En Sıcak Konular

İKİ EZAN ARASINDA BİR EV İSTEDİ

16 Mart 2009 17:58 tsi
İKİ EZAN ARASINDA BİR EV İSTEDİ Başbakan'dan ev isteyen kadın,en eski Ankaralı Mahsur Yavaş'ın yükselişi,Saadet'ın Karayalçın'ı ve Ertuğrul Günay'ın vali tepkisi.Akşam Gazetesi yazarlarından Deniz Güçer'ın yazısı.

Yerel seçime sayılı günler kaldı.Yarışa 'Miting farkı'yla başlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Lideri Deniz Baykal ve MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin yurt gezileri devam ediyor.  Liderler vatandaşla buluşunca da ilginç anekdotlar mutlaka yaşanıyor:
Biliyorsunuz Başbakan Erdoğan, kalabalıklara konuşurken ezan okunduğunda hemen mola veriyor. Ezan bitinceye kadar süren bu molayı Başbakan, en önde duran kadınlarla sohbet ederek değerlendiriyor. Erdoğan'ın Eskişehir mitinginde de başlangıçta benzer sahneler yaşandı. Ancak bu defa kalabalıkları itirek Erdoğan'a ulaşmaya çalışan oldukça yaşlı bir teyze dikkat çekti. Başbakan kendisine zorlukla ulaşan ihtiyar kadını görünce hemen hatırını sordu. Soluk soluğa kalan yaşlı teyze ise Başbakan'ı kaçırma korkusundan olsa gerek, 'merhaba' bile demeden, 'Oğlum ben bir ev istiyorum' dedi.
Bu söz üzerine Erdoğan, 'Anacığım biz herkese bedava ev dağıtamıyoruz ki! Öyle bir şey yok' diyerek kadını geri çevirdi.
Anlaşılan miting meydanlarında Başbakan Erdoğan herkesin gözüne 'Süper loto' gibi görünüyor. Kalabalığı delmeyi başaran ev bile isteyebiliyor.

En eski Ankaralı 'Gurbetçi' oldu!

Yerel seçimin Ankara ayağı gerçekten merak uyandırmaya başladı. Herkes Gökçek -Karayalçın çekişmesi beklerken, MHP'nin adayı Mansur Yavaş, 'Yavaş yavaş' oy oranını artırdı.
Üstelik Yavaş, dişli rakipleriyle yarışa mütevazı bir bütçe ve hızlı bir tempo ile katıldı. Ancak ilginç bir de durum ortaya çıktı. Diğer adayların kökleri Gaziantep ve Samsun'a dayansa da, Yavaş ailesi 150 yıllık Ankaralı. Başkent'e bir saatlik mesafede Beypazarı'nda yaşayan Yavaş, seçim için Ankara merkeze taşınmak zorunda kaldı. Eşi Nursen Hanım'la beraber 45 metrekarelik bir daireye yerleşen Yavaş, çalışmalar süresince burada kalacak. Yani en eski Ankaralı aday bir süreliğine 'Gurbette' yaşayacak.

Karayalçın SP yönetiminde!

Şu sıralar Saadet Partisi'nin en gözde ismi Genel Sekreter Turhan Alçelik!   İlginin nedeni ise SP'lilerin Alçelik'i, 'Bizim Karayalçınımız' diyerek sürekli kızdırması.
Partililerin CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Karayalçın'a benzettikleri Alçelik, kendisine takılanlara gülümsemekle yetiniyor. Bazılarının, 'Karayalçın'ın burnu size biraz daha fark atıyor' diyerek, Genel Sekreter'i gaza getirme çabaları ise genelde sonuçsuz kalıyor.

Valilik personeli hazırrr ol!

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın kendisini karşılamaya gelmeyen Ordu Valisi Ali Kaban'a kızıp, yardımcısına fırça attığına tanık olduk. Valilerin tek işinin 'Bakan karşılamak' olduğunu düşünen Günay'ın, Ordu Valisi'nden yazılı savunma bile istediği gazetelere yansıdı.
Peki ne oldu?
Ordu'da yaşananlar tüm valilikleri teyakkuza geçirdi:
Sağlık Bakanı Recep Akdağ geçtiğimiz günlerde Elazığ'ı ziyaret etti. Ancak Bakan Akdağ'ın Valiliği ziyaret programında bir karışıklık yaşandı. Akdağ'ın ziyareti bir kaç saat öne alınınca, Elazığ Valiliği tüm daire başkanlarını SMS yağmuruna tutmaya başladı. Bürokratlara gönderilen SMS'de, 'Sayın Bakanımızın Valilik programı öne alındığından daire müdürlerimizin hemen valilik önünde hazır bulunması gerekmektedir' uyarısı dikkat çekti.
Telefonlarına ulaşan SMS'ler üzerine evinden, yemeğinden uçarak gelen Elazığ Valiliği personeli de, tam tekmil Bakan karşıladı!

Kaynak: Deniz Güçer-Akşam Gazetesi-http://www.aksam.com.tr/2009/03/16/yazar/12022/deniz_gucer/iki_ezan_arasinda_bir_ev_istedi.html



Bu haber 471 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,607 µs