En Sıcak Konular

FENERBAHÇE NEFES NEFESE

6 Nisan 2009 09:09 tsi
FENERBAHÇE NEFES NEFESE Zirve yarışından kopmama açısından büyük önem taşıyan maçta Fenerbahçe ikinci yarıda attığı gollerle karşılaşmayı 2-1 kazandı.

Zirve yarışından kopmama açısından büyük önem taşıyan maçta Fenerbahçe ikinci yarıda attığı gollerle karşılaşmayı 2-1 kazandı. Trabzonspor'u geçip 3. sıraya yükselen sarı-lacivertliler, şampiyonluk için umut tazeledi. İki hafta önce Ali Sami Yen'de Galatasaray'ı yenerek sükse yapan Eskişehirspor'u Deivid ve Güiza'nın golleriyle yenen sarı-lacivertliler, ligde 2 haftalık kötü gidişe de 'dur' dedi. 2. dakikada Güiza'nın ceza sahası içinde düşürülmesine hakem Bülent Yıldırım, 'devam' kararı verdi. 10'da Deivid'in ceza sahası dışından şutu kale direğinin üstünden auta çıktı. 22'de Fenerbaçe net bir gol fırsatından yararlanamadı. Uğur Boral'ın kaleci İvesa'yı geçip boş kaleye gönderdiği topu Koray kornere çıkardı. 23'te Roberto Carlos'un ceza sahası içinde sert şutunu kaleci İvesa iki hamlede kontrol etti.

SON ANLARA 2 GOL SIĞDI

İkinci yarıda sahada farklı bir Fenerbahçe vardı. Özellikle 55'te Deniz Barış ve 57'de Gökhan Emreciksin'in oyuna girmesiyle sarı-lacivertliler oyun üstünlüğünü tamamen eline geçirdi. 48'de kaleci Volkan Demirel'in hatalı çıkışını iyi değerlendiren Batuhan'ın kafayla kaleye gönderdiği topu çizgiden Yasin çıkardı. 59'da Fenerbahçe beklediği golü buldu. Soldan Roberto Carlos'un ceza sahasına sert şutunu Deivid filelere göndererek sarı-lacivertli takımı 1-0 öne geçiren golü attı. 81'de Carlos ceza sahasında Güiza ve Divid'in pas yerine vurmayı tercih edince Fenerbahçe önemli bir pozisyondan yararlanamadı. 86'da Deniz ile net gollük pozisyondan yararlanamayan Fenerbahçe, 87'de Güiza'nın golüyle skoru 2-0 yaptı. 90+1'de Batuhan'un golüyle Eskişehirspor farkı bire indirdi ancak bu puan için yetmedi: 2-1.


Derbi öncesi Edu korkusu

İlk yarının son dakikalarında sakatlanan Edu maça devam edemedi. Youla ile girdiği pozisyonda sağ dizi dönen Brezilyalı futbolcu, saha kenarındaki kontrolün ardından sedyeye alınarak hastaneye götürüldü. Edu'nun çekilen MR'ında bağlarında kopma olmadığı kesin durumunun bugün netlik kazanacağı bildirildi. Edu'nun G.Saray derbisine yetişememe ihtimalinin yüksek olduğu ifade edildi.

Saracoğlu'na UEFA makyajı

UEFA Kupası finalinin Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak olmasından dolayı stattaki tel örgüler söküldü böylece F.Bahçeli taraftarlar ilk kez bir maçı tel örgüsüz seyretti. Sarı-lacivertliler, ligde kalan maçlarını tel örgüsüz oynayacak, UEFA finalinden sonra emniyet nedeniyle tekrar takılacak. Öte yandan UEFA yetkilileri dünkü maçı tribünden izleyerek rapor tuttu.

Dev bayrak 'Rekorlar Kitabı'nda

F.Bahçe ana sponsoru Avea'nın yaptırdığı dev sarı-lacivertli forma, “Dünyanın en büyük forması” olarak Guiness Rekorlar Kitabı'na girdi. 1 ton 50 kilo ağırlığında olan ve 25 kişilik ekip tarafından 10 günde üretilen forma, 72 metre yüksekliğinde, 78 metre uzunluğunda, 5 bin 500 metrekare alana sahip.

'Gol atmamdan çok 3 puana sevindim'

Fenerbahçe'nin Eskişehirspor maçında ikinci golüne imza atan Guiza, gol atmaktan çok galip geldiklerine sevindiğini söyledi. Kritik maçlar oynadıklarını ifade eden İspanyol golcü, “Kazandığımız ve bir üst sıraya çıktığımız için çok mutluyum. Her maçı final gibi görüp çıkarsak mutlu sona ulaşmamamız için hiçbir neden yok. Bu arzumuzu, istediğimizi gösterirsek Galatasaray maçından da 3 puanla ayrılacağımıza inanıyorum. Her zaman kendime güvenim tam. Şanssız olduğunuz zamanlar oluyor. Ben her zaman formam için, gol atmak için oynuyorum. Bugün de gol attığım için çok mutluyum” diye konuştu.

Ahmet Bıyıklı

 

Kaynak: Yeni Şafak Gazetesi.http://yenisafak.com.tr/Spor/?t=06.04.2009&i=179334

 



Bu haber 467 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,083 µs