En Sıcak Konular

TÜRKİYE ''ALPEREN''İNE AĞLIYOR

28 Mart 2009 08:53 tsi
TÜRKİYE ''ALPEREN''İNE AĞLIYOR Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile beraberindekileri Kahramanmaraş'tan Yozgat'a götürürken düşen helikopterin enkazına 48 saat sonra ulaşılabildi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile beraberindekileri Kahramanmaraş'tan Yozgat'a götürürken düşen helikopterin enkazına 48 saat sonra ulaşılabildi. Enkaz, köylüler tarafından arama yapılan bölgenin 20 kilometre uzağındaki Göksun'a bağlı Döngel köyü yakınlarındaki Karlıçukur mevkiinde bulundu. Helikopterin Keş Dağı'nın zirvesine yakın bir yere düştüğü anlaşıldı.  
 
Yazıcıoğlu ile beraberindeki 4 kişinin helikopter düştüğü anda hayatını kaybettiği, kazayı haber veren İhlâs Haber Ajansı (İHA) muhabiri İsmail Güneş'in ise donarak öldüğü ortaya çıktı. Olay yerine ilk giden ekipte yer alan Döngel Köyü Muhtarı Yılmaz Tilki, düşen helikopterin parçalarının 100–150 metrelik bir alana yayıldığını bildirdi. İçişleri Bakanı Beşir Atalay, BBP Genel Başkanı'nın eşi Gülefer ve kızı Firuze Yazıcıoğlu ile birlikte enkazın bulunduğu bölgeye hareket etti. Ancak, Kızılöz mevkiine ulaşıldığında fırtına ve tipi sebebiyle konvoyda bulunanlar bir köy evine sığınmak zorunda kaldı. Yazıcıoğlu'nun vefat haberi BBP Genel Merkezi'nde 'gözyaşı ve tevekkülle' karşılandı. Kazanın ardından gelecek olumlu bir haberi umutla bekleyen milyonlarca kişi gözyaşına boğuldu.

Bu arada Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu helikopterin enkazına geç ulaşılması tartışmalara sebep oldu. Başbakan Tayyip Erdoğan, 'ihmal yok' derken, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, konuyla ilgili Meclis araştırması isteyeceklerini bildirdi.

Atalay, "Sizlere arama-kurtarma çalışmalarıyla ilgili detaylı bilgi verecektim. Ancak ani bir gelişme oldu. Bu nedenle bunu sizlerle paylaşmak istiyorum. Helikopterin enkazına, şu an bana gelen bilgilere göre ulaşıldı. Döngel köyü Şahinkayası mevkiinde Sisne-Elmalı arasında helikopterin enkazının bulunduğu bilgisi bana geldi." dedi. İçişleri Bakanı Atalay, Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopterin enkazının bulunduğunu açıkladıktan sonra, Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer ve kızı Firuze olduğu halde ve güvenlik güçleri, basın mensupları, BBP'liler ve çok sayıda vatandaşın da katıldığı konvoy ile enkaz bölgesine hareket etti.

Bu sırada televizyon kanallarına cep telefonuyla bağlanan Döngel köylülerinden Cumali Gök, Keş Dağı zirvesinde parçalanmış helikopter enkazı ile 6 ceset bulduklarını söyledi. Cumali Gök, dağın zirvesine çarptığı anlaşılan helikopterin sadece kuyruk kısmının sağlam kaldığını, gövdesinin parçalandığını vurguladı. 2 cesedin helikopterin içinde, diğerlerinin ise çevreye yayıldığını aktardı. Gök, dondukları için kimliklerini belirleyemediklerini bildirdi. Döngel Köyü Muhtarı Yılmaz Tilki de helikopterin parçalarının 100-150 metre araziye yayıldığını ifade etti.

