En Sıcak Konular

MEHMET BEKAROĞLU'NUN MAL VARLIĞI

25 Mart 2009 11:49 tsi
MEHMET BEKAROĞLU'NUN MAL VARLIĞI Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Bekaroğlu, mal varlığını açıkladı. Bekaroğlu'nun üstlendiği vazifelere rağmen açıkladığı rakamlar,''nesli tükenen siyasetçi'' dedirtti.

Bekaroğlu, partisinin İstanbul İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, 1978 yılından bu yana hekimlik, üniversite öğretim üyeliği ve bir dönem de milletvekilliği yaptığını belirterek, mevcut mal varlığına ilişkin şu bilgileri verdi:

''Ankara Dikmen'de 130 metre karelik bir evim var.

*15 bin TL borcu olan 2008 model bir arabam var.

*Babamdan kalma Rize'de 16'da 3'ü benim olan 39 dönüm çam ve çalılıktan oluşan arazi var.

*Artvin'de arkadaşlarımla birlikte kurduğumuz arıcılık işleriyle uğraşan ve yüzde 0,5 hissesi bana ait olan şirket var. Yakın zamanda sermaye artırımı yapıldı. Sembolik bir hisse. Başka da bir şeyim yok.

*Bir de emekli maaşım var. Eşim ve çocuklarım üzerine kayıtlı mal yok. Yakın akrabalarımın da malı yoktur.

*Ailede tüccar yoktur. Bu tabii 'başarısız bir adam' olarak da yorumlanabilir. Birçok görev aldık bitirdik, mal artışı olmadı.''

Bekaroğlu, seçilmesi halinde başkanlık görevi bitince de yine mal varlığını açıklayacağını kaydetti.

Toplantıda seçim kampanyası için yönetmen Sırrı Süreyya Önder tarafından bir bedel alınmadan hazırlanan filmin tanıtımını yapan Bekaroğlu, seçim kampanyaları için 10 milyarlarca dolar gibi çok büyük paralar harcandığını, partiler ve adayların sadece kendi paralarını değil, iktidar ve belediye imkanlarını da geniş bir şekilde kullandığını öne sürdü.

Bekaroğlu, kendi seçim kampanyasını çok küçük paralarla, tamamen gönüllülük esasına göre çalışan ''yol arkadaşları ve dostlarıyla'' yürüttüğünü belirtti.

TOPBAŞ CEVAP VEREMEZ

Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bekaroğlu, dün açıkladığı dosyalarda yer alan iddialara ilişkin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Adayı Kadir Topbaş'ın ''Bunlar aynı'' dediğini ancak bir yanıt vermediğini söyledi.

Bekaroğlu, dün bu ülkenin, milletin, İstanbullular'ın 150 milyar dolarının 100-150 kişiye aktarıldığını söylediğini ve bu iddiasını sürdürdüğünü belirterek, şöyle konuştu:

''Bu iddiama Topbaş cevap vermedi. Veremez de zaten. Kılıçdaroğlu ise 'Bunlardan haberim yok. Olsa açıklardım' dedi. Bunlar bir yerden ele geçirilmiş değil. Dün açıkladığım rakamlar, bizim arkadaşlarımızla bir aydan beri süren çalışmaların sonucudur. Mevcut imar tadilatlarını inceledik. 5 bine yakın imar tadilatından 2 bine yakınının rant amaçlı olduğunu tespit ettik. Bunlardan 100'ü AKP ve CHP'li meclis üyelerinin oy birliğiyle çıkan dosya. Dolayısıyla Kılıçdaroğlu'nun bunlara ulaşamaması, bilmemesi mümkün değil. Kılıçdaroğlu, Şaban Dişli ile ilgili Silivri'deki olayı açıklamadı mı? Orada Dişli'nin 1 milyon dolar parayı haksız yere alması mıdır sadece suç? Benim dosyalarım arasında Şaban Dişli'nin Silivri'deki olayı da Mehmet Sevigen'in Beşiktaş'taki olayı da var. Bunlara ulaşan Kılıçdaroğlu niye diğer 100 dosyaya ulaşamadı? Dişli ve Sevigen görevlerinden istifa etti. Bu kararları oy birliğiyle çıkaran CHP ve AK Partili meclis üyeleri ile Topbaş'ın bir sorumluluğu yok mu?''

Bu iddialarını sadece iki adayın değil, bütün medyanın görmezden geldiğini ancak bir danışmanlık firmasına İsfalt'ın verdiği 3,5 milyon doların günlerdir yazıldığını belirten Bekaroğlu, ''Orada da yasal bir şekilde verilmiş ama haksız. Belli ki bir aktarma var. Ama sadece 3,5 milyon dolar. Ben 150 milyon dolardan söz ediyorum. Neden görmedi? Çünkü merkez medyanın patronlarıyla İslamcı medyanın patronlarının da bu rant paylaşımından pay aldıkları belli. Biz ev ev kapı kapı dolaşarak bu gerçekleri halka anlatacağız'' diye konuştu.

KUŞDİLİ ÇAYIRI ARSASI

Bekaroğlu, satışa çıkarılan, belediyeye ait Kadıköy Kuşdili Çayırı arsasının 20 milyon dolara Taşyapı tarafından satın alındığını, belediyenin burada ne yapılacağını bildiği halde 3 ay sonra firmanın hazırladığı proje doğrultusunda imar tadilatı yaptığını söyledi.

5 No'lu Koruma Kurulu'nun projeyi 2 kez reddettiğini ancak daha sonra üyeler değiştirilerek ''uygun'' raporunun çıkarıldığını savunan Bekaroğlu, şunları kaydetti:

''Bu arsaya firmanın istediği tarzda otel, alışveriş merkezi, konut yapılacak. 500 milyon ile 1 milyar dolar arasında bir rant oluşuyor. 20 milyon veriyor 100 milyon harcayacak ve 800 milyon dolarlık bir rant. Bunu kim izah edecek? Baştan imar tadilatı yapsaydı 500 milyon dolara arsayı satsaydı. Başka bir arsa İslamcı kesimin medya grubunun patronu tarafından TMSF'den 25 milyon dolara alınıyor. Neden satmadan önce imar tadilatı yapılıp da 200 milyon dolara satılmadı? Şimdi orada da asgari 500 milyon dolarlık bir rant oluştu. Neden bunlar milletten saklanıyor? Gelecek dönem nasıl yağmalayacaklarına yönelik yaptıkları planı da sundum ama tek satır yer verilmedi.''

Bekaroğlu, seçim kampanyası için 300-400 bin TL arasında bir para harcandığını, kendisinin kredi kartı limitlerinin sonuna geldiğini söyledi.

Kaynak: Milli Gazete.http://www.milligazete.com.tr/haber/var-mi-boyle-babayigit-119655.htm



Bu haber 577 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,250 µs