En Sıcak Konular

FAKIBABA SAADET PARTİSİ'NE KATILDI

9 Nisan 2009 11:13 tsi
FAKIBABA SAADET PARTİSİ'NE KATILDI Saadet Partisi'nin desteklediği Şanlıurfa Bağımsız Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba coşkulu ve büyük bir törenle Saadet Partisi saflarına katıldı.

Saadet Partisi'nin desteklediği Şanlıurfa Bağımsız Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba coşkulu ve büyük bir törenle Saadet Partisi saflarına katıldı.

En yakın rakibine büyük bir fark atarak belediye başkanı olan Fakıbaba, bundan sonra Urfalılara Milli Görüş Belediyeciliği'nin seçkin hizmetlerini sunacak. Urfa ile özdeşleşen ismi ile ön plana çıkan Fakıbaba'ya Saadet rozetini Kurtulmuş taktı. Programda konuşan Saadet Lideri Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, "Urfa halkı Saadet Partisi'nin desteklediği adam gibi adamı tercih etti ve Ahmet Eşref Fakıababa'yı seçti" dedi.

Saadet Partisi'nin desteklediği Şanlıurfa Bağımsız Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba coşkulu ve büyük bir törenle Saadet Partisi saflarına katıldı. En yakın rakibine büyük bir fark atarak belediye başkanı olan Fakıbaba, bundan sonra Urfalılara Milli Görüş Belediyeciliği'nin seçkin hizmetlerini sunacak. Urfa ile özdeşleşen ismi ile ön plana çıkan Fakıbaba'ya Saadet rozetini Kurtulmuş taktı.

Saadet kurmayları tam kadro

Saadet Partisi'ne iltihak töreni büyük bir coşku ve heyecanla gerçekleştirildi. Mozaik Tören Salonu'nda gerçekleştirilen törene Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ve eşi Sevgi Kurtulmuş'un yanı sıra Saadet Partisi Eski Genel Başkanı Recai Kutan, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcıları Mücahit Yanılmaz, Ömer Vehbi Hatipoğlu, Lütfü Esengün, Başkanlık Divanı Üyesi Hüsamettin Korkutata, Urfa Eski Milletvekili Niyazi Yanmaz, Saadet Partisi İstanbul Belediye Başkan Adayı Mehmet Bekaroğlu ve Saadet Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Mehmet Kayacan katıldı.

Urfa'da Üç İlçe Saadet'in

Havayolu ile Urfa'ya gelen Saadet Lideri Kurtulmuş, öncelikle yerel seçimlerde belediye başkanlıklarını kazandıkları üç ilçenin programlara iştirak etti. Hilvan, Akçakale, Birecik ilçelerindeki törenlere katılan Saadet Partisi Lideri, bundan sonra belediyelerin millete nasıl hizmet ettiklerini Milli Görüş Belediyeleri ile herkese göstereceklerini kaydetti.

Kurtulmuş önce Hilvan Belediye Başkanlığı Binası'na gelerek burada kendisine Saadet Partisi Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık ilçenin temsili anahtarını takdim etti. Ardından Suriye sınırında bulunan Akçakale ilçesine gelen Kurtulmuş belediye binasını ziyaret ederek hayırlı olsun temennisinde bulundu. Akçakale'de Kurtulmuş onuruna Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan'ın köyü olan Gülveren'de yemek verildi. Beş bin kişilik yemeğe binlerce vatandaş katıldı. 37 kuzu, 2 koç, 14 koyun, 1 ineğin yemek için kesildiği belirtilen yemekte ayrıca 1 ton pirinç, bir ton bulgur, 500 kilo üzüm 300 kilo zerde 15 çuval şeker kullanıldı. Yemekte Kurtulmuş'a yöresel kıyafetlerde giydirildi.

Büyük Tören

Şanlıurfa'nın en büyük kapalı alanlarından olan Mozaik Tören Salonu'nda gerçekleştirilen katılım törenine halkın ilgisi büyüktü. Binlerce Urfalının katıldığı törende halk Fakıbaba'nın yanında olduğunu bir kez daha gösterdi. Urfa'nın hizmet eri olarak niteledikleri Fakıbaba'yı destekleyen binlerce vatandaş hep bir ağızdan 'Fakıbaba' sesleri ile salonu inletti. İlçe programlarından sonra Fakıbaba'nın Saadet saflarına iştirak programına katılan Kurtulmuş, burada yaptığı konuşmada, "Biz Urfa'ya miting için geldiğimizde Urfalılar ceketlerini havaya atıyorlardı. Urfa halkı cekete oy vermedi. Biz adama oy istedik adam gibi adama oy istedik Fakıbaba'ya oy istedik. Halkımız da Ahmet Eşref Fakıbaba'yı belediye Başkanı yaptı. Bu sonuçla birlikte tahtayı koysam seçtiririm devri geride kaldı" dedi.

