En Sıcak Konular

GALATASARAY'IN SIRTI YERDEN KALKMIYOR

23 Mart 2009 09:15 tsi
GALATASARAY'IN SIRTI YERDEN KALKMIYOR Ali Sami Yen’e taraftarın gönlünü almak, zirvedeki rakiplerini yakalamak için çıkan sarı-kırmızılı takımın hesapları yine tutmadı. Cim-Bom son 35 dakikayı 10 kişi oynayan Eskişehirspor’a Youla’nın golüyle üç puanı kaptırdı, büyük bir şan

Ali Sami Yen’e taraftarın gönlünü almak, zirvedeki rakiplerini yakalamak için çıkan sarı-kırmızılı takımın hesapları yine tutmadı. Cim-Bom son 35 dakikayı 10 kişi oynayan Eskişehirspor’a Youla’nın golüyle üç puanı kaptırdı, büyük bir şansı kaçırdı.
Önümüzdeki hafta yapılacak olan yerel seçimler için İstanbul’u saran miting çılgınlığından sonra günün son gösterisi Mecidiyeköy’deydi. Haftanın mesaiye kalan iki takımı Galatasaray ile Eskişehir’di. Hava yağmurlu ve ister istemez tribünler de bundan olumsuz etkinlenmişti.
Şampiyonluk iddiasındaki takımların döküldüğü haftada Aslan, altın tepside sunulan fırsatı değerlendirmek istiyordu. Bu büyük ikram elbette geri çevrilemezdi ve bu düşüncelerle maça başladı sarı-kırmızılılar. Daha doğrusu yağmurda, karda, kışta takımını yalnız bırakmayan taraftarlar. Çünkü Galatasaraylı oyuncularda o ruhtan eser yoktu. Hamburg bozgunundan sonra yine hayal kırıklığı yarattılar. Ümit’in arkasında forvet arkası pozisyonuna çekilen Kewell bir şeyler yapmak istiyor ama diğer futbolcuların nerede olduğunu ne yapmak istediğini anlamak olanaksızdı. Zaten Avustralyalı en sonunda bu duruma isyan edip kulübeye dönerek şikayet etti.
Anlaşılan takımdaki depresyon halini moral yemeği de silememiş. Bünyamin Gezer’in 5 dakika içinde Nadareviç’e çift sarıdan gösterdiği kırmızı kart olmasaydı, bu haliyle Aslan’ın kaleye gidecek hali yoktu. Üstelik Lincoln de kulübeye mahkum edilmişti. Bütün bunlar olurken kırmızı-siyahlıların golü geldi. Üstelik 9 kişi ile bunu başardılar. Engin’in kulübede tedavi olduğu bir sırada Youla’nın şık vuruşu Ali Sami Yen’de soğuk duş etkisi yarattı. Kalan dakikalarda Cim-Bom panik halinde, yüklendi. Ama nafile! Evet, havlu atmak moda oldu. Aslan da bu sönük ruh haliyle bir anlamda şampiyonluk yolunda havlu attı.
5’te ev sahibi organize gelirken Arda, Kewell’ı gördü. Avustralyalı ise sağ ayağıyla kötü bir vuruş çıkardı.
6’da ise klasik Sanctis pozisyonunu izedik. İtalyan kaleci, yine kontrol etmekte zorlandığı bir yan topta Engin’in kaleye gönderdiği şutta bu kez hatasını telafi etti.
22’de Sabri’nin sağdan kestiği ortaya Kewell iyi yükselirken kaleci İvesa da iri cüssesine karşın refleksiyle kurtarışı yaptı.
54’te Eskişehir’de Nadareciç ikinci sarıdan atıldı. Buna karşın, Es-Es, savunmaya çekilmedi.
59’da Doğa’nın füzesinde Sanctis duvar oldu.
65’te Es-Es, Youla’yla golü buldu. Kaleyi karşısına alan tecrübeli golcü, güzel bir vuruş yaparak takımını galibiyete taşıdı: 0-1

Hakemler: Bünyamin Gezer, Serkan Gençerler, Ekrem Kan

Galatasaray: De Sanctis, Serkan Kurtuluş (Dk. 60 Nonda), Emre Aşık, Hakan, Volkan, Sabri (Dk. 71 Aydın), Barış, Ayhan, Arda, Kewell (Dk. 75 Mehmet Güven), Ümit

Eskişehirspor: Ivesa, Koray, El Saka, Nadareviç, Sezgin, Serdar, Bülent Ertuğrul, Doğa (Dk. 74 Poljak), Engin (Dk. 82 Bülent), Youla, Batuhan (Dk. 65 Vucko)

Sarı Kartlar: Dk. 50 El Saka (Eskişehirspor), Dk. 50 Emre Aşık (Galatasaray)

Kırmızı Kart: Dk. 54 Nadareviç (Eskişehirspor)

MAÇIN RÖNTGENİ

MAÇIN ADAMI: Engin Baytar

Eskişehirspor’un genç futbolcusu için çok şey yazıldı, çizildi. Ama futbolculuğuna zaten diyecek bir şey yoktu. Dün gece Ali Sami Yen’de takım halinde çok iyi performans ortaya koyan kırmızı-siyahlılarda, Engin Baytar oyunda kaldığı süre içerisinde atakları başlattı, ayağında iyi top tuttu ve galibiyette büyük pay sahibi oldu.

KIRILMA NOKTASI: Youla’nın golü

Youla’nın 69. dakikada attığı şık gol 10 kişi kaldıktan sonra sıkıntıya düşen Eskişehir’e adeta ilaç oldu. Bu golden sonra özgüvenini kazanan Eskişehirspor, ligin ilk yarısında olduğu gibi yine rakibine üstünlük sağladı. İlk randevuda iki gol atan Gineli forvet, Eskişehir’in iki maçta kazandığı altı puana imzasını attı.

13 RESMEN UÇTU

Galatasaray evinde 10 kişilik Eskişehirspor’a mağlup olarak 13 puanı elinin tersiyle itti. Şampiyonluk yarışındaki rakiplerinin üst üste yaşadığı puan kayıplarıyla, Eskişehir’i yenmesi halinde dev bir kazanç elde etme şansı yakalayan sarı-kırmızılı takım büyük fırsatı değerlendiremedi. Fenerbahçe’nin Bursaspor’a; Trabzon’un da Gaziantep’e yenilmesiyle avantaj yakalayan Cim-Bom’a, Sivasspor-Beşiktaş randevusundan da en çok istediği haber gelmişti. Rakipleri bu maçlarda toplam 10 puan kaybeden Cim-Bom, Eskişehir’i mağlup etmesi halinde bir anlamda 13 puanlık kazanç elde edecekti, ancak sıfır çekti.

Kaynak: Milliyet Gazetesi.http://www.milliyet.com.tr/Spor/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&Kategori=spor&KategoriID=6&ArticleID=1074289&Date=

 



Bu haber 453 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,862 µs