Aynı ekipte yer alan ancak rahatsızlandığı için dönmek zorunda kalan Ali Bilibil de enkazın Keş Dağı'nın Kanlıçukur mevkiinde bulunduğunu söyledi. Sabah saat 05.00 sularında Döngel'den karayolu ile Yeşilgöz köyüne geldiklerini ifade eden Bilibil, buradan yola yaya olarak devam ettiklerini aktardı. Yaklaşık iki saat sonra rahatsızlandığı için döndüğünü anlatan Bilibil, şunları kaydetti: "Köylüler olarak enkazı bulabiliriz diye aramızda konuştuk. Muhtar Yılmaz Tilki 18 kişilik bir ekip oluşturdu. Sabah erkenden kendi imkanlarımızla yola koyulduk. Döngel'e 7 kilometre olan Yeşilgöz köyüne araçlarla gittik. Buradan yürüyerek dağa tırmanmaya başladık. Hava çok soğuktu ve tipi vardı. Ben iki saat sonra geri döndüm. Daha sonra ekiple devamlı temas kurdum. Saat 15.30 civarında Abidin Karataş aradı. Helikopteri Keş Dağı'nın Kanlıçukur mevkiinde buldukları bilgisini verdi. Orası günlerdir arama yapılan yerin arka tarafı. Geniş bir alan ve düzlük bir yere düşmüş helikopter. Cesetleri bulmuşlar ve yüzleri buz tutmuş, kapkara olmuş. Muhsin Yazıcıoğlu'nun da cesedini bulmuşlar. Muhabir helikopterden çıkmaya çalışmış ama başaramamış. Ekipler ateş yakmış ve bekliyorlar. Onların da durumu kötü. Ayaklarımızı hissedemez olduk diyorlar."

Sinyal alınan bölgenin içinde

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde olduğu helikopterin enkazının bulunduğu ''Döngel köyü yakınlarındaki Keş Dağı mevkiinin'' kazanın olduğu gün saat 16.22'de Avea ve Turkcell aracılığıyla Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından tespit edilen sinyalin geldiği bölgenin içerisinde olduğu bildirildi. BTK yetkililerinin verdiği bilgiye göre, kazanın meydana gelmesinden çok kısa bir süre sonra kurumdan cep telefonları aracılığıyla sinyal tespiti yapması istendi. Bunun üzerine helikopterde bulunan Avea ve Turkcell GSM operatörlerini kullanan 3 ayrı cep telefonundan sinyal alındı, sinyalin alındığı bölge Göksun'da 30 kilometre uzunluğunda 1 kilometre genişliğinde bir alan olarak tespit edildi. Yetkililer, bu sinyalin alındığı bölgenin, helikopter enkazının bulunduğu belirtilen ''Döngel köyü yakınlarındaki Keş Dağı mevkiini'' de içine aldığını kaydetti.

Yazıcıoğlu kaza anında hayatını kaybetmiş

BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 kişinin bulunduğu helikopterinin düşmesiyle ilgili ayrıntılar netleşmedi. Ancak İHA muhabiri İsmail Güneş'in sıcağı sıcağına yaptığı telefon konuşmaları, BBP liderinin ilk anda vefat edenler arasında yer aldığına işaret ediyor.

Muhabir İsmail Güneş, kazanın ardından yarım saat içinde üç telefon görüşmesi yaptı. Önce, 112'yi aradı. Bu görüşme 19 dakika civarında sürdü. Güneş, burada kendisi dışında herkesin hayatını kaybettiğini söyledi ama Yazıcıoğlu'nu göremediğini de belirtti. Güneş, daha sonra İHA Genel Müdür Yardımcısı İsmail Ballı'yı aradı. İkisi arasındaki görüşme şöyle:

Ballı: İsmail neredesiniz?

Güneş: Maraş yakınlarındayız herhalde.

Ballı: Durumun nasıl?

Güneş: Ayağım kırık, kanamam var. Helikopterde 5 kişi vardı.

Ballı: Kazada ölen var mı?

Güneş: Ben hariç herkes öldü herhalde.

Üçüncü görüşme, İHA Ankara muhabiri Bayram Kılınçer'in Güneş'i araması üzerine gerçekleşti. Görüşme şöyle gelişti:

Kılınçer: İsmail kardeş, Ankara'dan Bayram... Durumunuz ne?

Güneş: Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopter düştü.

Kılınçer: Muhsin Bey ve diğerlerinin durumu nasıl?

Güneş: Sadece ben varım. Diğerlerinden hiç ses yok. Hepsi öldüler abi, herhalde.

Kılınçer: Senin durumun nasıl?

Güneş: Çok üşüyorum. Donuyorum. Hava çok soğuk.

Kılınçer: Nerede düştüğünüzü tahmin edebiliyor musun?

Güneş: Bilmiyorum, yarım saat önce Maraş'tan havalandık. Her taraf sis, kar bir şey göremiyorum. Bu arada telefonu BBP Genel Başkan Yardımcısı Üzeyir Tunç aldı ve 15 saniye sonra telefon kapandı.

