En Sıcak Konular

HAYDAR BAŞ: ''PROJEN VARSA KONUŞ,YOKSA SUS''

17 Mart 2009 20:05 tsi
HAYDAR BAŞ: ''PROJEN VARSA KONUŞ,YOKSA SUS'' Haydar Baş: “Siyaset meydanı horozlanma meydanı değildir. Plan, proje ve bir tez meydanıdır.Bunlara sahip olmayanların konuşmaya hakları yoktur” dedi.

Türk halkı iki hafta sonra yerel yöneticilerini seçmek için sandık başına gidecek. Bu yüzden partilerin seçim öncesi hummalı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş’ın son durağı Eskişehir oldu. Eskişehir’in Bozan beldesinde vatandaşlarla buluşan BTP Genel Başkanı, miting meydanlarında siyasilerin yaptıkları kavgaları çamur siyasetine benzetti ve vatandaş için plan ve projesi olmayanların siyaset yapmaya hakkı olmadığını söyledi.Haydar Baş, partisinin Bozan belde belediye başkanı adayı Hasan Uca’ya vatandaşlardan tam destek istedi.

Çamur kavgası sorunları çözmez

Eskişehir’in Alpu ilçesine bağlı Bozan beldesinde vatandaşlarla buluşan Prof. Dr. Haydar Baş, konuşmasında ilk önce siyasetteki kör dövüşüne değindi ve iktidarla muhalefet arasındaki çamur kavgasının vatandaşa hiçbir fayda sağlamadığını söyledi. BTP Genel Başkanı şöyle konuştu: “Benim bozanlı kardeşim diyor ki; ‘Benim karnım aç. Bu senin konuşmalarından bana ne. Sen onun üstündeymişsin o senin yanındaymış. Beni ilgilendiren bir şey yok. Benim bir sürü elektrik borcum var. Aldığım kredileri ödeyemiyorum, faizle devamlı borcum yükseliyor. Hayvancılığım ve tarımım bitmiş. Suyum yok elektriğim yok evimde ekmeğim yok. Bu laflarınla benim karnım doymuyor.”

Projen varsa konuş…

BTP Genel Başkanı Haydar Baş, vatandaşın sorunları için plan ve proje ortaya koyamayanların siyaset yapmaya hakları olmadığını vurguladığı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu siyaset meydanı peşrev çekme meydanı değil, horozlanma meydanı değil. Ya? Plan, proje, program ve bir tez meydanıdır. Bu var mı sende beyefendi? Yok. O zaman konuşmaya hakkın yok.”

Aramızda çok büyük bir fark var…

İktidar partisi AKP’nin uygulamalarına karşı çıkan Haydar Baş, AKP ile BTP arasındaki farkı çarpıcı bir örnekle ifade etti. BTP Genel Başkanı şunları söyledi: “Bakınız bu yaz bana Rusya’dan Prof. Dr. Victor Minin isminde bir ilim adamı misafir geldi. Bu arkadaş benimle tanıştıktan sonra da Müslüman oldu. Derler ya; ‘Kıratın ya huyundan, ya suyundan’ diye. Şimdi bizim Tayyip Bey ise Avrupa’yla temas etti. Sonra da Katolik nikâhıyla oraya nikâhlandı. Rus ilim adamı benimle temas edince, İslam nikâhıyla bize nikâhlandı. İşte aramızdaki fark bu. Biz herkesi şekil veririz, onlar herkesin şeklini alır. Bunu iyi anlayın.”

Bizim modelimiz uygulanıyor

Haydar Baş, konuşmasında ekonomiyle ilgili çarpıcı değerlendirmelerde de bulundu. Kapitalizmin artık çöktüğünü belirten Baş, Dünya ülkelerinin çözüm yolu olarak kendisine ait olan Milli Ekonomi Modeli’nden alıntılar yaptığını söyledi ve vatandaşlık maaşını hayatına geçiren ülkeleri sıraladı. BTP Genel Başkanı, “Amerika Birleşik Devletleri vatandaşlarına maaş vermeye başladı. Ben ne demiştim? 500 TL. ABD ne diyor? 500 dolar. Almanya ve İngiltere 500 euro veriyor. Bunlardan başka pek çok ülke vatandaşlarına maaş vermeye başladı” diye konuştu.

Kaynak: Yeni Mesaj Gazetesi.http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=9002661&tarih=2009-03-17

 



Bu haber 440 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,546 µs