En Sıcak Konular

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM (24 MART 2009)

24 Mart 2009 08:20 tsi
METEOROLOJİK GÖRÜNÜM (24 MART 2009) Devlet Meteorolji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre hava sıcaklığı,bütün bölgelerimizde 2 ila 4 derece artacak.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin iç ve doğu kesimlerinde görülecek yağışların; Doğu Karadeniz (Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane, Bayburt), Doğu Anadolu'nu kuzey ve doğusu (Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Ardahan, Kars, Ağrı, Iğdır, Van ve Hakkari) ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda (Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt) kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Tüm bölgelerimizde 2 ila 4 derece artacak.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeybatı, Marmara ile güneydoğu bölgelerimizde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara, Kuzey Ege kıyıları ile sabah saatlerinde Doğu Anadolunun doğusu ile Antalya ve Diyarbakır çevrelerinde kuvvetli olarak esecek. 

UYARILAR 
 
KUVVETLİ YAĞIŞ: Yağışların; Doğu Karadeniz (Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane, Bayburt), Doğu Anadolu'nu kuzey ve doğusu (Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Ardahan, Kars, Ağrı, Iğdır, Van ve Hakkari) ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda (Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt) kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Sel, su baskını, taşkın v.b.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR : Rüzgarın sabah saatlerinde Doğu Anadolunun doğusu ile Antalya ve Diyarbakır çevrelerinde, öğle saatlerinden itibaren Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ulaşımda aksamalar, soba zehirlenmeleri, çatı uçması vb.)ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde Doğu Anadolu bölgesinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

ÇIĞ RİSKİ: Doğu Anadolu'nun doğusu (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA 

MARMARA Parçalı ve az bulutlu geçecek. Rüzgar öğle saatlerinden itibaren bölgenin batısında güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetlice esecek.
BAKIRKÖY Parçalı ve az bulutlu geçecek. Rüzgar güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetlice esecek. 14  9 
BURSA Parçalı ve az bulutlu geçecek.  16  7 
CANAKKALE Parçalı ve az bulutlu geçecek. Rüzgar güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetlice esecek. 14  9 
ISTANBUL Parçalı ve az bulutlu geçecek. Rüzgar güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetlice esecek. 14  9 
PENDİK Parçalı ve az bulutlu geçecek. Rüzgar güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetlice esecek. 14  9 
SARIYER Parçalı ve az bulutlu geçecek. Rüzgar güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetlice esecek. 13  9 
 
EGE Genellikle parçalı, akşam saatlerinden sonra Kıyı Ege çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren Güney Ege kıyıları (İzmir, Aydın, Muğla) sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar öğle saatlerinden itibaren Kuzey Ege kıyılarında güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetlice esecek. 
A.KARAHISAR Parçalı bulutlu 10  2 
IZMIR Parçalı bulutlu, akşam saatlerinden itibaren çok bulutlu, gece saatlerinde sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar, kuzey ilçelerinde öğle saatlerinden itibaren güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetlice esecek.  16  12 
KUTAHYA Parçalı bulutlu  11  4 
MUGLA Parçalı bulutlu, akşam saatlerinden itibaren çok bulutlu, gece saatlerinde sağanak yağışlı  13  6 
 
AKDENİZ Parçalı, doğusu çok bulutlu, sabah saatlerinde Doğu Akdeniz (Adana, K.Maraş, Osmaniye, Hatay), öğle saatlerinde Hatay çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.
ADANA Çok bulutlu, sabah saatlerinde kuzey ve doğu ilçeleri sağanak yağışlı 18  5 
ALANYA Parçalı ve az bulutlu 19  7 
ANTALYA Parçalı ve az bulutlu 18  7 
ISPARTA Parçalı bulutlu 10  -1 
MERSIN Parçalı ve çok bulutlu 19  10 
 
İÇ ANADOLU Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde doğusu (Kayseri, Yozgat, Nevşehir, Niğde ve Sivas) aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. 
ANKARA Parçalı, öğle saatlerinde çok bulutlu 10  1 
ESKISEHIR Parçalı ve çok bulutlu 10  3 
KAYSERI Çok bulutlu, sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı  9  -2 
KONYA Parçalı ve çok bulutlu 10  -2 
SIVAS Çok bulutlu, sabah saatlerinde kar yağışlı  3  -9 
 
