En Sıcak Konular

OTOPARKTAKİ BOMBALI MİNİBÜSÜN HEDEFİ YAZICIOĞLU MUYDU?

28 Mart 2009 23:24 tsi
OTOPARKTAKİ BOMBALI MİNİBÜSÜN HEDEFİ YAZICIOĞLU MUYDU? Cafesiyaset'in Ankara Temsilcisi Muhammet Kutlu, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu hakkında ilginç bir iddiada bulundu. Kutlu, Yazıcıoğlu'nun yazmaması konusunda uyardığı bir konuyu bugün kaleme aldı.

Muhammet Kutlu'nun analizi...

Ankara’da gazetecilik yapıyorsanız, algılarınız zamanla her yönden gelen duyumlara, bilgilere açık olmaya başlıyor. Aslında bu gerçek, her ülke başkentinde böyle. Başkentte haberciyseniz, zamanla her seviyede devlet görevlilerinden, akademisyenlerden, emniyet ve istihbarat çevrelerinden tanıdıklar ediniyorsunuz. Böyle bir ortamda, dost sohbetlerinde geçen konular, algılarınız güçlüyse çok önemli olayların ipuçlarını verebiliyor.

2007 yılının ortalarından itibaren, bazı ortamlarda, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu aleyhinde bir şeyler tezgâhlandığı yönünde değerlendirmeler yapıldığına şahit olmuştum. Türkiye gibi bir ülkede, milliyetçi bir partinin lideri için her zaman bu türden oyunlar, planlar hazırlanabileceği düşüncesiyle fazla önemsemedim.

Ardından, Türk istihbarat kuruluşlarıyla içli dışlı bir işadamının, bir Avrupa başkentinde, kendisi gibi istihbarat çevreleriyle bağlantılı birileriyle sohbet sırasında aldığı bir bilgi kulağıma geldi.

Bu bilgiye göre, söz konusu sohbette, Türkiye’de peş peşe gerçekleşen bazı sansasyonel cinayetler konuşulurken, dünyanın en büyük gizli servislerinden birinin elemanı, arkadaşı olan Türk işadamına dönerek, “Şu sizin aşırı milliyetçi partinin lideri olan Muhsin Yazıcıoğlu’na yönelik operasyon başlatıldı. Önce bu tür cinayetlerle arasında bağ kurulacak. Kamuoyunda gözden düşürülmesi sağlanacak. Eğer bundan beklenen sonuç alınamazsa ortadan kaldırılacak” demişti.

Çok şaşıran işadamı da, ilk fırsatta BBP’li tanıdıklarına ve Yazıcıoğlu’na sempati duyduklarına inandığı bazı istihbaratçılara konuyu aktarmıştı. Kulislerde anlatılanlara göre, istihbaratçılar da uygun bir şekilde Muhsin Yazıcıoğlu’nu bilgilendirmişti. Bununla da kalmamışlar, BBP lideri ve parti çevresinde gerekli tedbirleri almışlardı.

Söz konusu bilginin, iyi haber alan bazı gazetecilerde de olduğunu görünce ciddi olabileceğini düşündüm. Birlik Akademisi’nin 2007 Ekim sonunda TOBB’da düzenlediği “Nasıl Bir Anayasa” konulu panele katılan Muhsin Yazıcıoğlu’na, hakkında düzenlendiği konuşulan söz konusu komployu sordum.

Muhsin Yazıcıoğlu, panelden ayrılarak çıkışa yöneldiği sırada sorduğum bu soru karşısında birden durdu. Beraberindekilere biraz beklemelerini söyledi. Rahat konuşabileceğimiz bir köşeye çekildik. Tam olarak neler duyduğumu sordu. Ben anlatırken elini çenesine götürerek dikkatle dinledi. Piyasada konuşulanları aktarınca da, “Bu tür duyumlar sıklıkla geliyor bize de. Ama bu konuyla ilgili özel bir bilgi gelmedi. Tabi gelişen olaylara ve medyada aleyhimizde çıkan haberlere bakınca gerçeklik payı olduğunu düşündürüyor açıkçası” dedi.

