En Sıcak Konular

AKP İL BAŞKANI MI , VALİ Mİ?

21 Mart 2009 00:14 tsi
AKP İL BAŞKANI MI , VALİ Mİ? Aydın Valisi Mustafa Malay, "Hiçbir vali APS ile gitmez. Öyle zannediyorum ki, partisi ve bu halk Sayın Baykal'ı APS ile gönderecek" dedi.

Aydın Valisi Mustafa Malay, katıldığı mitinglerde hükümet yanlısı olduğunu iddia ettiği valileri APS ile göndereceğini iddia eden CHP Lideri Deniz Baykal'a tepki gösterdi. Malay, "Hiçbir vali APS ile gitmez. Öyle zannediyorum ki, partisi ve bu halk Sayın Baykal'ı APS ile gönderecek" dedi.

Vali Malay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Aydın mitingi sonrasında ortaya çıkan iddiaları cevaplandırmak için bir basın toplantısı düzenledi. Son zamanlarda televizyonlar ve gazetelerde çıkan iddiaların devletin tarafsızlık ilkesini yıprattığı gerekçesiyle İçişleri Bakanlığı'na merkeze alınması için dilekçe verdiğini ifade eden Vali Mustafa Malay, dilekçesinin kabul edilmemesi durumunda bu sefer İçişleri Bakanlığı'na emeklilik dilekçesi vereceğini belirtti.

Vali Mustafa Malay, Başbakanın Aydın mitinginin üzerinden 12 gün geçmesine rağmen iftira olarak nitelendirdiği haberlerin halen çeşitli basın yayın organlarında çıktığına dikkat çekti. Liseyi dahi okuyamayacak durumdayken devletin imkanları sayesinde iki üniversite bitirdiğini anlatan Vali Mustafa Malay, şöyle konuştu: "devletime olan borcumu bugüne kadar yaptığım hizmetlerle ödediğimi düşünüyorum. Meslek hayatım boyunca en çok önem verdiğim şey tarafsızlık, adalet ve dürüstlük olmuştur. Ben devlet ciddiyeti ile yetiştim. Devletime ve milletime çok şey borçluyum."

Merkeze alınması için İçişleri Bakanlığı'na verdiği dilekçenin ardından 'yukarıdan gelen baskılara dayanamadı' dedikodularının yersiz olduğunu ifade eden Vali Malay, kendisinin iki yıl önceki kuş gribi vakalarında bile doğru bildiği şekilde hareket ettiğine dikkat çekti. Aydın'da kuş gribi vuku bulduğu zaman tavuklarını telef ettirmediğini belirten Vali Malay, şunları söyledi: "Vali şov yapıyor. Hükümete yağ çekiyor. Yerinde kalmak veya başka makamlara gelmek için bu yolu seçti' diyenlerde çıkacak. Ama onlara bu fırsatı vermeyeceğim. Ben yağcılık için hareket etmem kuş gribi ortaya çıktığı zaman bütün vatandaşlar kuş gribi dolayısıyla tavuklarını toplatıp itlaf ettirirken, ben doğru bildiğim yönde hareket ederek tavuklarımı kesip afiyetle yedim. Bu olaydan sonra bazı
bakanlardan, müsteşarlardan telefon aldım bana dediler ki, 'Sayın vali yanlış yapıyorsun' dediler. Hatta bazı siyasiler benim merkeze alınmam için çaba sarf etti. Ben bu durumda bile doğru bildiğimden şaşmadım." Vali Mustafa Malay, yukarıdan baskı gördüğünü söyleyenler için de şöyle konuştu: "Merkeze alınmam için yazdığım dilekçeyi İçişleri Bakanlığı'na gönderdikten sonra Başbakanlık ve İçişleri Bakanlığı müsteşarları beni arayarak, kendilerinin beni tanıdıklarını dilekçemi geri çekmemi istediler. Ben yapacak olduğum işlerde hakk'ın ve halkın sesini dinlerim başka hiçbir kimsenin ne dediğine bakmam. Dilekçemi hazırlayıp İçişleri Bakanlığı'na gönderdiğime ne özel kalemim ne de ailemin haberi vardı."

