En Sıcak Konular

BBP CAMİASI İLGİSİZLİKTEN YAKINIYOR

26 Mart 2009 12:24 tsi
BBP CAMİASI İLGİSİZLİKTEN YAKINIYOR İçişleri Bakanı'nı protesto eden BPP'liler'den sonra Alperen Ocakları'da yetkilileri pasif davranmakla suçladı.Yaşananlar ilişkin son değerlendirmeyi BBP Genel Başkan Yardımcısı Üzeyir Tunç yaptı.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Üzeyir Tunç, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da bulunduğu düşen helikopteri arama çalışmalarıyla ilgili olarak, "Yetkililerden, ilgililerden, erki elinde tutanlardan devletin imkan ve kabiliyetlerini kullanmaları noktasında daha fazla sorumluluk ve daha fazla alaka göstermelerini bekliyoruz" dedi.

Tunç, parti genel merkezinde yaptığı açıklamada, kazanın olduğu saatten bu yana Başbakanlık Kriz Merkezi'nden gelişmeleri takip ettiklerini söyledi.

Başbakanlık Kriz Merkezi'nin, düşen helikopterin koordinatlarının tespit edildiğini ve sinyal alındığını 10 saat önce bildirdiğini ancak şu ana kadar hiçbir sonuç alınamadığını kaydeden Tunç, arama kurtarma ekiplerinin elinden geleni yaptığını, kaza mahallindeki arkadaşlarının canhıraş bir şekilde çalışmalara katıldığını ifade etti.

Tunç, şunları söyledi:

"Sayın Genel Başkanımız TBMM'nin bir üyesidir, bir milletvekilidir. Sayın Başbakan'ın hiç değilse bugün yapacağı mitinglerden bir tanesini erteleyerek, olay yerine gitmesinin ve olayı bizzat kendisinin takip etmesinin çok daha etik olacağı kanaatini taşıyoruz. Ayrıca Sayın Genel Başkanımız halen Sivas milletvekili olması dolayısıyla ne yazık ki TBMM Başkanı şu ana kadar hiç ilgilenmemiştir, ilgilenmeyi bırakın genel merkezimizi arayarak, geçmiş olsun dileklerini dahi iletmemiştir. Kendilerini lütfen görevlerini yerine getirmek için vazifeye davet ediyoruz.

Biz yetkililerden, ilgililerden, erki elinde tutanlardan devletin imkan ve kabiliyetlerini kullanmaları noktasında daha fazla sorumluluk ve daha fazla alaka göstermelerini bekliyoruz. Tabii ki hepimizin içi yanıyor. Yöneticiler olarak biz bunu bekliyoruz. Tabanımız, gönüldaşlarımız, Türk milleti bunu bekliyor."

Tunç, "Kriz merkezine neden bulunamadığını sorduğunuzda ne yanıt alıyorsunuz?" sorusu üzerine, cep telefonu sinyallerinin alındığının, zayıf da olsa helikopterden sinyal alındığının 10 saat önce kendilerine bildirildiğini ve net tespit yapıldığının iletildiğini söyledi. Kriz merkezinin, enkaza en kısa sürede ulaşılacağını bildirdiğini dile getiren Tunç, şu ana kadar herhangi bir sonuç alınamadığını belirtti.

"Yurt dışından destek alınması söz konusu mu?" sorusunu yanıtlarken de Tunç, kriz merkezinden kendilerine böyle bir bilgi verilmediğini söyledi.

Tunç, "Bütün bunlar olurken, ne kriz merkezinden ne Başbakanımızdan ne devletin kurumlarından ne TBMM Başkanından şu ana kadar kamuoyunu da tabanımızı da rahatlatacak bir açıklama yapıldı" diye konuştu.

İçişleri Bakanı Atalay'a tepki
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopterin bulunması için havadan yeniden başlatılan arama çalışmalarını izlemek için Göksun ilçesine bağlı Kurucaova köyüne geldi.

BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopterin bulunması için karadan devam eden arama çalışmalarına günün ışımasıyla birlikte havadan da başlandı. Bölgede bulunan Bakan Atalay, havadan yeniden başlatılan arama çalışmalarını izlemek amacıyla Kurucaova köyüne geldi.

Köydeki incelemelerinin ardından bölgeden ayrılan Atalay'ın içinde bulunduğu aracın geçeceği güzergaha, bir grup BBP'li genç otomobil park etti. Yolu kapatan gruptakiler, BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopterin bir an önce bulunmasını istedi."Başbuğ Muhsin" şeklinde bir süre slogan atan gruptakiler, asker ve korucuların uyarıları üzerine park ettikleri aracı yoldan çekti. Bakan Atalay'ın içinde bulunduğu araç, gruptakilerin yolu açması üzerine köyden ayrıldı.

Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopteri bulmak için Kurucaova köyü Kaman Dağı, Çatalkaya ve Güneyoluk mevkilerinde arama çalışmaları devam ediyor.

Alperen Ocaklar'dan tepki

Alperen Ocakları İstanbul İl Sekreteri Harun Şimşek, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun bulunduğu helikopterin enkazına ulaşılamamasının büyük bir zafiyet olduğunu söyledi.Alperen Ocakları İstanbul İl Sekreteri Harun Şimşek, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun bulunduğu helikopterin enkazına ulaşılamamasının büyük bir zafiyet olduğunu söyledi.Alpereren Ocakları'ndan bir gurupla İstanbul Valiliği önüne gelen Harun Şimşek burada kısa bir açıklama yaptı. Şimşek Yazıcıoğlu'nun bulunduğu helikopterin düşmesinden 7 saat geçmesine rağmen halen ulaşılmadığını belirtti. Bunun büyük bir zafiyet olduğunu ifade eden Şimşek, "Bu zafiyeti gösterenler, bu zafiyetin altında kalabilirler" dedi. Şimşek daha sonra BBP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamaların resmi kaynaklarla verilen açıklamalarla farklı olmasını eleştirdi. Açıklamanın ardından gurup tekbirler getirerek valilik önünden ayrıldı.

Kaynak: Milli Gazete.http://www.milligazete.com.tr/haber/bbp-camiasi-ilgisizlikten-yakiniyor-119817.htm



Bu haber 444 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,725 µs