En Sıcak Konular

BBP SON RESMİ AÇIKLAMAYI YAPTI : ''RAHMETİ RAHMANA KAVUŞTULAR''

28 Mart 2009 14:35 tsi
BBP SON RESMİ AÇIKLAMAYI YAPTI : ''RAHMETİ RAHMANA KAVUŞTULAR'' BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu, "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, milliyetçiler, ülkücüler, Alperenler Genel Başkanımız,Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşları rahmeti rahmana kavuşmuştur"diyerek resmi açıklamayı yaptı.

BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin hayatını kaybettiğini açıkladı. Yazıcıoğlu'nun cenazesi Kızılöz Köyü'ne getirildi.

Topçu, parti genel merkezinde yaptığı açıklamada, helikopter kazasında, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Erhan Üstündağ, Yüksel Yancı, Murat Çetinkaya, İsmail Güneş ve Kaya İstektepe'nin hayatını kaybettiklerini duyurdu.

Topçu, "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, milliyetçiler, ülkücüler, Alperenler Genel Başkanımız,Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşları rahmeti rahmana kavuşmuştur" dedi.

'BAŞINIZ SAĞOLSUN'

Göksun'daki kriz merkezine 6 kişinin de cesedine ulaşıldığı bilgisi verildi. Bilgi ilçede bekleyen Büyük Birlik Partililer'e "başınız sağolsun" denilerek iletildi.

Yazıcıoğlu'nun cesedini enkaz bölgesine götürülen kardeşi Yusuf Yazıcıoğlu'nun teşhis ettiği bildirildi.

CENAZELERE MARAŞ'TA OTOPSİ YAPILACAK

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıoğlu ve beraberindekilerin cenazeleri Kahramanmaraş Devlet Hastanesine getirildi.

Kahramaraş 5. Mekanize Zırhlı Tugay Komutan Yardımcılığı Kışlası'ndan ambulanslara konulan cenazeler, Devlet Hastenesi Morguna konuldu.

Bu sırada, Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcısı Fevzi Büyüktümtürk, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Akif Paksoy, MHP İl Başkanı Nurettin Demircioğlu, CHP İl Başkanı Galip Timüçin de hastaneye geldi.

Ambulansların devlet hastanesi morguna gelişi sırasında kol kola giren Alperen Ocakları'na bağlı gençler, polis barikatını geçmek istedi. Yaşanan kısa süreli kargaşanın ardından ikna edilen gençlerin kaldırımda durmaları sağlandı. Tekbir getirerek, Kur'an-ı Kerim okuyan gençler, sık sık genel başkanlarını görmek istediklerini dile getiriyor. Polisin, herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için Alperen Ocakları'na bağlı gençleri çembere aldığı görüldü.

Hastane çevresinde geniş güvenlik önlemi alan Kahramanmaraş Özel Harekat Şube Müdürlüğüne bağlı polisler, morga giriş çıkışlara izin vermiyor.

TBMM’DE PARTİ VE SANDALYE SAYISI DEĞİŞTİ

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun 29 Mart yerel seçimleri kapsamında gerçekleştirdiği mitingler çerçevesinde Kahramanmaraş’tan Yozgat’a geçişi sırasında içinde bulunduğu helikopterin Kanlıçukur Mevkii’nde düşmesinin ardından yaşamını yitirmesi TBMM’de temsil edilen parti ve sandalye sayısını da değiştirdi.

Geçen yıl 22 Temmuz`da gerçekleşen genel seçimin ardından, MHP İstanbul Milletvekili Mehmet Cihat Özönder mazbatasını almaya giderken Ankara’da Esenboğa yolunda geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetmişti.

Bu vefatın ardından AKP Kayseri Milletvekili Abdullah Gül`ün Cumhurbaşkanı seçilmesiyle milletvekili sayısı 548`e düşmüştü.

Özönder’in vefatını uzun süre kanser tedavisi gören ancak yakalandığı amansız hastalığa yenik düşen AKP İstanbul Milletvekili Osman Yağmur Dereli’nin ölümü takip etti. Yamurdereli’nin kaybı ile AKP’nin sandalye sayısı 338’e TBMM’deki milletvekili sayısı da 547’ye düşmüştü. MHP'den ikinci kayıp ise İstanbul Milletvekili Gündüz Aktan oldu. Aktan'ın 19 Kasım 2008'de vefatı ile MHP'nin Meclis'teki sandalye sayısı 69'a inmişti.

Son olarak, BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun elim kazada yaşamını yitirmesi ile birlikte Meclisteki boş sandalye sayısı 5’e yükselirken, milletvekili sayısı 545'e, TBMM’de temsil edilen parti sayısı da 6’ya düşmüş oldu.

TBMM`deki son sandalye dağılımı şöyle:

AKP: 338
CHP: 98
MHP: 69
DTP: 21
DSP: 13
ÖDP: 1
Bağımsız: 5
Boş : 5
Toplam: 545

Kaynak: Vatan Gazetesi.http://w9.gazetevatan.com/BBPden_son_aciklama/230337/1/Manset



Bu haber 792 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,991 µs