En Sıcak Konular

SAADET PARTİSİ'NDEN BBP'YE JEST

27 Mart 2009 16:48 tsi
SAADET PARTİSİ'NDEN BBP'YE JEST SP, Yazıcıoğlu'na saygı için Göksun adayını çekti

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Konya'da partisinin il teşkilatında düzenlediği basın toplantısında, Kahramanmaraş'ın Göksun İlçesi Belediye Başkan adayını BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu'na saygı için yarıştan çektiğini açıkladı. Konya mitingini iptal eden Kurtulmuş, Küba devriminin liderlerlerinden Che Guevara'nın bir hikayesini anlattı.

Özel uçakla Konya'ya gelen Kurtulmuş, belediye başkan adayları ve partililerle birlikte ilk olarak Mevlana Müzesi'ni ziyaret etti. Mevlana'nın mezarının önünde dua eden Kurtulmuş, müzenin diğer bölümlerini de gezdi. Yetkililerden bilgi alan Kurtulmuş, cuma namazını da Mevlana Müzesi'nin hemen yanında bulunan Sultan Selim Camisi'nde kıldı. Cuma namazından sonra cenaze namazına katılan Kurtulmuş'a cami çıkışında partililer de büyük ilgi gösterdi. Kurtulmuş ile tokalaşmak için partililer sıraya girdi.

AKP'nin de aynı tarihi istemiş nedeniyle çekilen kura sonucu bugün miting düzenlemeye hak kazandığı Konya'da mitingini iptal eden Kurtulmuş, partide düzenleyeceği basın toplantısına geçmek için makam arabasına binmek yerine yürümeyi tercih etti. Kurtulmuş, beraberinde belediye başkan adayları ve partililerle birlikte Mevlana Müzesi'nden Saadet Partisi İl Başkanlığı'na kadar yürüdü. Yaklaşık bir kilometre yürüyen Kurtulmuş'a yolda vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi. Partililer sık sık, `Başbakan Numan' sloganları attı. Kurtulmuş'un partide düzenlediği basın toplantısını izlemeye gelen kadınlar ve erkekler ayrı ayrı oturdu.

SP GÖKSUN ADAYINI ÇEKTİ

Numan Kurtulmuş, partide düzenlediği basın toplantısında BBP Genel Başkanı Muhsin Yazacıoğlu'nun helikopter kazası ile ilgili görüşlerini açıkladı. Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterin düştüğü bölgede bulunan Göksun İlçesi Belediye Başkan adayını adaylıktan çekme kararı aldıklarını belirten Kurtulmuş, "BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun Türkiye siyasetinde ortaya koyuduğu fedarakarlığa saygı göstermek için Göksun İlçesi'nde Saadet Partisi olarak adayımızı adaylıktan çekmeye karar verdik. Bu vesile ile Göksun Belediye başkan adayımız Fatih Akmaz'a teşekkür ediyoruz" dedi. Düşen helikopterin enkazının 2 gün süreyle bulunanamasına tepki gösteren Kurtulmuş, "Çok açık bir teknolojik anlamda eksiklik var. Coğrafi ve hava şartları uygun değil ama bugünün yatırımları içinde kabul edilir değil" dedi.

ÜSLUP ELEŞTİRİSİ

Siyaset meydanlarındaki üslupları da eleştiren Kurtulmuş, "Meydanlarda siyasetçilerin üsluplarını gördük. İktidar ve ana muhelefet arasında kampanyalarada iç açıcı bir uslup kullanılmadı. Birbirlerine karşı böbürlenme, harakeker, televole kültürü içinde yapılan konuşmalar. Saadet Partisi olarak bu seçim meydanlarında bir fark koyduk. SP uslubu ile yapıcı yol gösterici olarak seçim meydanlarında tüm Türkiye'nin gözdesi olmuştur. Seçim sonuçları alınmadan bundan sonraki Türk siyasetinin değişkeni Saadet Partisi haline gelmiştir. Miting meydanlarında yaptığımız ölçülü eleştiriler, sonuna kadar milletin menfeatlerini korumaya yönelik tumumuz milletimiz tarafından da kabul görüyor. Bende sizlerle birlikte siyaset yapacağım diyen yüzlerce insanımız oldu. SP'nin bundan sonraki Türkiye'nin müktedir siyaseasetinin yegane adresi olduğunu ortaya koyuyor" dedi.

Siyaset yaparken koltuk sevdasında olmadıklarını anlatan Kurtulmuş, hiç bir partinin rakibi olmadıklarını ve amaçlarının Türkiye'nin üzerine giydirelen dar gömleğe karşı çıkmak, Türkiye üzerinde oynanan oyunlara karşı çıkmak ve milletimize sahip çıkmak olduğunu kaydetti. Türkiye'nin 3 alanda yeniden yapılanması gerektiğini kaydeden Kurtulmuş, bunların ekonomide yeniden yapılanma, siyaset ile hukuk sisteminde yeniden yapılanma ve Türkiye'nin sosyal yapısının güçlendirilmesi olduğunu vurguladı.

Özelleştirme adı altında bir çok kurumun satıldığını ve bunlardan elde edilen paranında da dış borçların faizlerinin ödenmesi için harcandığını ifade eden Kurtulmuş, "Seçimlerden sonra belediyelerin ellerindeki şirketlerde özelleştirmeler yapılacak. Türkiye'nin fabrikalarını sattılar bitmedi bitmedi. Şimdi bu ülkenin madenlerini, belediye iktisadi kuruluşlarını satmaya kalkıyorlar.Çünkü küresel beyler böyle emrediyor. Biz burların söyelediklerine göre değil millet ne diyorsa onun üzerine haraket ederiz" dedi.

CHE GUEVARA ÖRNEĞİ

Daha sonra belediye başkan adaylarını tanıtmaya devam eden Kurtulmuş, Saadet Partisi Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Selim Laleli'yi tanıtırken devrimci lider Che Guevara'dan örnek verdi. Kurtulmuş, "Selim kardeşimizi yeni tanıdım. O yüzden Mustafa ve Lütfü bey kadar söylediğim sözleri söyleyemeyeceğim. Ama, meşhur devrimci Che Guevera'nın meşhur bir sözü var. Şimdi kendisi burda yüzünü öbür tarafa çevirsin yüzüne söylemeyim. Che Guevra'ya devrim sırasında diyorlar ki, `Sayın Guevera, falan yerde bir adam var. O adamla işbirliği yapacağız. Bir getirelim de konuşun. Eğer anlaşırsanız biz de onunla işbirliği yapalım' Che Guevera diyor ki `Benim o adamı görecek vaktim bile yok. O adama söyleyecek bir şeyim de yok. Gidin bakın yüzünde meymenet varsa, o adamla iş yapın'. Selim Bey size de aynısını söylüyorum" dedi.

Kaynak: Vatan Gazetesi.http://haber.gazetevatan.com/SPden_BBPye_jest/230232/49/Haber



Bu haber 433 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,280 µs