En Sıcak Konular

BBP KENDİ ARAŞTIRMASINI YAPIYOR

7 Nisan 2009 11:32 tsi
BBP KENDİ ARAŞTIRMASINI YAPIYOR Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu`nun vefat ettiği Kahramanmaraş`ta yaşanan helikopter kazasının ardından BBP Genel Merkezi`nden, "Medyada yer alan asılsız haberlerin toplumu aydınlatmaktan çok kafa karıştırmaya yönelik olduğu" açıkla

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu`nun vefat ettiği Kahramanmaraş`ta yaşanan helikopter kazasının ardından BBP Genel Merkezi`nden, "Medyada yer alan asılsız haberlerin toplumu aydınlatmaktan çok kafa karıştırmaya yönelik olduğu" açıklaması yapıldı.

BBP Genel Başkan Vekili Yalçın Topçu, `Biz herkesin içi rahat edene kadar bu meselenin peşini bırakmayacağız. Ancak devamlı şekilde sağduyu çağrısı yapmamıza rağmen medyada her gün başka bir haber görüyoruz. Bu haberler olayın aydınlanmasına değil daha da karanlıkta kalmasına sebep oluyor. Öyle haberler yazılıyor ki, haberlerin içeriğinin gerçeklerle alakası olmaması bir yana bir çok da maddi bilgi hataları bulunuyor. Konuyu hiç bilmeyen insanlar ellerine kalem alıp olmadık şeyler yazıyorlar` diye konuştu.

Genel Merkez Yönetiminin, Yazıcıoğlu`nun vefatını ilk gün bildiğine dair iddiaları basına yansıyan MKYK üyesi Kemal Yavuz da kendisinin böyle bir ifadesinin olmadığını ve haberi tekzip ettiğini belirterek yasal haklarını da kullanacağını ifade etti.


ULUSLAR ARASI KIRIM EKİBİ`

Bu arada BBP tarafından Alman menşeli tarafsız bir kırım ekibinin bu gün itibariyle kaza mahalline gönderildiği de belirtildi. BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Şanverdi`nin de bu ekiple birlikte Maraş`a gittiğini söyleyen BBP yöneticileri, `Biz sadece başımızı yastığa koyduğumuzda şunu da yapsa mıydık dememek istiyoruz. Yoksa kendi soruşturmamızı yapmak gibi bir niyetimiz yok. Devlet de 10 gün içinde falan aynı çalışmaları tamamlayacaktır.Bu bir kontrol falan değil sadece Genel Başkanımız için yapabileceğimiz her şeyi yapma çabasıdır` diye konuştular.

Uluslar arası bir kırım ekibinin bu tarz bir çalışma yapmasının normal şartlarda kazada bir yabancının da mağdur olması durumunda mümkün olduğunu belirten yöneticiler bu konuda Ulaştırma Bakanı`nın bizzat izin verdiğini de ifade ettiler.

BBP Yönetimi, `Biz şu anda sadece prosedürün sağlıklı olarak tamamlanmasını bekliyoruz. Şu ana kadar helikopterin kiralandığı şirketle dahi bir görüşmemiz olmadı. Öncelikle kırım ekibinin çalışmaları ardından da devletin savcısının yürüttüğü soruşturmanın sonucunu görmemiz lazım. Ondan sonra kimle ne konuşacağımıza bakacağız. Şu ana kadar sadece basında yer alan haberleri ve bunların bizim dışımızda olanların gerçekliklerini araştırdık. Ancak ne yazık ki kayda değer bir haber yapılamadığı gibi, bilgi kirliliği nedeniyle araştırmaya da ışık tutulmadı` değerlendirmesinde bulundular.

BBP Yöneticileri, Yazıcıoğlu`nun Taceddin Dergahına defnedilmesiyle ilgili olarak basında yer alan haberlerin de gerçeği yansıtmadığını ifade ederek, `Bu tamamen parti yönetimimizin kararıydı. O`nun yaşadığı hayata en yakışan yeri bulmak için düşünürken aklımıza, Hacı Bayram ve Taceddin Dergahı gelmişti. Ancak Hacı Bayram yasal olarak mümkün olmayınca da Taceddin Dergahında karar kıldık. Bütün arkadaşlarımız da aynı fikirde oldu. Genel Başkanımızın eşinin fikri olduğu gibi iddialar da yer aldı ancak bu da doğru değildir. Kendileri daha geniş bir alanda bir anıt mezar olsun orada bir aşevi falan olsun istiyorlardı. Hanımefendiyi de biz ikna ettik Bu dava arkadaşları olarak bizim verdiğimiz bir karardır.

Kaynak: İnanç Ünsal/ tümgazeteler.com.http://www.tumgazeteler.com/?a=4918436



Bu haber 447 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,923 µs