Fakıbaba Urfa'nın sevgisini kazanmış

"Fakıbaba'nın esas başarısı belediye başkanı olarak seçilmesi değil, Urfa halkının sevgisini kazanmasıdır" diyen Kurtulmuş, "Evet kendisinin hizmetlerini çok daha başarılı yapacağından şüphemiz yok. Bu çok büyük bir sorumluluk gerektiriyor. Bu sorumluğun altından kalkacağını biliyoruz. Başarılı bir hizmet dönemi geçireceğinden kuşkumuz yoktur. Sadece Fakıbaba'nın belediye başkanlığı değil ortaya koyacağı başarı aynı zamanda Urfa'da bir örneği de ortaya çıkaracaktır. Latin Amerikalı Che Guevera'ya, 'Bir adam var ona güvenelim mi?' diye soruyorlar. O da 'gidin bakın adamın yüzünde meymenet varsa ona göre karar verin' diyor. Biz de Fakıbaba ile kırk yıllık arkadaş gibi kaynaştık. Bu arada il Başkanımız Mehmet Kayacan ve partililere de teşekkürü bir borç biliyoruz" diye konuştu.

'Millet bize iktidara hazırlanın' dedi

Bu seçimde halkın işaret fişeği attığını belirten Kurtulmuş, "Çok şükür Saadet Partisi bu seçimlerde aldığı oyu yüzde 300'ün üzerinde artırdı. Oylarının artırılmasının yanında başka bir şey oldu. Daha seçim sırasında bile Türkiye'de fark edilen bir parti oldu. Milletimiz bu farkı gördü ve dedi ki bu seçimde evet Saadet Partisi'ne ihtiyaç var. Ve bize 'en kısa sürede yapılacak seçimlerde iktidar partisi olmaya kendinizi hazırlayın' dedi. Onun için bundan sonraki hedefimiz yüzde 10'a çıkmak değil, bundan sonraki hedefimiz Türkiye'nin muktedir iktidarının sahibi olmaktır. Milleti iktidara getirmektir. Canla başla gayretle bu süreyi geçireceğiz. Milletin karşısına adam gibi bir parti, dünyanın Türkiye'nin meselelerini bilen bir parti ortaya koyacağız. Bu parti bu güce sahip olduğunu göstermiştir" ifadelerini kullandı.

Fakıbaba: Herkes Urfa'yı konuşacak

Saadet saflarına katılan Ahmet Eşref Fakıbaba iki teşekkürü olduğunun altını çizerek, "29 Mart'tan önce biz 'seçimden sonra herkes Urfa'yı konuşacak' demiştik. Bizim işimiz hizmettir. Bizim başkanlarımız az konuşur. Gerçekten Urfa'ya çok şey borçluyum. Yükümün çok olduğunu biliyorum. Allah'ın izni ile bunun üstesinden geleceğiz" dedi. Şimdi sıranın kendilerinden olduğunu dile getiren Fakıbaba ikinci teşekkürünün de Kurtulmuş'a olduğunu söyleyerek kendisini bağırlarına bastıklarını ifade etti. Kurtulmuş'u tanıdıktan sonra ne kadar doğru bir karar verdiğini anladığını da kaydeden Fakıbaba, Kurtulmuş'un Türkiye için bir şans olduğunu ve gelecekte çok şeyler başaracağını söyledi.

Saadet herkesi kucaklıyor

Kurtulmuş'un Türkiye'de çözüm üreten bir lider olarak ortaya çıkacağına yürekten inandığını da kaydeden Fakıbaba, "Şunu çok iyi öğrendim ki Güneydoğu'nun sorunlarını bizden daha iyi biliyor. Zaten bizim sorunumuz bu değil mi? Fakıbaba neden sevildi. Ayrımcılık yapmayarak herkesi yüreğine bastı. Kurtulmuş ve ülkemiz için inşallah 2011 yılı çok farklı bir yıl olacak" dedi.

Kaynak: Milli Gazete.http://www.milligazete.com.tr/haber/sanliurfa-da-buyuk-cosku-121675.htm



Bu haber 459 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,646 µs