En Sıcak Konular

SEÇİMLERE ŞAİBE BULAŞTI

1 Nisan 2009 11:18 tsi
SEÇİMLERE ŞAİBE BULAŞTI Yerel seçimler bitti ama yankıları sürüyor. İstanbul'un bir çok ilçesinde YSK'ya seçim sonuçlarının iptali için başvurular yapıldı. İşte gerginliğin sürdüğü ilçeler

Yerel seçim sonuçlarına dün İstanbul'da çok sayıda itiraz geldi. CHP'nin belediye başkanlığını kazandığı Büyükçekmece'de, geçersiz 3 bin oyun yeniden sayılmasına karar verildi. Büyükçekmece'de CHP'li başkan adayı Hasan Akgün'ün, Beylikdüzü'nde ise AKP'li başkanı adayı Yusuf Öz'ün az farkla seçimi kazanması üzerine itiraz için ilçe seçim kuruluna gelen AKP ve CHP taraftarları arasında gerginlik yaşandı. Polis, "Hırsız" diye slogan atan iki grup arasına barikat kurdu. Adliye binası önünde toplanan CHP'liler AKP'yi ve Başbakan Tayyip Erdoğan'ı protesto etti. Adliye binası önüne AKP'lilerin de gelmesiyle gerginlik tırmandı. Çevik Kuvvet ekipleri gerginliğin artması üzerine toplanan gruplara boyalı su sıkarak müdahale etti. İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah da Büyükçekmece Adliyesi'ne gelerek incelemelerde bulundu.

AKP 'oy hırsızlığıyla' suçlandı.

CHP'nin Beyoğlu'nda oyların yeniden sayımına ilişkin itirazı da kabul edildi. Seçimlerin iptal edilmesini isteyen CHP'nin başkan adayı Mustafa Dolu, "AKP'nin oy hırsızlığını" belgelerle tespit ettiklerini söyleyerek, "Beyoğlu 1. Bölgede 120 sandıkta usulsüzlük yapıldı" dedi. Seçimden önce Beyoğlu Nüfus Müdürlüğü'nden 17 bin seçmenin bilgilerinin alındığı yönünde ihbarlar aldıklarını anımsatan Dolu, "Seçmenlerin bilgilerini alan görevli bayanlardan biri bize,'17 bin kişinin bilgilerini CD'ye aktardık. AKP'lilere verdik' dedi.

Beyoğlu'nda AKP-CHP gerginliği

Beyoğlu'nda seçim sonucuna itiraz eden CHP Belediye Başkan Adayı Mustafa Dolu ve partililer, Karaköy Rıhtım Caddesi'nde bulunan İlçe seçim kuruluna geldi...

CHP'lilerin seçim kurulu binasına geldiklerini haber alan AKP'liler de itirazın değerlendirildiği ilçe seçim kurulu binasının önüne geldi. İlçe seçim kurulu önünde 40 - 50 şer kişilik grupların oluşması üzerine, polis güvenlik kordonu oluşturdu. CHP Belediye Başkan Adayı Mustafa Dolu, burada bekleyen habercilere bir açıklama yaptı.

Bahçelievler'de oylar eksik kaydedildi

Bahçelievler'deki sonuçlara ise hem CHP hem de MHP'den itiraz geldi. CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Hüseyin Özkahraman, 1300 sandık bulunduğunu, zaman yetersizliği nedeniyle ancak 500'ünü inceleyebildiklerini belirterek, "Tespit ettiğimiz oy kaybımız 10 bin. Biz Bahçelievler'de sandıkta kazandık ama ilçe seçim kurulunda kaybettik. AKP'ye fazladan oy yazıldı, sadece CHP'nin değil, MHP ve SP'nin oyları da eksik kaydedildi" dedi.

Sahte 'Evet' mühürü

Sultangazi'deki seçim sonuçlarına itiraz eden CHP'liler oyların çalındığını ve pusulalardaki 'Evet' mühürünün sandığa ait olmadığını belirtti. CHP'liler dün İlçe Seçim Kurulu'na oyların çalındığını belgeleyerek 5 ayrı dilekçe verdi. Dilekçenin kabul edilmesi üzerine İlçe Seçim Kurulu 1. heyet seçimlerin iptal edilmesi yönünde karar verdi. 2. heyetin de kararının ardından sonuçların iptali için Yüksek Seçim Kurulu'na bildirileceği kaydedildi. CHP Sultangazi Belediyesi başkan adayı Ercan Karabayır, oyların ormanlık alanda bulunduğunu belirtti.

Çekmeköy'de gerginlik

CHP Çekmeköy Belediyesi başkan adayı Hüseyin Avni Sipahi, itirazları üzerine İlçe Seçim Kurulu'nun 16 sandığın yeniden sayılmasına karar verdiğini belirtti. CHP'liler Ümraniye Adliyesi önünde toplandılar.

Ümraniye Adliyesi önünde gazetecilere açıklama yapan Sipahi, CHP olarak Çekmeköy'de ilçe belediye başkanlığı seçimine itiraz ettiklerini hatırlat

Tuzla'da şaibe iddiaları

Tuzla'da CHP adayı Cemil Ekşi'nin seçimleri uzun süre önde götürmesine rağmen birden AKP adayına karşı kaybetmesi şaibe iddialarını kuvvetlendirdi.CHP, İlçe Seçim Kurulu'na itirazda bulundu. Az önce yapılan açıklamaya göre İlçe Seçim Kurulu itirazı reddetti.

Beykoz'da da itirazlar yükseldi

Beykoz'da ilçe seçim kurulu, CHP'nin başvurusu üzerine oyların yeniden sayılmasına karar verdi. AKP ise, Kartal'da seçim sonuçlarına itiraz etti. İlçe Seçim Kurulu'nun konuyla ilgili incelemesi sürüyor. Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) ise, Ataşehir'de belediye başkan adayı olarak Murat Çelik'i göstermelerine rağmen oy pusulasında partilerine yer verilmediği gerekçesiyle ilçe seçim kuruluna başvurdu.

Kaynak: Milli Gazete.http://www.milligazete.com.tr/haber/secimlere-saibe-bulasti-120562.htm



Bu haber 468 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,063 µs