı dalga bilmiyorum ama, birileri bizimle dalga geçiyor" dedi.

10:31 - ÇYDD ALSANCAK ŞUBESİ'NDE ARAMA YAPILIYOR

Ergenekon soruşturması kapsamında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Alsancak Şubesi'nde de arama yapılıyor. Güvenlik kuvvetleri 1435 Sokak 4 numaradaki Kamer Apartmanı'nın 1. katında bulunan derneğin kapısını çilingire açtırdı. Binaya giriş çıkışlar kapatıldı. Arama devam ederken ÇYDD üyeleri de derneğe gelmeye başladı. Apartman yöneticisi basın mensuplarının sorularına cevap vermedi.

10:21 - HABERAL İSTANBUL'A GÖTÜRÜLÜYOR

Ankara Adliyesi Adli Tıp Kurumu'nda muayenesi yapılan Başkent Üniversitesi kurucu Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, Ergenekon kapsamında sorgusunun yapılması için İstanbul'a götürülmek üzere yola çıkarıldığı bildirildi.

10:11 - SAYLAN'IN EVİNDE ARAMA YAPILIYOR

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği(ÇYDD) Genel Başkanı Türkan Saylan'ın evinde, Ergenekon soruşturması kapsamında arama yapılıyor. Soruşturmayı yürüten savcıların talimatı ile sabah saatlerinde çok sayıda ilde değişik adreslerde gerçekleştirilen baskınların en dikkat çekenlerden biri de ÇYDD'ye yönelik olanı. Derneğin Genel Merkezi ve farklı il ve ilçelerdeki şubelerinde arama yapılırken Genel Başkan Türkan Saylan'ın evinde de arama sürdürülüyor. Sabah saatlerinde Arnavutköy Beyazgül Sokak 41 numaradaki 3 katlı ahşap eve gelen polis ekipleri arama ve inceleme çalışmalarına başladı.

10:10 - YÜKSEL'İN İSTANBUL'DA OLDUĞU ÖĞRENİLDİ

Ergenekon soruşturması kapsamında evinde ve üniversitedeki odasında arama yapılan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Van Şubesi Onursal Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel'in İstanbul'da olduğu öğrenildi. Ergenekon operasyonları kapsamında bu sabah Van'da 3 ayrı noktada arama yapıldı. Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) eski Rektör Yardımcısı ve ÇYDD Van Şubesi Onursal Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel'in evi ve araştırma hastanesindeki odası ile derneğin Van Şubesi'nde eş zamanlı operasyon başlatıldı.

10:06 - ÇYDD TRABZON ŞUBESİ'NDE ARAMA YAPILIYOR

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin (ÇYDD) Trabzon Şubesi'nde polislerce arama yapılıyor. Uzun Sokak'taki bir işhanında faaliyet gösteren ÇYDD Trabzon Şubesi'ne gelen Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şubeye giriş çıkışa izin vermeyerek, içeride arama başlattı. Şubeye gelen ve dernek yöneticisi olduğunu belirten bazı kişiler de arama nedeniyle içeri alınmadı.

10:05 - YURTKURAN'IN EVİNDE ARAMA SÜRÜYOR

''Ergenekon'' soruşturması çerçevesinde, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Gerel Başkanvekili ve eski Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran'ın evinde yapılan arama devam ediyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstinbarat Şube müdürlüklerine bağlı ekipler, saat 06.30'da Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran'ın Bademli Mahallesi 23. Sokak'taki evine geldi. Burada kendilerine katılan Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve jandarma ekipleriyle birlikte 3 katlı eve giren güvenlik güçlerinin, 1. kattaki arama çalışmalarını tamamladığı ve 2. kata geçtikleri öğrenildi. Bu arada, 29 Mart yerel seçimlerinde CHP'den Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Sena Kaleli, evin önüne geldi. Yurtkuran ile görüşemeyen Kaleli, kısa süre sonra bölgeden ayrıldı.

10:05 - BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ'NDEKİ ARAMA SÜRÜYOR

Ergenekon soruşturması kapsamında bu sabah Başkent Üniversitesi'nde başlatılan arama devam ediyor. Edinilen bilgiye göre sabahın erken saatlerinde üniversiteye gelen terörle mücadele ekipleri, rektörlük binası ile Başkent Televizyonu'nun (Kanal B) arşiv bölümünde aramalarını sürdürüyor. Güvenlik güçleri, bilgisayarların harddisklerini kopyalıyor. Üniversiteye yalnızca öğrenciler ve personel alınıyor, basın mensuplarının içeri girmesine izin verilmiyor. Üniversitede eğitim-öğretim devam ederken Kanal B'nin yayınlarına da müdahale edilmedi.

