En Sıcak Konular

KONU ASKER OLUNCA HEPSİNİN AKLINA TÜRKİYE GELİYOR

21 Mart 2009 21:46 tsi
KONU ASKER OLUNCA HEPSİNİN AKLINA TÜRKİYE GELİYOR Türkiye'nin AB üyeliğine şiddetle karşı çıkan Fransa, Afganistan'a AB jandarması gönderilmesini teklif etti ve bu güce Türkiye'nin de asker vermesini istedi.

Afganistan'a asker gönderilmesi konusunda Amerikan yönetimi ve NATO'nun ardından Fransa'nın da aklına  Türkiye geldi. Fransa, Afganistan'daki paramilis polislerin eğitimi için bu ülkeye AB jandarmalarının gönderilmesini önerdi.

Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner AB zirvesinin düzenlendiği Brüksel'de gazetecilere, zirveye katılanlara kriz yönetiminde uzmanlaşmak amacıyla 2004'te varılan bir anlaşma çerçevesinde kurulan Avrupalı Jandarma Gücü'nden jandarmaların Afganistan'a gönderilmesini teklif ettiğini söyledi. Kouchner, bu gücün üyeleri olan Fransa, İtalya, Hollanda, Portekiz, İspanya ve Romanya'nın yanında Türkiye'nin de bu gruba dahil edilebileceğini ifade etti. Bu gücün üyelerinin öneriyi kabul ettiklerini belirten Kouchner, bu konuda ortak bir teklif hazırlamaya çalışacaklarını kaydetti.

Afganistan'da bir NATO askeri öldü

Bu arada, Afganistan'ın güneyinde bir NATO askerinin öldüğü bildirildi. NATO'dan yapılan açıklamada, askerin, Helmand bölgesinde yol kenarına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu yaşamını yitirdiği belirtildi. Açıklamada, saldırının ayrıntısına ve askerin milliyetine ilişkin bilgi verilmedi.

ABD: 30 militan öldürüldü

Afganistan'ın Helmand vilayetinde Afgan ve işgal gücü askerlerinin düzenlediği operasyonda en az 30 gerillanın öldüğü iddia edildi. ABD ordu sözcülüğünden yapılan açıklamada, şiddetli çatışmaların Gereşk bölgesinde çıktığı ve çatışma bölgesinde sivillerin bulunmadığı öne sürüldü. Açıklamada, çatışmada 1 Afgan askerinin de yaralandığı belirtildi. Helmand'ın aynı bölgesinde önceki gün düzenlenen bombalı saldırıda 1' milletvekili 5 kişi yaşamını yitirmişti.

Kaynak: Milli Gazete.http://www.milligazete.com.tr/haber/konu-asker-olunca-hepsinin-aklina-turkiye-geliyor-119067.htm



Bu haber 451 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,658 µs