En Sıcak Konular

BBP'DEN AKŞAM GAZETESİ'NİN HABERİNE TEPKİ

6 Nisan 2009 20:51 tsi
BBP'DEN AKŞAM GAZETESİ'NİN HABERİNE TEPKİ Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Vekili Yalçın Topçu,Akşam Gazetesi'nde dün,Gürkan Hacır imzasıyla verilen “Neden Taceddin Dergâhına Gömüldü” başlıklı habere tepki gösterdi.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Vekili Yalçın Topçu,Akşam Gazetesi'nde dün,Gürkan Hacır imzasıyla verilen “Neden Taceddin Dergâhına Gömüldü” başlıklı habere tepki gösterdi.

Topçu,BBP'nin resmi internet sitesinden yaptığı ''Kamuoyuna Duyuru''da şöyle dedi: 

"05.04.2009 Tarihli Akşam Gazetesinde Gürkan Hacır imzalı “Neden Taceddin Dergâhına Gömüldü” başlıklı yazı; içeriğinde hem partimizin hem de Rahmetli Genel Başkanımızın manevi şahsiyetini, rencide edici, hukuka uymayan, gerçek dışı, gazetecilik meslek ilke ve kurallarına uymayan itham ve ifadelerle doludur.

Söz konusu yazıda Geçen:

1. Yazıcıoğlu “Veterinerlik fakültesini bitiremedi” bilgisi kesinlikle yalandır. Rahmetli Genel Başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nden “mezun” olmuştur.
2. “Yazıcıoğlu Mezarı için 3 yer vasiyet etmişti .” ve “Muhsin Yazıcıoğlu, hayattayken ölümü halinde Taceddin Dergahı'na gömülmesini, eğer orası olmazsa Hacı Bayram Camii haziresine, orası da olmazsa Yazıcıoğlu Camii'ne defnedilmesini istemişti”. haberi tamamen masa başında üretilmiş ve gerçek dışıdır. Rahmetli Liderimiz kesinlikle ne ailesine ne de yakın mesai arkadaşlarına ne de bir başkasına yazılı ya da sözlü bir vasiyet bırakmamıştır. Hele ölümünden sonra defin yeri ile alakalı kesinlikle bir yazılı ve sözlü vasiyeti olmamıştır.
3. Rahmetli Genel Başkanımızın vefat haberini aldığımız andan itibaren, O’nun mili manevi demokrat duruşuna uygun bir defin mekanı olsun istiyorduk. Yaptığımız istişareler sonunda defin yeri olarak iki yer tespit ettik. İlki Hacı Bayram Veli Camii civarında bir yer idi. İkincisi ise Tacettin dergahı idi. Dünya sisteminin öğütemediği, diri bıraktığı adamlardan biri olan İstiklal Marşı Şairimiz Rahmetli Mehmet Akif Ersoy ile Rahmetli Genel Başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu’nun yaşam süreçlerinde rastlanılan benzerlikler ve rahmetli Genel Başkanımızın milli şairimize olan muhabbeti böyle bir karar almamızı kolaylaştırdı. Rahmetli Genel Başkanımız sadece resmi anma günlerinde değil, vakit buldukça milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un evinin bulunduğu Tacettin Dergahını ziyaret ederdi. İstiklal Marşı'nı iyi anlamanın Mehmet Akif'i tanımaktan geçtiğini söylerdi. Bizler de BBP Genel Merkezi olarak, ailesiyle de istişare ettikten sonra yetkililere tercihimizi bildirdik. Kanun ve hukuk çerçevesinde de uygun bulunan bu mekanda rahmetli Genel Başkanımızı ebedi hayata uğurladık.

Yukarıda bahsi geçen konular hakkında olduğu gibi; tamamen yanlı ve yalan, kulaktan dolma veya kasıtlı rivayetler ile ideolojik saplantılardan mütevellit kötü niyet besleyen ve anakronik kafalı kalemlerden çıkan haberlere itibar edilmemeli. Şu anda bazı yazılı ve görsel basında Genel Başkanımız ile alakalı; gerek vefatı öncesiyle, gerekse vefatı sonrası süreçle alakalı olarak, iftira ve tahkir boyutuna ulaşan yalan haberlerin yoğunluğu dikkatimizi çekiyor. Bu tür haberler sadece bilgi kirliliği yaratmıyor, milyonlarca kalpte yaşayan rahmetli Genel Başkanımıza has teveccühe, sevgiye ve ona gösterilen kıymet ve hassasiyete zeval getirilmek isteniyor.

Bu hususlar çerçevesinde yukarıda adı geçen gazetede gerçek dışı ve manevi şahsiyeti rencide edici, aşağılayıcı yazının, verdiğimiz “gerçek bilgiler” doğrultusunda özür yazısı ile düzeltilerek tekzip edilmesini, her türlü hukuki hak ve taleplerimizi saklı tuttuğumuzu ihtaren bildiririz".

 



Bu haber 727 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,278 µs