En Sıcak Konular

ŞENER ERUYGUR'UN EŞİ İFADE VERDİ

19 Mart 2009 18:01 tsi
ŞENER ERUYGUR'UN EŞİ İFADE VERDİ ''Ergenekon'' soruşturmasının ikinci iddianamesinde tutuksuz şüpheli olarak yer alan emekli orgeneral Şener Eruygur’un eşi Mukaddes Eruygur'un tanık olarak ifadesi alındı.

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında 1 Temmuz 2008 tarihinde yapılan operasyonda gözaltına alınan ve tutuklu bulunduğu cezaevinde düştükten sonra beyin kanaması geçirdiği belirtilen Şener Eruygur, Eylül 2008'de Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne (GATA) kaldırılmış, ardından da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Şener Eruygur’un tahliye edilmesinin ardından GATA Beyin Cerrahisi Servis Şefi Kd. Albay Nusret Demircan'la Mukaddes Eruygur’un ses kayıtları ortaya çıkmıştı. Kayıtlarda Mukaddes Erugur, eşi Şener Eruygur'un tahliyesini anlatırken İstanbul Ağır Ceza Mahkemeleri'ni kastederek "12. ve 14. mahkemeler bizden" ifadesini kullandığı iddia edilmişti. Ses kaydına ilişkin olarak Nusret Demircan’ın ifadesi 23 Şubat’ta alınmıştı.

Mukaddes Eruygur ise bugün Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne 09.00 sıralarında avukatı Filiz Esen’le birlikte geldi. Hakim ve savcıların kullandığı kapıdan adliyeye gelen Eruygur, iki korumasının da içinde olduğu araçla bahçeye kadar girdi. Savcı Zekeriya Öz’e yaklaşık bir saat ifade veren Eruygur’un tanık olarak dinlendiği öğrenildi. Eruygur’un avukatı Filiz Esen, müvekkilinin tanık olarak dinleneceğini adliyeye geldiklerinde öğrendiğini ifade ederek, “Bize bir şey söylenmemişti. Burada öğrendik. Tanık olduğu için de içeriye ben girmedim" dedi.

İfadesinin ardından Eruygur,avukatı ve yakın koruması ile birlikte asansöre bindi. Aynı asansöre binmek isteyen bir gazeteci, Eruygur’un koruması tarafından tartaklandı. Koruma, adliye binası içinde güvenliği gerekçe göstererek gazetecilerin asansöre binmesini engelledi. Mukaddes Eruygur’un müdahale etmesi ile gazeteciler de asansöre bindi. Asansörde Mukaddes Eruygur, tartaklanan kadın gazeteciyi öptü ve koruması adına özür diledi. Adliye kapısında arabasına binen Eruygur, gazetecilere “Geçmiş olsun" diyerek adliyeden ayrıldı. Eruygur, savcıların kendisine ne sorduğu yönündeki sorularını ise yanıtsız bıraktı.

Olayın gelişimi...

10 Şubat'ta Ergenekon sanığı Şener Eruygur'un eşi Mukaddes Eruygur'a ait olduğu iddia edilen bir ses kaydı ortaya çıkmıştı.

Mukaddes Eruygur'a ait olduğu iddia edilen ses kaydı bilinmeyen bir el tarafından paylaşım sitelerine konulmuştu. Bu ses kaydında Mukaddes Eruygur'un İstanbul Ağır Ceza Mahkemelerini kastederek, "12 ve 14. mahkemeler bizden" dediği belirtiliyor.

İddiaya göre, diyalog Şener Eruygur'un eşi Mukaddes Eruygur ile Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Beyin Cerrahisi Servis Şefi Albay Nusret Demircan arasında geçiyor.

Konuşmalardan, Şener Eruygur'un sağlık durumunun o dönemde kamuoyuna aktarıldığı kadar kritik olmadığı sonucuna varılıyor. Mukaddes Eruygur, eşinin taburcu edilip edilmemesi konusunda doktorla fikir alışverişinde bulunuyor.

Ses kaydının bir bölümünde, Eruygur'a hiçbir tedavi yapılmadığı söyleniyor; hatta bununla ilgili önlem alınması isteniyor.

Mukaddes Eruygur'un asıl öğrenmek istediği, eşinin, taburcu edilirse tekrar tutuklanıp tutuklanmayacağı. Çünkü, Eruygur'un tahliyesindeki en büyük etken sağlık durumuydu; beyin kanaması geçirmişti ve durumu kritikti... Daha sonra da Eruygur'un sağlık sorunu göz önüne alınarak tahliyesine karar verilmişti.

Bu ses kaydının da Tolon'un tahliyesinden hemen sonra çıkması dikkat çekti.

Kaynak: Milliyet Gazetesi.http://www.milliyet.com.tr/Yasam/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&Kategori=turkiye&KategoriID=15&ArticleID=1072971&Date=

 



Bu haber 428 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,911 µs