En Sıcak Konular

ALMANYA İLE VİZE KARMAŞASI

22 Mart 2009 16:30 tsi
ALMANYA İLE VİZE KARMAŞASI Vizesiz Avrupa Araştırma Grubu Üyesi Saraylı, hizmet alanların da vizesiz giriş yapabileceğini bildirdi. Almanya ise vizenin sadece Türk şoförleri için geçerli olduğunda ısrarlı .

Vizesiz Avrupa Araştırma Grubu Üyesi Murat Saraylı yazılı açıklamasında, İngiltere’nin Kasım 2007’de vize uygulamasıyla ilgili yasalarını gözden geçirme kararı aldığını, Almanya’dan yine aynı tarihte vize uygulamasının kaldırılmasına yönelik “Avrupa Komisyonu’ndan verilecek yanıta göre hareket edilecektir” açıklamasının geldiğini bildirdi. Almanya’dan gelen açıklamaların “vizesiz Avrupa’ya yönelik” bir kapıyı daha araladığını, adımın somutlaştırılması için yoğun gayret gerektiğini, aksi takdirde İngiltere kararından bile geri noktaya düşüleceğini bildirdi.
Hizmet sunan işverenler gibi, hizmet almak isteyen örneğin bir hastanın da Avrupa’ya vizesiz girebileceğini savunan Saraylı, Türklerin Avrupa ülkelerine vizesiz seyahat edebilmeleri için gerekli önlemlerin sağlanması konusunda Türkiye’deki resmi kurumlara göre düştüğünü belirtti. Murat Saraylı, “Resmi kurumlarımız ulus devletlerle müzakere yerine konunun muhatabı Avrupa Komisyonu’nu göreve çağırmalıdır. Komisyonun görevi Avrupa hukukunu uygulatmaktır” dedi.

Vize konusu inceleniyor

Bu arada Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Dr. Eckart Cuntz, Almanya’ya girişlerde gerekli vize yükümlülüğüne ilişkin dün Türk basınında çıkan haberler üzerine şu açıklamayı yaptı: “Almanya’ya yapılacak seyahatlerde vize yükümlülüğünün kaldırıldığına ilişkin haberler yanlıştır. Avrupa Adalet Divanı’nın ‘Soysal kararı’ Almanya’ya nakliyat işinde görevli Türk TIR şoförlerinin vize yükümlülüğünü kapsamaktadır. Yukarıda anılan kararın Almanya’ya seyahat edecek Türk vatandaşlarının vize yükümlülüğü üzerine ne gibi etkileri olabileceği halihazırda AB ortaklarımızla birlikte incelenmektedir.”

 

Kaynak: Yeni Mesaj Gazetesi.http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=9002805&tarih=2009-03-22


 



Bu haber 453 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,297 µs