BATI KARADENİZ Parçalı ve çok bulutlu geçecek.
BOLU Parçalı ve çok bulutlu 10  0 
KARABUK Parçalı ve çok bulutlu 15  5 
KASTAMONU Parçalı ve çok bulutlu 10  1 
SINOP Parçalı ve çok bulutlu 12  7 
ZONGULDAK Parçalı ve çok bulutlu 13  7 
 
ORTA ve DOĞU KARADENİZ Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile sabah saatlerinde Samsun, Çorum, Amasya, Tokat ve Ordu çevreleri aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olacak. Yağışların; sabah saatlerinde Doğu Karadeniz'de kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.
ARTVIN Çok bulutlu, sabah saatlerinde kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmurlu 7  1 
CORUM Çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmurlu 10  1 
SAMSUN Parçalı ve çok bulutlu, sabah ilk saatlerde hafif yağmurlu 11  6 
TOKAT Çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmurlu 9  -1 
TRABZON Çok bulutlu, sabah saatlerinde kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 9  2 
 
DOĞU ANADOLU Çok bulutlu ve bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların; sabah saatlerinde kuzey ve doğusunda kuvvetli olmak üzere yağmur, iç ve doğu kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı görülecek. Bölgenin doğu kesimlerinin (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
AGRI Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı geçecek. Yağışların sabah saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor. İl genelinde buzlanma ve don olayı görülecek. 2  -9 
BINGOL Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı geçecek. Yağışların sabah saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor. İl genelinde buzlanma ve don olayı görülecek. 3  -8 
ERZURUM Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı geçecek. Yağışların sabah saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor. İl genelinde buzlanma ve don olayı görülecek. 2  -9 
MALATYA Çok bulutlu ve yağmurlu geçecek. Yağışların öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.  9  -1 
VAN Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı geçecek. Yağışların sabah saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor. İl genelinde buzlanma ve don olayı görülecek. 6  -1 
 
GÜNEYDOĞU ANADOLU Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların sabah saatlerinde doğusunda(Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt) kuvvetli olması bekleniyor. 
DIYARBAKIR Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.Yağışların sabah saatlerinde il genelinde kuvvetli olması bekleniyor. 10  -1 
GAZIANTEP Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.Yağışların akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi bekleniyor. 12  2 
KILIS Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.Yağışların akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi bekleniyor. 12  4 
SANLIURFA Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.Yağışların akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi bekleniyor. 13  3 
 
DENİZLERDE HAVA  Güney Ege ile Batı Karadeniz'in batısında akşam fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Parçalı ve çok bulutlu, doğusu yağmurlu, Rüzgar: Batı Karadeniz’de güney ve güneybatıdan 4 ila 6, akşam batısı 5 ila 7, Doğu Karadeniz’de batı ve kuzeybatı, öğleden sonra güney ve güneydoğudan 3 ila 5 kuvvetinde Dalga: 1,0 ila 2,0m Batı Karadeniz'in batısı akşam 2,0 ila 3,0m Görüş: iyi, yağış anında orta. 

MARMARA Parçalı bulutlu, Rüzgar: güneybatıdan 3 ila 5, akşam saatlerinden sonra 4 ila 6 kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,0m Görüş: iyi.

EGE Parçalı bulutlu, Rüzgar: güney ve güneybatı, sabah güneyinde kuzeybatıdan 3 ila 5, kuzeyinde 4 ila 6, akşam saatlerinden sonra güneyinde 5 ila 7 kuvvetinde Dalga: 1,0 ila 2,0m akşam saatlerinden sonra güneyinde 2,0 ila 3,0m. Görüş: iyi. 

AKDENİZ Parçalı ve çok bulutlu, Rüzgar: Batı ve kuzeybatıdan 5 ila 7, yarın (Salı) öğle saatlerinden sonra güneybatıdan 4 ila 6 kuvvetinde Dalga: 2,0 ila 3,0m Görüş: iyi, yağış anında zayıf. 

VAN GÖLÜ Çok bulutlu ve karla karışık yağmurlu, Rüzgar: güney ve güneybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde Dalga: 1,0 ila 1,5m Görüş: orta.

 



Bu haber 511 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,224 µs