09:59 - ÇYDD Ş.URFA ŞUBESİNDE ARAMA YAPILIYOR

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Şanlıurfa Şubesi'nde arama yapılıyor. Alınan bilgiye göre, Bamyasuyu Mahallesi Kadri Eroğan Caddesi'ndeki ÇYDD Şubesi'ne sabah saatlerinde gelen polis ekipleri, burada önlem aldı. Ekiplerin, şubedeki çalışmaları devam ediyor.

09:58 - ÇYDD BURSA ŞUBESİNDE ARAMA YAPILIYOR

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Bursa Şubesi'nde de arama yapılıyor. Altıparmak Caddesi Altıparmak Sokak'ta daha çok iş yerlerinin bulunduğu bir binanın 4. katındaki şubeye erken saatlerde gelen Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, dernekte arama başlattı. Aramalar devam ederken derneğin bulunduğu binada iş yerleri olan vatandaşların binaya girişlerinde sorun yaşanmıyor. Sadece arama yapılan ve derneğin olduğu binanın en üst katına çıkılmasına izin verilmiyor.

09:58 - ÇYDD DİYARBAKIR ŞUBESİNDE ARAMA YAPILIYOR

Ergenekon soruşturması kapsamında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Diyarbakır Şubesi'nde arama yapılıyor. Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesi Kooperatifler Mahallesi Cahit Sıtkı Tarancı Sokağı'nda bulunan Yoğurtçuoğlu Apartmanı'ndaki Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Diyarbakır Şubesi'nde polis araştırmalarına başladı. Polisin binadaki çalışmaları devam ediyor. Konu hakkında şu ana kadar herhangi bir açıklama yapılmadı.

09:57 - ÇYDD ANTALYA ŞUBESİNDE ARAMA YAPILIYOR

Ergenekon Soruşturması kapsamında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Antalya Şubesi'nde polis tarafından arama başlatıldı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla Ergenekon soruşturması kapsamında, Bahçelievler 141. Sokak 13 numaralı apartmanın alt katında bulunan ÇYDD Antalya Şubesi'nde sat 08.00'den itibaren arama yapılıyor.

09:57 - ÇYDD KADIKÖY ŞUBESİNDE ARAMA YAPILIYOR

Ergenekon soruşturması kapsamında Çağdaş Destekleme Derneği (ÇYDD) Kadıköy Şubesi'nde polis ekipleri arama yapıyor. Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde ÇYDD Kadıköy Şubesi'ne gelen sivil polisler, minibüs içerisinde beklemeye başladı. Bina çevresinde önlem alan polisler, resmi polislerin de gelmesiyle binaya girerek arama yapmaya başladı. Polisin araması sürüyor.

09:56 - PROF. DR. HABERAL ADLİ TIP'A GÖTÜRÜLÜYOR

Ergenekon soruşturması kapmasında sabah saatlerinde evinde arama yapılan Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, sivil polisler eşliğinde gözaltına alınarak Adli Tıp'a götürüldü. Prof. Dr. Haberal'a destek vermek için gelen vatandaşların alkışları arasında iki sivil polisin eşliğinde sivil bir araca bindirilen Prof. Dr. Haberal'ın sorgulanmak üzere İstanbul'a götürülmesi bekleniyor.

09:49 - GÖLBAŞI PATALYA OTELDE ARAMA YAPILIYOR

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında, Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın kurucusu olduğu Başkent Üniversitesi Vakfı'na ait Gölbaşı'nda bulunan Patalya Otel'de arama yapıldığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, güvenlik güçleri, otelde bulunan bilgisayarların harddisklerine el koydu.

09:45 - ÇYDD MERSİN ŞUBESİNDE ARAMA YAPILIYOR

Ergenekon soruşturması kapsamında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Mersin Şubesi'nde de arama yapılıyor. Sabah saatlerinde Silifke Caddesi üzerindeki Tunç Apartmanı'nın birinci katında bulunan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Mersin Şubesi'ne gelen Terörle Mücadele ekipleri arama yapmaya başladı. Evraklarda inceleme yapmaya başlayan polislerin çalışmaları devam ediyor.

