En Sıcak Konular

TERİMDEN İSPANYA İÇİN SÜRPRİZ KADRO

27 Mart 2009 22:57 tsi
TERİMDEN İSPANYA İÇİN SÜRPRİZ KADRO Terim İspanya 11'ini açıkladı. Nihat mı? Tuncay mı derken Terim herkesi yanılttı ve çift forvetle sahaya çıkma kararı aldı.

Ve Terim İspanya 11'ini açıkladı. Nihat mı? Tuncay mı derken Terim herkesi yanılttı ve çift forvetle sahaya çıkma kararı aldı. Kadronun açıklanmasının ardından Rıdvan Dilmen 'Kazanmayı aklına koymuş bu 11'i ancak Terim yapardı' yorumunu yaptı.

Türk Milli Takımı teknik direktörü Fatih Terim, İspanya ile oynayacağımız Dünya Kupası eleme grubu maçından önce bir basın toplantısı düzenledi.


Terim’in önemli açıklamalarda bulunduğu ve İspanya maçında sahada olacak 11’i verdiği toplantının satırbaşları

-“BEN FARKIN 2 PUAN OLMASINI TERCİH EDERİM”-

Ben aradaki puan farkının 2 karşılaşmadan sonra bizim lehimize 2 olmasını tercih ederim. İspanya Milli Takımı uzun süredir Madrid’de maç oynamadı. Bizi baskı altında tutmak isteyeceklerdir. Buradaki akustik, stadın özelliği, maça çok sayıda seyircinin gelmesi… Bunların hepsini maçın zor geçeceğine dair mesajlar olarak alıyoruz. Son 4 yıldır sanıyorum Madrid’de maça çıkmıyorlardı. Demek ki bizi çok ciddiye alan, maçın zor geçeceğine inanan bir rakip var ortada.

-“SAYGI DUYMAK TESLİM OLMAK DEMEK DEĞİL”-

İspanya’yı anlatırken bir tespitte bulunuyorum. Son 30 maça yakın kısmın büyük bölümünü kapayan. Dünya sıralamasında 1 numara, son Avrupa şampiyonu, başarılarına saygı duyduğumuz bir rakip. Ancak futbol saygı duyduğunuz takımlar karşısında teslim olacağınız anlamına gelmez. Bizim bir felsefemiz var; takımdakiler kim olursa olsun, maç nerede oynanırsa oynansın, koşullar ne olursa olsun sahaya futbol oynamak ve kazanmak için çıkarız. Kazanırız, kaybederiz… Ama bu felsefeden bugüne kadar hiç vazgeçmedik. Bizim hedefimiz ilkleri yapmak. Çok zorlu bir rakiple oynayacağız, zor bir maç olacak ama Türkiye sahaya yine bir ilke imza atmak için çıkacak. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Kazanırız, kaybederiz ama oynarız. Herkesle her yerde oynarız. Burada 2 bacaklı düşünmek lazım. 4 gün sonra da İstanbul’da oynayacağız.

-“NİHAT KAPTAN OLACAK ÇIKACAK”-

Nihat yarın Bernabeu’ya takımımızın kaptanı olarak çıkacak. Oyun felsefemizde çok fazla değişiklik yapmayacağız. O yüzden oynadığımız, inandığımız, uyguladığımız ve sonucunda başarıya ulaştığımız bir taktiğimiz, bir sitemimiz var. Onu uygulamaya devam edeceğiz. Biz İspanya’yı Dünya Kupası’nda veya Avrupa Şampiyonası’nda yarı finallerde ya da finallerde görmediğimiz zaman İspanyol medyası bunu eleştirebilir. Ama biz bunu yaptığımız zaman işler farklı. Biz İspanya’dan, İtalya’dan, Fransa’dan gelmiyoruz. Gelişen bir ülkeyiz. Bu yüzden artık herkesin dikkat etmesi gereken bir takımız. Bizi büyüme çağındaki bir çocuk gibi düşünün. Onun için zaman zaman düşebiliriz. Ama büyümeyi çok isteyen bir takımız.
Real Madrid Kulübüne de bize gösterilen ilgi için sonsuz teşekkür ederim.