Alperen Ocakları'na sağduyu çağrısı:

Taşkınlık bize yakışmaz

Kahramanmaraş'tan gelen olumsuz haberlere rağmen Büyük Birlik Partisi (BBP)'ndeki umutlu bekleyiş son dakikaya kadar sürdü. Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Hasan Çağlayan, bir yandan partilileri sükûnete davet ederken diğer yandan Yazıcıoğlu'nun yüzünün görülmeden öldüğüne kanaat getirmeyeceklerini söyledi. Çağlayan, "Bizim arkadaşlarımızdan birinin 'ben genel başkanımızın yüzünü gördüm; odur' demesini bekliyoruz. Bu yanıtı alamadığımız için açıklama yapmak istemedik. 5 arkadaşımızla ilgili kanaat katidir. Ancak genel başkanımızın yüzü görülmeden bir kanaatimiz yok." diye konuştu. Çağlayan bu sözlerinin ardından tahriklere karşı şu uyarıyı yaptı: "Ağlayabilirsiniz, gün bizim ağlayacağımız günlerdir. Ama taşkınlık bize yakışmaz."

Annesine televizyon izlettirilmedi

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun baba evindeki üzüntü enkaza ulaşıldığı haberiyle birlikte arttı. 87 yaşındaki Fidan Yazıcıoğlu'na ise aile bireyleri televizyon izlettirmedi. Evin önünde de Sivas Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı bir ekip hazır tutuluyor. Kazada hayatını kaybeden diğer 4 kişinin Sivas'taki evlerinde de büyük bir üzüntü yaşanıyor.

Erdoğan: Dostumdu, özel hukukumuz vardı

Başbakan Erdoğan, Yazıcıoğlu ile dostluğunun eski olduğunu ifade ederken, merhumla özel bir hukukunun olduğunu söyledi. Erdoğan, "Muhsin Bey ile birçok kere bir araya geldik. Benim için ve Parlamento için büyük kayıp." dedi. Erdoğan, ''Kurtulabilen var mı?'' sorusuna ise ''Maalesef bu noktada, şu anda gelen bilgi yani kurtulma noktasında, böyle bir durum olmadığı istikametinde... Bize gelen şu andaki bilgi bu.'' cevabını verdi.

BBP'den 'Yazıcıoğlu'na ulaşılamadı' iddiası

Erdoğan'ın açıklamasına karşılık BBP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Destici, Yazıcıoğlu'nun sağlık durumuyla ilgili kesin bir bilginin olmadığını, Yazıcıoğlu'na ulaşılamadığını belirtti. Destici, "Şu saatte şunu biliyoruz ki bu (hayatını kaybeden) 5 kişi içinde Sayın Genel Başkanımız yok. Kendisine ulaşılamadı ve helikopter çevresindeki arama çalışmaları çevredeki mağaralara kaydırıldı.'' dedi.

Atalay, kar ve tipi sebebiyle mahsur kaldı

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, helikopterin enkazının bulunduğu bölgeye hava muhalefeti sebebiyle gidemedi. Atalay birlikte, TBMM Başkan Vekili Nevzat Pakdil ve Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer ile kızı Firuze'nin içinde bulunduğu konvoy kar ve tipi yüzünden fazla ilerleyemedi. Bakan Atalay ve beraberindekiler Kızılöz köyünde bir vatandaşın evine konuk oldu.

Enkaz bölgesine kar araçları gönderildi

Enkaz bölgesine 10 askerî araç, 2 adet paletli kar aracı, kar motosikleti sevk edildi. Sağlık Bakanlığı'na ait ambulanslar ise aşırı kar ve tipi nedeniyle henüz enkaz bölgesine ulaşamadı. Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, ''Tarif edilen mevki çok sarp, karlı ve sisli bir yer. Araçlar belli bir noktaya kadar gidecek, daha sonra özel donanımlı ekipler yürüyerek ilerleyecek." dedi.

BBP'li Yalçın Topçu fenalaştı

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopterinin enkazına ulaşılması sonrası parti genel merkezinde hüzün hakim oldu. BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu'nun baygınlık geçirdiği ve 112 Acil Servis elemanlarının müdahale ettiği öğrenildi.

Kaynak: Zaman Gazetesi.http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=831048&title=turkiye-alperenine-agliyor



Bu haber 462 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,747 µs