09:43 - AYŞE YÜKSEL'İN EV VE İŞYERİNDE ARAMA YAPILIYOR

Ergenekon soruşturması kapsamında Çağda Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Van Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Prof.Dr. Ayşe Yüksel'in iş yerinde ve evinde arama yapılıyor. Ergenekon operasyonu çerçevesinde sabah saatlerinde başlayan dalga ile Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri İstanbul'dan gelen arama kararlarını uyguladı. Sabah saat 08.00 sıralarında il merkezinde bulunan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Van Şubesi'ne giren ekipler buradaki aramalarını sürdürüyor. Operasyon kapsamında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi eski Rektör Yardımcısı ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Van Şubesi eski başkanı ve üyesi Ayşe Yüksel'in üniversitenin Zeve Yerleşkesi'nde bulunan lojmanlarındaki evinde ekipler arama yapıyor.

09:42 - KANAL B'YE YAYIN EKİBİ ALINDI

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında aramaların sürdüğü Kanal B televizyonuna yayın akışını sürdürebilecek sayıda binaya eleman alındı. Kanal B televizyonunun da içerisinde bulunduğu Başkent Üniversitesi Kampüsü girişinde üniversiteye ait özel güvenlik görevlileri tarafından kontrol noktası oluşturuldu. Kontrol noktasına gelip Başkent Üniversitesi barkotu bulunmayan araçlar kampüse alınmıyor. Bu arada, televizyonda süren aramaları takip etmek için gelen basın mensupları da kampüse alınmadı. Kanal B televizyonu yetkilileri ise emniyetten yayın akışına müdahale edilmeyeceği bilgisinin geldiğini ifade etti. Yetkililer, televizyona yayın akışını sürdürebilecek sayıda eleman alındığını bildirdi.

09:39 - ÇYDD VAN ŞUBESİNDE ARAMA YAPILIYOR

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görevli Van ÇağdaŞ Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Yönetim Kurulu Üyesi Prof.Dr. Ayşe Yüksel'in iş yerinde ve evinde arama yapılıyor. Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Prof. Dr. Ayşe Yüksel'in Yüzüncü Yıl Üniversitesi yerleşkesindeki lojmanlarında bulunan evinde ve ofisinde arama başlattı. Van ÇYDD'de de sabahın erken saatlerinde arama yapıldığı, bazı evraka el konulduğu öğrenildi.

09:32 - ÇYDD ANKARA ŞUBESİNDE ARAMA YAPILIYOR

Ergenekon 12. Dalga Operasyonu kapsamında Ankara'da bulunan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne polis operasyon düzenledi. Dernek binasında aramalar sürüyor.

09:30 - YURTKURAN GÖZALTINA ALINDI

Ergenekon operasyonu kapsamında Bursa'dak evinde arama yapılan ADD Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran'ın gözaltına alınarak İstanbul'a götürüleceği bildirildi. Alınan bilgiye göre, Ergenekon soruşturması kapsamında Uludağ Üniversitesi (UÜ) eski Rektörü ve ADD Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran'ın evinde arama başlatıldı. Yurtkuran'ın merkez Yıldırım ilçesi Bademli'deki villasında sabah 06.30'da başlatılan aramanın öğle saatlerine kadar devam edebileceği belirtildi.Ayrıca, Prof. Dr. Mustfa Yurtkuran hakkında gözaltı emri olduğu ve aramaların ardından İstanbul'a götürüleceği ifade edildi.

09:29 - ARAMALAR MAHKEME KARARI İLE YAPILIYOR

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında gerçekleştirilen arama ve operasyonların, soruşturmayı yürüten savcıların talebi ve mahkemenin kararıyla yapıldığı belirtildi. Alınan bilgiye göre, arama ve operasyonlar, Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 250. maddesi uyarınca özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı'nın koordinasyonunda ''Ergenekon'' soruşturmasını yürüten 5 savcının talebi ve özel yetkili mahkemenin kararıyla gerçekleştiriliyor.

09:22 - ÇYDD ADANA ŞUBESİNDE ARAMA YAPILIYOR

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Çukurova ve Adana şubelerinde arama çalışması başlatıldı. Kurtuluş Mahallesi 64004 sokakta 3 katlı bin binanın giriş katındaki ÇYDD Çukurova Şubesi'nde, sabah erken saatlerde gelen Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, derneğe giriş ve çıkışları kapatıp arama başlattı. Bu arada, Çınarlı Mahallesi'nde faaliyet gösteren derneğin Adana şubesinde aynı kapsamda çalışma yapıldığı bildirildi.

09:18 - ÇYDD İZMİR ŞUBESİNDE ARAMA YAPILIYOR

''Ergenekon'' soruşturması çerçevesinde, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği İzmir Şubesi'nde arama yapıldığı öğrenildi. Alınan bilgiye göre, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla Ergenekon soruşturması kapsamında Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ndeki ÇYDD İzmir Şubesi'nde arama yapıyor.