DEVLETİ YIPRATMAYA ÇALIŞIYORLAR

Kendisinin bugüne kadar taraflı yasalara aykırı bir şekilde çalışmadığını ifade eden Vali Malay, sözlerine şöyle devam etti: "Beni taraflı yasalara aykırı çalıştırmaya bugüne kadar hiç kimsenin gücü yetmemiştir bundan sonra da yetmeyecek. Çünkü ben devlet ciddiyetiyle yetiştim."
Devletin milletin ekmeğiyle büyüdüğünü anlatan Malay, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ona vefa borcumu sonuna kadar ödeyeceğim ve ödemek için varım. İdarenin her türlü icraatı eylem ve işlevleri yargı denetimine tabidir. Böyle; suç işleyen bir kamu görevlisi, vali, kaymakam ya da herhangi birisi varsa hemen şikayetçi olursun. İspatlarsın suç duyurusunda bulunursun. Adli makamlara da dava açarsın. Ama bunlar ne yapıyor. Devlet yıpransın istiyorlar, devleti yıpratmaya çalışıyorlar. Arkadaşlar bu devlet hepimizin, siyasi partiler, kişiler gelip geçicidir ama devlet süreklidir. Bu ülke kolay kazanılmadı."

Malay, CHP mitingleri sırasında Deniz Baykal'ın sık sık kendisi ve bazı valileri hedef alan sözlerine tepki gösterdi. Sayın Baykal'ın illerde yaptığı konuşmalarda 'Aydın Valisi şöyle yaptı. Valiler böyle yaptı. Ben bu valileri APS ile göndereceğim' dediğini anlatan Vali Malay, şöyle konuştu: "Çok komik. Valilerin nasıl gidip geleceği bellidir. Hiçbir vali APS ile gitmez. Devleti bu kadar yıpratan halkının değerleriyle ters düşen kişiye bu millet valisini APS ile gönderme yetisini verir mi? Kesinlikle
vermez. Ama bende ona cevap vermek istiyorum. Öyle zannediyorum ki; partisi ve bu halk Sayın Baykal'ı APS ile gönderecek. Millete tefrika girmeden düşman giremez. Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez. Maalesef bazı kişiler mevkisi makamı ne olursa olsun millete tefrikayı sokuyorlar. Bunda kimsenin menfaati yoktur."

BAŞBAKANIN İNDİĞİ STADYUMA İNMEK İSTEDİ

Zaman zaman ilçe kaymakamları ve emniyet güçleriyle toplantılar yaptığını ifade eden Vali Malay, sözlerine şöyle devam etti: "Sayın Başbakanımız geldi helikopterle stadyuma iniş yaptı. Kendilerinin de böyle bir talebi oldu. 'Başbakanın indiği stadyuma helikopterimizi indirmek istiyoruz' dediler. Bende tabi olsun diyerek kabul ettim. Anayasal bir siyasi partinin lideri Başbakanımızın indiği yere helikopterle inebilir. Ben bu konuda hissi davranmadım. Yani yok desem olmazdı. 'Oraya indirtmeyiz, orası uygun değil' diyebilirdim. Sayın Baykal benimle görüşmek istiyorsa her zaman açığım"

EMEKLİLİK DİLEKÇEMİ VERECEĞİM

Basın toplantısının sonunda gazetecilerin sorularını cevaplayan Mustafa Malay, bu basın toplantısının Aydın'da görev yapan gazetecilerle yaptığı son toplantı olabileceğini söyledi.

Basın mensuplarından araştırarak haber yapmalarını isteyen Vali Malay, konuşmasını şöyle tamamladı: "Arkadaşlar bu olayın üzerinden 12 gün geçti hâla bazı gazete köşe yazarları olayı irdeleyip duruyor. Hiçbiri de beni arayıp sormuyor. Daha fazla dedikoduya meydan vermemek, devleti ve valilik makamını yıpratmamak için merkeze alınmam dilekçesinin sonucunu bekleyeceğim. Eğer hükümet merkeze almazsa görev sürem dolmadığı halde emekli olmayı düşünüyorum. Ama onlar kaçacak delik bile bulamayacak. İçişleri Bakanlığındaki merkeze alınmam dilekçem kabul görmezse, bu sefer sizi çağırıp emeklilik dilekçemi vereceğim. Yalnız son bir isteğim var. Mitingde bürokrat olduğunu tespit edemeyenler şahsımdan değil, devlet ve milletten özür dilesin. Bu devlet ve millet beni devletin en üst kademesi olan valilik makamına getirdi. Bundan büyük bir onur olamaz. Onun için ben devletime ve milletime şükranlarımı sunuyorum."

Kaynak: Sabah.http://www.sabah.com.tr/haber,CE9B1A952D4B4E20BD4EFEC6DBC5BA58



Bu haber 464 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    17,949 µs