En Sıcak Konular

AHMET TURGUT: ''VAAT YOK TAAHHÜT VAR''

14 Mart 2009 23:29 tsi
AHMET TURGUT: ''VAAT YOK TAAHHÜT VAR'' Kumkapı'da bulunan Su Ürünleri Hali'ni ziyaret eden MHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Turgut; "Vaat yok taahhüt var" dedi.

MHP'nin Şehir Plancısı adayı Ahmet Turgut Kumkapı'daki Su Ürünleri Hali'ni taşımayı düşünmediklerini, bulunduğu yerde fiziki şartlarını iyileştirerek koruyacaklarını söyledi. Turgut, "Bizim sözlerimiz klasik politikacıların 'cağız, ceğiz'leri gibi anlaşılmasın. Biz yüzü kızaran insanız. Yapamayacaklarımızı söylemeyiz. Bizim projelerimize bunların hayalleri yetişemez" dedi.
 
BALIKÇI HALİ KALACAK
 
Yerel Seçimlere kısa bir zaman kala adayların çalışmaları da hız kazanıyor. İstanbul'da seçimler, partilerin çalışmalarının yanı sıra adayların vasıfları ile de konuşuluyor. Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Şehir Plancısı Ahmet Turgut iddialı projelerinin yanısıra şehrin belirginleşmiş noktalarına ziyaretlerini sürdürüyor. Önceki gün Kumkapı'da bulunan Su Ürünleri Hali'ni ziyaret eden Ahmet Turgut, balıkçı esnafına halin kaldırılmayacağı müjdesini verdi. Mevcut yönetimin Su Ürünleri Halin'i on yıllardır bulunduğu yerden kaldırarak Ambarlı Limanı'na taşımak istediğini vurgulayan Turgut, "Kimse merak etmesin. bu hal burada kalacak. Çünkü  burası herkes için kolay ulaşımın sağlandığı bir noktadır. Ayrıca bütün İstanbullu Balıkçı Hali denildiği zaman Kumkapı'yı bilir. hem ticari hem turistik bir yer olan hali trafiği bahane ederek buradan kaldırmak başka niyetlerin ürünüdür. Burası çalışma saatleri bakımandan trafiğe engel teşkil etmiyor. Ancak yetersiz olan fiziki şartları için biz destek vereceğiz" dedi.
 
BİRİLERİNE RANT YARATMA ÇABASI VAR
 
 
 MHP'nin Fatih Belediye Başkan Adayı Akif Ak ve birçok partili arkadaşı ile birlikte Su Ürünleri Hali'nde balıkçıların sorunlarını dinleyen Turgut, Kumkapı'daki hali Ambarlı Limanı'na taşımasını başta balıkçıların karşı çıktığını hatırlatarak ''Su ürünleri hali burada kalacak. Burası kolay ulaşılabilen bir nokta. Nasip olursa biz seçilirsek balık halimiz burada kalacak. Belediye birilerine rant yaratma yeri değildir. Vatandaş mevcut yönetimin her uygulamasının altında haklı olarak birilerine rant oluşturma çabası görmeye başlamıştır. İstanbul'un rantı İstanbulluya değil de maalesef sadece yandaş cebine girmektedir. biz buna engel olacağız'' diye konuştu.
 
HAZIRLIKLIYIZ, BİRİKİMLİYİZ
 
Su Ürünleri Hali'ni ziyaretinde kendisine ''Seçimlerdeki şansınızı nasıl görüyorsunuz?'' sorusu yöneltilen Ahmet Turgut, seçimlerde herkes kadar şanslı olduklarını düşündüklerini ifade ederek, şöyle konuştu:
''Demokratik bir yarış içindeyiz. Milletin desteğine mazhar olmaya çalışıyoruz. Seçmenlerimiz bizi iyi takip etsinler. Bizim hiç vaadimiz yok, hepsi taahhüttür. Biz, yüzü kızaran politikacılardanız. Yapamayacağımız bir sözü vermeyiz ama İstanbul'da iddialı sözler veriyoruz. İstanbul'u tesadüflerle yönetmek istemiyoruz. 5 yıl içerisinde gerçekten İstanbul'u hayal edilemeyecek bir noktaya taşımak istiyoruz arkadaşlarımızla. Bu noktada da hazırlıklıyız ve birikimliyiz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bütçesini çok kötü kullanmıştır. Seçimler için henüz bitirilmemiş bir tünel geçişlerini bile alelacele hizmete sokmaya çalışıyorlar. Şimdi bakınız bugün yaptıkları icraatların birçoğu bunların ne porgramlarında vardı ne de akıllarında. Bu nereden çıkıyor. Biz biliyoruz, milletimiz de tahmin ediyor. Bu kadar kaynak maalesef çok yanlış kullanılıyor. Ulaşımın yegane çaresi raylı sistemdir. Trafiğin yoğun olduğu bölgelerde ve saatlerde bizim planladığımız proje de bunların yaptıklarının yarısı maaliyetinde bile değildir. Savurgan bir anlayışla mı yönetiyorlar yoksa  birilerine işmi çıkarıyorlar bilemiyorum. Her iki durumda da İstanbul'un bir an önce bu ekipten ve anlayıştan kurtulması gerektiğine inanıyorum. İstanbul Büyükşehir Belediyesi raylı sistemde sınıfta kalmıştır. Bizim hem yönetim anlayışımıza hem de projelerimize bunların hayalleri bile yetişemez."



Bu haber 432 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,666 µs