En Sıcak Konular

TÜRKMEN FERYADI

10 Nisan 2009 12:03 tsi
TÜRKMEN FERYADI Irak Türkmen Cephesi, Kürt partilerin Kerkük’te Türkmenlere ve Araplara baskı yaptığını vurgulayarak, Ankara’dan acil yardım talebinde bulundu.

Irak Türkmen Cephesi (ITC), “Kürt partilerinin üç gündür Kerkük’ü kuzey yönetimine bağlamak için Türkmenlere ve Araplara baskı yaparak yürüttükleri imza toplama kampanyasını” kınayarak, Türkiye’ye sessizliğini bozma ve destek verme çağrısında bulundu.
ITC Türkiye Temsilcisi Ahmet Muratlı, Kerkük’te son günlerde meydana gelen olaylara ilişkin olarak temsilcilikte düzenlediği basın toplantısında, Irak Ulusal Meclisinin Kerkük sorunuyla ilgili 23. madde gereği bir komisyon oluşturduğunu hatırlattı.

Kürt partiler baskı yapıyor

Muratlı, bu komisyonunun amacının Kerkük’teki haksızlıkları ortaya çıkarmak olduğunu ve gerçeği bulmak için çalışmalarını uzun süredir yürüttüğünü kaydederek, şöyle konuştu: “Ancak 3 gündür Kerkük’te Kürt partilerinin özellikle Kerkük’ün demografik yapısını bozduğunu, Kerkük’teki Türkmen ve Araplara baskı yaptığını, peşmergelerin silah gücüyle insanları devlet dairelerinde tehdit ederek, terör estirerek, zorla imza topladığını görüyoruz. Ayrıca Türkmenleri silah zoruyla kaçırarak imza topladıklarını görüyoruz. Sözde ‘Türkmenlerin ve Arapların Kerkük’ü kuzey yönetimine bağlamak istediğini’ vurgulamak amacıyla yaptıkları bu hareketleri buradan şiddetle kınıyoruz.”

Türkiye destek versin

Türkiye’den yardım talebinde bulunan Muratlı, “Türkiye Cumhuriyeti’nden özellikle son 3 günde Kerkük’te yapılan gayrı insani, gayrı resmi, tehditkar bu olayların karşısında sessizliğini bozarak, Türkmenlere ve Araplara destek vermesini talep ediyoruz. Türkiye’nin bu husustaki ciddi yardımlarını oradaki insanlar beklemektedir” diye konuştu. Ahmet Muratlı ayrıca BM başta olmak üzere uluslararası kuruluşlar ve dünyanın dört bir yanındaki Türkmen diasporasını Kerkük’e sahip çıkmaya çağırdı.

Kaynak: Yeni Mesaj Gazetesi.http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?sayfa=anasayfa&haberno=9003250&tarih=2009-04-10


 



Bu haber 484 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,490 µs