En Sıcak Konular

DİYARBAKIR'DA AKP'LİLERE TAŞLI SOPALI SALDIRI

26 Mart 2009 17:42 tsi
DİYARBAKIR'DA AKP'LİLERE TAŞLI SOPALI SALDIRI Diyarbakır'da seçim çalışmalarını sürdüren aralarında Milettvekili Abdurrahman Kurt ve AKP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kutbettin Arzu'nun da bulunduğu gruba taşlı sopalı saldırı düzenlendi.

Diyarbakır'da seçim çalışmalarını sürdüren aralarında Milettvekili Abdurrahman Kurt ve AKP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kutbettin Arzu'nun da bulunduğu gruba taşlı sopalı saldırı düzenlendi. Saldırıda 6 partili çeşitli yerlerinden yaralınren, polis saldırganları havaya ateş açarak dağıttı. Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, "DTP'li olduklarını tahmin ettiğimiz grup tarafından arkadaşlarımız saldırıya uğradı. Bunlar kendileri gibi düşünmeyen diğer partilerede saldıryorlar" dedi.

AKP Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt, Büyükşehir Blediye Başkanı Kutbettin Arzu, Bağlar Belediye Başkan Adayı Veysi Malkoç'un da aralarında bulunduğu AKP'liler bugün Bağlar İlçeis Senta Caddesi üzerinde esnaf ziyareti sırasında bir grubun taşlı ve sopalı saldırısına uğradı. Kimlikleri henüz belirlenemen grup AKP'lilere taş atıp sopalarla saldırdı. AKP'lilerin de karşılık vermesiyle meydana gelen arbedeyi polis havaya ateş açarak dağıttı. Polis, kaçan saldırganları yalamak için çalışmalarını sürdürerken, olayla ilgili Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, milletvekilleri İhsan Arslan, Ali İhsan Merdanoğlu, Abdurrahman Kurt, Büyükşehir Belediye Başkan adayı AKP il binasında basında toplantısı düzenledi.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, arkadaşalarının seçim çalışması nedeniyle esnaf ziyareti yaptıkları sırada DTP'li olduklarını tahmin ettikleri şahıslar tarafından saldırıya uğradıklarını söyledi. Bakan Eker, saldırı sırasında 80 yaşındaki bir patilininde aralarında bulunduğu 6 kişinin yaralandığını belirterek, "Hastaneye intikal eden toplam 6 yaralımız var. İki kişi başına taş isabet etmesi sonucu yaralandı. 80 yaşındaki partilimizin yaralanması manidar bir durumdur. Bunlar taş ve yumruk darebeleri sonucu yaralandı. Son bir kaç gün içerisinde DTP' ile bağlantılı inetrnet sitelerinde yaptıkları tehditkar ilanlar var" dedi. Eker, şunları söyledi:

"Demokrasi ile demokratik anlayışla hiç bir şekilde bağdaşmayan demokrasiyi sadece taş atma özgürlüğünden zanneden ve sadece kendisi için demokrasi isteyenler var. Halbuki bu şehirde biz başkalarına tahammül etme kültürünün tarihinin olduğunu biliyoruz. Kendimiz gibi düşünmeyen insanlarında bu şehirde var olduğunu kabul etmek onlara tahammül etmek, onlara katlanmak mecburiyetindeyiz. Ama maalesef seçimi kaybedeceklerini düşününce bu şekilde saldırılara giriştiler, girişiyorlar. Sadece bizim partimize değil diğer partilerede seçim kampanyası esnasında mesela MHP, CHP, HAK-PAR gibi partilere de saldırlar var. Demek ki mesele sadece AKP değildir. Kendi gibi düşünmeyen herkese saldırmaktır, taşlamaktır. O düşüncelere asla hayat hakkı tanımamaktır. Bu da tabi demokratik tutum ve davranışla asla bağdaşmayacak bir durumdur. Diyarbakır bunun cevabını 29 Mart'ta verecektir"dedi

AKP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kutbettin Arzu, daha önce de çeşitli saldırılara maruz kaldıklarını belirterek sağduyuyu korumaya çalıştıklarını ancak bugün yoğun derecede taşlı sopalı saldırıya uğradıkalarını söyledi. Arzu, "DTP'liler bizi adım adam takip ederek çalışmalarımıza engel olmaya çalıştılar. Ama biz aldırmadık. Bugün de sözlü sataşma sonrası taciz ettiler, biz yine de esnafla kucaklaştık, DTP'nin seçim arabası önümüzü kesti. O sırada hakaret ve taşlı saldırı başladı. Biz yinede arkadaşlalarımız uyardık. Onlar daha önceden ara sokaklara yerleşmişlerdi. Barış içerisinde bir yarışı devam ettireceğiz. Bizim sokakta propaganda yapmamıza tahammül edemeyen insanların olduğu bu kente yatırımcılar gelip yatırım yapmazlar. Yatırımların yapılmasına engel olanlar bunlardır" dedi.

AKP Diyarbakır Milletvekili Abdurrrahman Kurt, saldırı sırasında sürekli takip edildiklerini belirterek, DTP'nin seçim minübüsünün önlerini keserek kalabalığın üzerlerine saldırdığını önü sürdü. Kurt, "İradelerin üzerine korku kurulmaya çalışılıyorsa nereye gittiğimizi düşünmemiz lazım. Ben bu gidişattan hayır görmüyorum" dedi.

Kaynak: Milliyet Gazetesi.http://www.milliyet.com.tr/Siyaset/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&KategoriID=12&ArticleID=1075796&Date=



Bu haber 499 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,612 µs