Yaklaşık bir buçuk ay kadar önce, 11 Eylül saldırısının yıl dönümünde, Kurtuluş Katlı Otoparkı’nda ele geçirilen patlayıcı dolu minibüsün kendisiyle ilgisi olup olmadığı hakkındaki görüşünü sorduğumda ise, elini tekrar çenesine götürdü ve işaret parmağını ısırarak, “Ya Cuma günleri namazı hep orada kılıyoruz. Partiye de elli metre mesafede. Arkadaşlar sağ olsunlar iyi bir çalışmayla zamanında bulmuşlar” diye karşılık verdi.

Bu yöndeki söylentilerin piyasada konuşulduğunu öğrenmekten oldukça rahatsız olduğu anlaşılıyordu. Sonra aniden konuyu değiştirerek, “Bize tehdit bu ara PKK’dan geliyor. Güneydoğu’ya yapacağımız geziyi öğrenince haber gönderdiler. Gel de görelim diye. Biz de inadına planladığımızdan daha uzun bir gezi yaptık. Bunu yaz istersen” dedi.

Bense “Bunu da yazarız efendim ama öbür konuyla ilgili düşünceleriniz daha çarpıcı olurdu” diye üsteledim.

Muhsin Yazıcıoğlu ise “Muhammet, o sıkıntılı bir konu. O konuya hiç girmesek daha yerinde olur”  diyerek kibarca yazmamamı istedi. Ben de yazmayacağım konusunda söz verdim.

Şimdi, bu kahredici helikopter kazasından sonra yazmam gerektiğini düşündüm.

Özellikle;

-Hiç tarzı olmadığı ve partisinin büyük bir mali sıkıntı yaşadığı dönemde helikopter kiralama konusunda ikna edilmesi. Helikopter kiralamayı hiç istemediği, “Bırakın bu helikopter işini. Hava var diyorlar. Beni öldürtecek misiniz?” dediği halde ısrar edilmesi.

-Helikopterin düştüğü anda, İHA muhabiri İsmail Güneş’in, dakikalarca telefonla konuşmasına karşın yerlerinin tespit edilememesi.

-Helikopterde bulunan ve yer belirtme sinyali veren ELT adlı kahrolası cihazın, helikopterin paramparça olduğu çarpmaya rağmen çalışmaması.

-Bölgedeki köylülerin, helikopterin irtifa kaybederek üzerlerinden geçip, hemen yukarıdaki dağa büyük bir gürültüyle düştüğünü görerek Jandarmayı aramasına karşın, bu ihbarlarının dikkate alınmaması. Aramaların tümüyle aksi istikamete yönlendirilmesi.

-Hergün onlarca casus uyduları ülkemizin üzerinden geçen, başta ABD olmak üzere batılı müttefik ülkelerden destek istenmesinin, iki gün boyunca kimsenin aklına gelmemesi.

-ABD’de yaşayan bir Türkün, NASA’da çalışan bir mühendis arkadaşından rica etmesiyle, 27 Mart gece 23.00’te enkazın koordinatlarının tespit edilmesi gibi, pek çok kafa kurcalayan unsurun da bir araya geldiği göz önüne alındığında, bu duyumla ilgili olarak Muhsin Yazıcıoğlu ile yaptığımız görüşmeyi yazmamak, o büyük devlet adamının anısına ihanet olurdu.

İşte yazdım… Şimdi top, sorumlu makamlarda bulunan yöneticilerde. Bakalım bu konularda ne gibi açıklamalar yapacaklar.

Kaynak: cafesiyaset.http://www.cafesiyaset.com/haber/20090328/Otoparktaki-bombali-minibusun-hedefi-Yazicioglu-muydu.php



Bu haber 459 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,652 µs