-“BEN HER ZAMAN 1 NUMARAYI İSTERİM”-

Bazı soruların algılanması veya çevrilmesinde bir sorun olabiliyor. Kuralar çekildiği zaman oluşan kanıyı ben anlattım basın mensuplarına. Ben iyi senaryonun 2 puan önde olmamız olduğunu, kötü senaryonun da 2 maçı da kaybetmemiz olduğunu söyledim. Bunu düşünmüyoruz ama böyle bir şey olursa da kalan 4 maçımızı kazanıp en iyi 2. olarak gruptan çıkacağımızı söyledim. Ben bunu demedim zaten demem de. Biz en iyisini isteriz, çıkar oynarız. Ben çarşıya çıktığımda bile numara yazılı t-shirtlerden alırken 2 numarayı almam, 1 numarayı alırım.

-“BURADA DAHA SAKİNİZ”-

Zor zamanlarda ortaya formda bir Terim’in çıkması gerekiyor. 4 günde 2 maç oynayacağız. Önem verilmenin, sokakta takdirleri duymanın çok hoş geldiği bir ortamdayız. 3-4 ay önce biz bu programı yapmıştık, iyi de yapmışız. Burada daha sakiniz. Çok neşeliler oyuncularımız ve olmamaları için de bir sebep yok. Basınımıza, oyuncularımıza, kendime bakıyorum… Bugün konuştuğumuz yer futbolun mabedlerinden birisi. Oynadığımız takım da İspanya. Burada bizden istenen şey galibiyet. Bu, Türkiye’nin geldiği noktanın bir göstergesidir. Bizim de formda olmamız önemli. Hem takım hem biz formdayız diye düşünüyorum. İnşallah yarın bunun neticesini alırız.


-“B PLANIYLA OYNAYACAĞIZ”-

Yarın B planımızla oynayacağız. Oyun içerisinde çok rahat dönebileceğimiz bir sistemimiz var. Bir el işaretiyle, bir göz işaretiyle dönebiliriz. Kendi bestemizi söyleyeceğiz. Bunu ümit ediyoruz. Şampiyonlara veya başarılı insanlara bakın hep çok isteyen insanlardır. İstemeyenler alamaz. Biz de çok istiyoruz. Buradaki ortam bizim için çok büyük bir fırsat. Ben böyle görüyorum. Yeni sloganımızı oyuncular bize çıkarttıracaklar. Oyuncularımız bize ilham verirse bizden yine bir şey çıkar.

-“DÜZGÜN UYUYAMAYAN OYUNCULARIMIZ VAR”-

Oyuncularımız Galatasaray’ın UEFA Kupası maçlarını ve ligi sayarsak bir hayli tatsız geldiler buraya. 10 gündür düzgün uyuyamayan var. Ailesi de dâhil olmak üzere mutsuzluk yaşayan insanlar. Hiçbir sonuç utanılacak sonuç değildir. Bunlar bizim çocuklarımız. Onların güveni, kaybettikleri zaman rahat olacaklarını bilmeleri, korkuyu taşımamaları verimlerini yükseltecektir. Bu konuda ekibime de çok teşekkür ediyorum. Muhteşem bir yaklaşım var. Böyle bir duruma son zamanlarda denk gelmedim.

VE FATİH TERİM’İN BASIN TOPLANTISININ SONUNDA AÇIKLADIĞI İLK 11’İMİZ:

Volkan
Gökhan Gönül
Emre Aşık
Hakan Balta
İbrahim Üzülmez
Tuncay
Aurelio
Emre
Arda
Semih
Nihat

Kaynak: Vatan Gazetesi.http://haber.gazetevatan.com/Ispanya_icin_surpriz_kadro_/230242/5/Spor



Bu haber 420 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,107 µs