En Sıcak Konular

TÜRKİYE: 1 - İSPANYA: 2

2 Nisan 2009 09:43 tsi
TÜRKİYE: 1 -  İSPANYA: 2 Türkiye, 2010 Dünya Kupası elemelerinde 4 gün önce Madrid'te 1-0 yenildiği grup lideri İspanya'ya İstanbul'da 2-1 yenilerek grupta ikincilik şansını da zora soktu.

Oysa her şey ne güzel başladı. Tribünler müthiş, futbolumuz mükemmeldi. 26. dakika oynanırken atağımız çok güzel gelişti, Semih topu kaleye yuvarladığında 70 milyon bayram sevinci yaşadı. 30 maçtır kaybetmeyen Boğalar önünde fırsatları ardı ardına harcıyorduk. Top bizi sevmedi. 63'te top İbrahim'in eliyle buluştu Alonso penaltıyı gol yaptı, uzatmada Güiza pası verdi Riera maçı bitirdi.

Türkiye, 2010 Dünya Kupası elemelerinde 4 gün önce Madrid'te 1-0 yenildiği grup lideri İspanya'ya İstanbul'da 2-1 yenilerek grupta ikincilik şansını da zora soktu. 26. dakikada Arda'nın soldan ortasında ceza alanı içinde Marchena'nın hatası sonrası Tuncay, önünde bulduğu topu önce kontrol etti ve kaleci Casillas'ın müdahalesine rağmen Semih'in önüne bıraktı. Semih, boş pozisyonda topu filelere gönderdi: 1-0. 29'da ceza alanına doğru atılan topa hamle yapan Tuncay, kontrol edemeyince Casillas topa sahip oldu. 42. dakikada Semih, arkadan gelen Nihat'ı gördü. Nihat'ın sert şutu üstten auta gitti.

CASİLLAS'I BİR TÜRLÜ GEÇEMEDİK

48. dakikada Türkiye, Nihat'ın ayağından net bir gol fırsatından yararlanamadı. Semih'in ceza sahası içine pasında Nihat'ın şutunda top üstten auta gitti. 61. dakikada ceza sahası içinde Torres'in kafa vuruşunda kaleye giden topu İbrahim Üzülmez eliyle çıkardı. Hakem Michael Riley penaltı kararı verdi. Penaltı atışını 63'te gole çeviren Xabi Alonso maça denge getirdi: 1-1. 65. dakikada Casillas'ın elinden kaçırdığı topu kalecinin üzerinden aşırtmak isteyen Nihat'ın vuruşu üstten dışarı çıktı. Galibiyet golünü İspanya buldu. 90+2'de Güiza'nın pasına Reira'nın golüyle İspanya karşılaşmanın skorunu belirledi: 2-1.

Bosna yendi 4 puan öne geçti

5. grupta oynanan diğer maçlarda Bosna Hersek evinde Belçika'yı Dzeko'nun (2) attığı gollerle 2-1 yendi. Belçika 89'da Swerst ile bu gollere karşılık verdi. Estonya ise Ermenistan'ı 1-0 mağlup etti. Grupta son 4 haftaya girilirken 18 puana ulaşan İspanya liderliği büyük ölçüde garantiledi. 12 puana ulaşan Bosna Hersek ise ikincilik için önemli bir avantaj elde etti. Ay Yıldızlılar, 5 Eylül'de Estonya'yı ağırlayacak ardından 9 Eylül'de Bosna deplasmanında kader maçına çıkacak. Milliler 10 Ekim'de Belçika'ya gidecek, son maçını 14 Ekim'de Ermenistan'la yapacak.

Arda: Kaybedilmiş hiçbir şey yok

İspanya karşısında Milli Takımımızın attığı tek golün hazırlayıcısı olan Arda Turan, çok iyi oynadıklarını belirtirken, gruptan çıkmak için hala umutlarının olduğunu söyledi. Güçlü rakipleri karşısında farkı açabilecek pozisyonlar bulduklarını ifade eden Arda, “Basit bir penaltı ve konsantrasyon eksikliğinden golleri yedik. Son golü yemesek umudumuz olacaktı ama hala umudumuz var. Hiçbir şey kaybedilmiş değil” dedi.

Özgener'in inancı tam

Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, İspanya'yı avuçlarının içinden kaçırdıklarını söylerken, “Dünya Kupası'na gideceğimize yürekten inanıyorum” dedi. Hiç hak etmedikleri bir sonuç aldıklarını kaydeden Özgener, “İnanılmaz fırsatlar kaçırdık. Kazanmamız gereken maçı son saniye golüyle yenik kapattık” diye konuştu.

Bosque: İkincilikte favori artık Bosna

İspanya Teknik Direktörü Del Bosque grupta ikincilik için artık Bosna Hersek'in şanslı olduğunu söyledi. İlk yarıda yedikleri golden sonra zorlandıklarını ancak ikinci yarıdaki planlarının tuttuğunu ifade eden İspanyol hoca, “2. yarının ilk 15 dakikasında gol bulursak şansımızın artacağını biliyorduk, bunu da başardık. Artık ikinciliğin favorisi üzülerek söylüyorum ki Bosna Hersek” diye konuştu.

Kaynak: Yeni Şafak Gazetesi.http://yenisafak.com.tr/Spor/?t=02.04.2009&i=178619



Bu haber 440 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,679 µs