En Sıcak Konular

İZMİR VAHŞETİ'NİN SIRRI ÇÖZÜLDÜ

19 Mart 2009 17:53 tsi
İZMİR VAHŞETİ'NİN SIRRI ÇÖZÜLDÜ İzmir´in Bornova İlçesi´nde bıçaklanarak öldürüldükten sonra yakılarak apartman boşluğuna atılan güzellik merkezi işletmecisi Burcu Güçlü´nün katil zanlıları yakalandı.

İzmir Bornova’da öldürülen güzellik uzmanının yakalanan 19 ve 20 yaşındaki katil zanlılarının, kadının paralarını gasp etmek için plan yaptıklarını, planlarının bozulması üzerine kadını öldürdüklerini söyledikleri öğrenildi.

Zanlıların, delilleri yok etmek için cinayetin ardından olay yerinde yaklaşık 1 saat temizlik yaptıkları ortaya çıktı.

Olayla ilgili soruşturmayı sürdüren polis, öncelikle Burcu Güçlü’nün aile, iş ve arkadaş çevresinde bulunan kişilerin ifadelerini başvurdu. Kadının eski eşlerinden, malzeme alışverişi yaptığı merkez çalışanlarına kadar yaklaşık 50 kişinin ifadelerini alan polis, Burcu Güçlü’nün olay günü akşamı, yanında günlük yevmiyeyle broşür dağıtım işinde çalışan C.A. (19) ve A.U. (20) ile birlikte yalnız kaldığını belirledi.

İş yerindeki güvenlik kamera görüntülerinin de alındığını fark eden polis, olayı iş yerini bilen kişilerin gerçekleştirdiği ihtimaliyle C.A. ve A.U’yu aramaya başladı.

Bu kişilerin evlerini araştıran polis, evine gitmeyen zanlılardan A.U’yu bir rahatsızlığını kontrol ettirmek için Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne girerken yakaladı. A.U’nun ardından, birlikte çalıştığı arkadaşı C.A. da yakalandı.

Boyunlarında tırnak izlerine rastlanan zanlılar, polislerin iş yerindeki güvenlik kamerasında tespit ettikleri avuç içi izlerinin kendilerinkiyle eşleşmesi ve A.U’nun ayakkabısına bulaşmış kan lekesinin de kadına ait olduğunun belirlenmesi üzerine suçlarını itiraf etti. Olayın ortaya çıkmasının üzerinden 12 saat geçmeden fail oldukları belirlenen A.U. ve C.A, olayı detaylarıyla anlattı.

GASP ETMEYİ PLANLAMIŞLAR-

İddiaya göre, A.U. ve arkadaşı C.A, falcılık yapan annesi aracılığıyla, güzellik merkezi sahibi Burcu Güçlü’nün yanında günlük yevmiye ile 45 gün önce işe başladı. İş yerinin tanıtımı ve malzeme satışı amacıyla bastırılan broşürleri Bornova’da apartman ve iş yerlerine dağıtan zanlılar, güzellik merkezinin çok iyi çalışması ve gelir elde etmesinden dolayı "paraları gasp etmeyi" kararlaştırarak, bu amaçla olaydan 2 gün önce kar maskesi, ip ve eldiven aldı. Olay günü broşür dağıtırken ayrıntıları konuşan ve iş çıkışından sonra, kar maskeli halde ev olarak da kullanılan iş yerine tekrar dönüp Burcu Güçlü’yü bağlamayı, paralarını gasp etmeyi planlayan zanlılar, olayda kullanacakları malzemeleri de alarak akşam saatinde iş yerine döndü. Çalışanların ayrılmasının ardından planı uygulamak için "eve gidiyormuş" gibi iş yerinden çıkmak isteyen A.U. ve C.A, kadının da kendileriyle birlikte dışarı çıkacağını söylemesi üzerine, iş yerindeki güvenlik kameralarının yönünü avuç içleriyle değiştirerek yanlarındaki ipi kadının boğazına doladı.

SON SÖZÜ 'NEDEN' OLDU

Paraları isteyen A.U. ve C.A., kadının "neden" diye bağırması üzerine bıçakla da vurmaya başladı. Yaşanan boğuşma sırasında, her iki zanlının da boynunda tırnak izleri oluştu. Kanlar içerisinde kalan kadından çıkan sesleri engellemek için ağzına çorap dolduran zanlılar, hayatını kaybeden Güçlü’nün cesedini bir battaniyeye sardı.

DELİLLERİ KARARTMAK İÇİN 1 SAATE YAKIN TEMİZLİK YAPTILAR-

Eldivenlerini giyerek, kasadaki bin 50 ve kadının üzerindeki 2 bin TL para ile fotoğraf makinesi, dizüstü bilgisayarı ve 4 cep telefonunu alan zanlılar, daha sonra güvenlik kamerası görüntülerini kaybetmek için bilgisayarın görüntü kaydedilen depolayıcı diskini söktü.

Zanlılar daha sonra, olay yerindeki kan izleri ve diğer delilleri yok etmek için, iş yerindeki malzemeleri kullanarak 1 saate yakın temizlik yaptı. A.U ve C.A, banyo havalandırma penceresinden, kadını battaniyeye sarılı halde havalandırma boşluğuna attı. Temizlikte kullanılan kolonyanın bulaştığı battaniye, havalandırmaya atılan ateşle de alev alarak yanmaya neden oldu.

Olay yerinden ayrılan zanlılar, kadına ait cep telefonu, dizüstü bilgisayar ile olayda kullandıkları ip, eldiven, temizlik bezlerini çöp
konteynerlerine attı. Para, fotoğraf makinesi ve kar maskelerini ise yanlarına alarak sakladı.

ÇÖP DEPOLAMA ALANINDA DELİL ARANIYOR-

Verilen bilgiler üzerine, kar maskeleri ile kadının fotoğraf makinesi A.U’nun sakladığı yerde ele geçirilirken, para ise bulunamadı. Cinayet bürosu dedektifleri, diğer malzemelerin atıldığı çöp konteynerinin boşaltıldığını belirleyince, Harmandalı’daki çöp depolama alanında delilleri bulmak için arama başlattı.

Öte yandan, zanlıların ifadelerinde, amaçlarının öldürmek olmadığını, bu konuyla ilgili ise birbirlerini suçladıkları öğrenildi.
Zanlıların sorgularının tamamlanmasının ardından İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edilecekleri bildirildi.

OLAY

Bornova’da dün gece yarısı, 85 Sokak’taki apartmanın görevlisi su borusunu tamir etmek amacıyla girdiği havalandırma boşluğunda kadın cesediyle karşılaşmış, durumu polise bildirmişti. Yapılan incelemede öldürülen kadının, aynı apartmanda güzellik merkezi işleten Burcu Güçlü (35) olduğu tespit edilmişti. Güçlü’nün 19 yerinden bıçaklanarak öldürüldüğü, ardından havalandırma boşluğuna atılarak, yakıldığı belirlenmişti.

Kaynak: Mİlliyet Gazetesi.http://www.milliyet.com.tr/Yasam/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&Kategori=turkiye&ArticleID=1073010&Date=

 



Bu haber 759 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,989 µs