09:17 - KANAL B YAYININI SÜRDÜRÜYOR

Ergenekon soruşturmasının 12. dalgası kapsamında arama yapılmaya başlanan Kanal B televizyonu'nda yayın kesintisiz sürüyor. Kanalın yayını normal programı kapsamında sürerken, televizyonda arama yapıldığı alt yazıyla izleyicilere duyuruluyor. Bu arada, Kanal B televizyonun haber müdürü Metin Kayahan, aramalarda polisin eski bazı programlara ilişkin yayın kasetlerine ve cd'lerine el koyduğunu söyledi.

09:15 - ERGENEKON'DA 12 DALGA ARAMALARI SÜRÜYOR

Başkent Üniversitesi ve Başkent Televizyonu'na (Kanal B) yönelik güvenlik güçleri Ankara'da Ergenekon 12. dalga operasyonu düzenledi. Operasyon kapsamında Eskişehir Yolu üzerinde bulunan Başkent Üniversitesi ve Kanal B kampusünde jandarma aramalarını sürdürüyor. Aynı kapsamda üniversitenin rektörü ve televizyonun yönetim kurulu başkanı olan Mehmet Haberal'ın evi ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Ankara Merkezi'nde de Ergenekon soruşturması kapsamında aramalar yapıldığı bildirildi.

09:12 - BERNAY'IN EVİNDE ARAMA YAPILIYOR

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında eski Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay'ın evinde arama yapılıyor. Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde, Prof. Dr. Ferit Bernay'ın OMÜ Kurupelit Yerleşkesi'ndeki lojmanlarda bulunan evine gelerek aramalara başladı. İki dönem OMÜ Rektörlüğü yapan Prof. Dr. Bernay, halen OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde görev alıyor.

09:06 - ÇYDD GENEL MERKEZİ'NDE ARAMA YAPILIYOR

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin (ÇYDD) İstanbul'daki genel merkezinde arama çalışması başlattı. Beyoğlu Şişhane Evliya Çelebi Mahallesi Şimal Sokak'taki ÇYDD Genel Merkezi'ne sabah erken saatlerinde gelen İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, derneğe giriş ve çıkışları kapattı. Burada arama çalışması başlatan polis, derneğin bulunduğu sokağın girişinde de geniş çaplı önlemler aldı.

09:00 - YURTRUKAN'IN EVİNDE ARAMA YAPILIYOR

''Ergenekon'' soruşturması çerçevesinde, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkan Vekili ve Eski Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran'ın evinde arama yapıldığı öğrenildi. Alınan bilgiye göre, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran'ın Bademli Mahallesi'ndeki evinde arama yapılıyor.

08:51 - SAYLAN'IN EVİ VE ÇYDD'DE ARAMA YAPILIYOR

Ergenekon soruşturması kapsamında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine Ankara ve İstanbul'da yeni aramalar yapılıyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine Terörle Mücadele ve Organize Suçlar Şube Müdürlüklerine bağlı polis ekipleri, sabah saatlerinde operasyonlara başladı. Yeni dalga operasyonlar kapsamında Başkent Üniversitesi ve Başkent Televizyonu'nun (Kanal B) sahibi Mehmet Haberal'in evinde, Kanal B'de ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin (ÇYDD) tüm şubelerinde arama yapılıyor.

08:28 - PATALYA OTEL'DE ARAMA YAPILIYOR

'Ergenekon'' soruşturması kapsamında Başkent Üniversitesi Rektörlüğü ve Kızılcahamam'daki Patalya Otelde de arama yapılıyor. Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Başkent Üniversitesi Rektörü Mehmet Haberal'ın evi ve Kanal B'nin yanı sıra Başkent Üniversitesi Rektörlük binası ile Kızılcahamam'daki Patalya Otelde de arama yaptığı öğrenildi.

08:18 - MEHMET HABERAL'IN EVİNDE ARAMA YAPILIYOR

Ankara'da Ergenekon soruşturması kapsamında, Başkent Üniversitesi ve Başkent Televizyonu'nun (Kanal B) sahibi Mehmet Haberal'in evinde ve Kanal B'de arama yapılıyor.

08:00 - ERGENEKON'DA ŞOK OPERASYONLAR

Ergenekon soruşturması kapsamında sabah saatlerinde eşzamanlı olarak operasyonlar başlatıldı.

Kaynak: Milli Gazete.http://www.milligazete.com.tr/haber/dakika-dakika-yasanan-gelismeler-122232.htm

 



Bu haber 517 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,273 µs