En Sıcak Konular

ZEKİ SEZER'İ AĞLAYAN PARTİLİLER DE İSTİFADAN VAZGEÇİREMEDİ

12 Nisan 2009 11:52 tsi
ZEKİ SEZER'İ AĞLAYAN PARTİLİLER DE İSTİFADAN VAZGEÇİREMEDİ DSP'de seçim sürecinde başlayan tartışmalar, Genel Başkan Zeki Sezer'in istifasıyla sonuçlandı. Sezer, dün Parti Meclisi (PM) toplantısında duygusal bir konuşma yaptı, ardından partililerin gözyaşları arasında salondan ayrıldı.

DSP'de seçim sürecinde başlayan tartışmalar, Genel Başkan Zeki Sezer'in istifasıyla sonuçlandı. Sezer, dün Parti Meclisi (PM) toplantısında duygusal bir konuşma yaptı, ardından partililerin gözyaşları arasında salondan ayrıldı. 
 
DSP'nin yerel seçimlerde istediği başarıyı elde edemediğini belirten Sezer, 'başarılı olamayanlar bulundukları kurumun da ülkenin de önünü tıkamamalı' düşüncesiyle hareket ettiğini kaydetti. Sezer, ihraç istemiyle ve tedbirli olarak disipline sevk edilen milletvekillerine de zeytin dalı uzattı: "Kurultay sürecinde yanlış algılamalara yer vermemek için PM tedbir kararlarını kaldırmalı."

Yerel seçimlerden yüzde 2,9 oy oranıyla çıkan DSP, bir süredir olağanüstü kurultay kararı ve 5 milletvekilinin disipline sevk edilmesiyle çalkalanıyor. Gelişmeleri değerlendirmek üzere 2 günlük kampa giren parti, yeni sürece ilişkin stratejisini belirleyecek. Sezer, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, resmen istifa ettiğini açıkladı. Sezer, "Bugün DSP genel başkanlığından ayrılıyorum." dedi. Yerel seçimde DSP'nin belediye sayısı ve oy oranında artış olsa bile istenen başarının yakalanamadığını vurgulayan Sezer, "İstifa dilekçemi genel sekreterimize veriyorum. Uzun bir dilekçe olmayacak. Sizlerden ricam, bu konuşmamı, o dilekçenin eki olarak algılayınız." ifadelerini kullandı.

Parti içindeki tartışmalarda en çok para konusunun gündeme geldiğine dikkat çeken Sezer, kasada 29 milyon lira civarında para olduğunu vurguladı. DSP lideri, "Ben, bu konuşulanlardan sonra Anayasa Mahkemesi'nden bütün hesaplarımızın öncelikli olarak incelenmesini, denetlenmesini talep ediyorum." dedi. Sezer, konuşmasını şöyle tamamladı: "Genel başkanlıktan ayrılıyorum. Ama demokratik solcu öleceğim. Hakkınızı helal edin." Sezer, toplantıdan ayrılırken partililer gözyaşlarını tutamadı. İstifa kararından vazgeçmesini isteyen DSP'lilere olumsuz karşılık veren Sezer, bir partilinin, "Sayın başkanım, ne dönenler oldu." demesi üzerine, "Dönen dönsün ben dönmem yolumdan." değerlendirmesinde bulundu. Sezer, "O zaman başkanım, kurultayda adaysınız." diyen başka bir partiliye ise, "Kurultayda aday olmama kararındayım. Onu da söyleyeyim de yanlış anlamalara neden olmasın." karşılığını verdi.

Büyükerşen, Ecevit'le görüştü

Sezer'in istifasının netleşmesinin ardından yeni sürece ilişkin hazırlıklar da başladı. İki gün sürecek il başkanları ve belediye başkanları toplantısında bu yönde değerlendirmeler yapılacak. Yeni süreçte Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül arasında bir rekabet yaşanması bekleniyor. Büyükerşen, önceki gün partinin kurucu genel başkanı Rahşan Ecevit'le uzun süren bir görüşme yaptı. Büyükerşen-Ecevit görüşmesinde partinin Mustafa Sarıgül'e bırakılmaması noktasında uzlaşıldığı öğrenildi.

Kaynak: Zaman Gazetesi.http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=836537&title=sezeri-aglayan-partililer-de-istifadan-vazgeciremedi
 

 



Bu haber 432 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,175 µs