En Sıcak Konular

KARANLIK ODA POLEMİĞİ

14 Mart 2009 22:28 tsi
KARANLIK ODA POLEMİĞİ Bahçeli,"milletvekili bile seçilemeyen Erdoğan, karanlık senaryolarla başbakan oldu" dedi,Erdoğan ise,"ispat etmezsen namertsin" diye cevap verdi.

Bahçeli'nin bu sözleri Erdoğan'ı kızdırdı...

Bahçeli: Fazilet Partisi kapatıldıktan sonra yeni bir parti kuruldu. O dönemde milletvekili bile seçilemeyen Erdoğan, karanlık senaryolarla başbakan oldu. Bu ’kara lekeleri’ halka anlatsana.

Başbakan Erdağan, dün Kırşehir ve Kayseri’de konuştu. Başbakan’ın seçim gezilerinde devletin imkanlarını kullandığını ’Ana’ uçağı boşsa onunla, yoksa ’Ata’uçağı ile gezdiğini belirten Bahçeli, “Başbakanlığın otobüsüyle seçim mitinglerine gidiyor.  TOKİ’nin tüm imkanlarını kullanıyor. Kırmızı halıda yürüyor, sağ tarafa giderken MHP’ye, sola tarafa giderken CHP’yi eleştiriyor” diye konuştu.

Dalga mı geçiyorsun?

MHP lideri Bahçeli, şöyle devam etti: “Başbakan aklınca bizimle dalga geçiyor. Nasrettin Hoca eşekten düşmüş, bunu gören çocuklar gülmeye başlamış. Hoca ’ben zaten inecektim’ demiş. Bizim oyumuz 2002 seçimlerinde düştü. Başbakan bunu eşekten düşmüş olarak gösteriyor. Afedersin eşek olarak neyi anlıyorsun? Evet biz yüzde 18’den yüzde 8’e düştük. Bu millet kırıldı, oylarımızı düşürdü. Şimdi fıkra anlatmaya başladın, sen televizyonda program mı yapacaksın?”

Başbakan Erdoğan’ın MHP’ye dil uzatırken iyi düşünmesi gerektiğini belirten Bahçeli, “MHP’nin ilkeli, dürüst ve seviyeli siyasetin temsilcisi olduğunu unutmamalıdır. ’Al ananı git’ dediği gibi vatandaşa yaptığı hakareti MHP’ye yapma cesaretini göstermemeli, aklını başına almalı. Eğer bu MHP’lilerin bir ayranı kabarırsa ne olacağını çok iyi bilir” dedi.

Millete anlat...

2000’li yıllarda Milli Görüşü temsil eden Fazilet Partisi kapatıldıktan sonra bu partinin bölünerek, SP’nin kurulduğunu ve bazılarının da yeni bir parti kurduğunu anlatan Bahçeli, o dönemde milletvekili bile seçilemeyen Başbakan Erdoğan’ın karanlık senaryolarla başbakan olduğunu, Başbakan Erdoğan’ın bu “kara lekeleri” halka anlatması gerektiğini söyledi. Bahçeli, özetle şöyle devam etti:

CHP destek verdi...

“MHP’ye dil uzatacağına çık meydana, bu karanlık odalarda karanlık ilişkiler kurarak AKP’nin başkanı olarak nasıl bir kara leke ile partinin başına geldiğini anlat bakalım. Karanlık odalarda şimdi tahteravelli siyaseti ile sürekli çatışma içinde CHP’nin verdiği destekle nasıl başbakan olduğunu bir anlat. Kara lekelerle dolusun ama hepsini ak gibi görüyorsun. AKP’nin takip ettiği yol, gerilim stratejisidir.

Türkiye’yi cephelere, kamplara bölmeyi ön gören ve etnik temelde bir bölünmeyi, inanç temelinde ayrışmayı, mezhep temelinde dışlamayı, kurumlar arasında çatışmayı ön gören bir gerilim stratejisiyle kendisini mağdur ve mahzun pozisyonuna düşürüp, halkımızı, temiz düşünceli insanımızı istismar etmek suretiyle siyasi emellerinin peşine gidiyorlar. Türkiye’de yargıya intikal etmiş bazı olaylar var, sabırla bekleyelim. Ama hiç kimsenin, bölücülüğün açık tehditleri altında, karda, kışta Cilo Dağları’nda ülkenin güvenliği için gayret gösterirken, Türk Silahlı Kuvvetlerine hakaret etmeye hakkı yok. Herkes diline sahip olsun. Her seçimin başında, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne saldırınca taraftar bulacağını zannediyorsun. Bu milletin askere ayrı bir sevgisi ve saygısı vardır. Gerilim stratejisinin nereye kadar uzanacağını hesap etmek lazım. Bu gerilimle ne yapmayı düşünüyorsunuz?”[1]

ERDOĞAN: ''İSPAT ET''

Erdoğan: Bir şey biliyorsan ve bunu ispat etmiyorsan namertsin. Haksızlık karşısında susmam. Benim hiçbir savcı ve Başsavcı’yla bir görüşmem olmamıştır. Gizli gizli konuşma, ispatla...

Başbakan Erdoğan, dün önce Yalova ardından da Bursa’da konuştu. Yalova’daki konuşmasında CHP lideri Deniz Baykal’a yüklenen Başbakan, MHP lideri Bahçeli’nin Kayseri’deki sözlerinden sonra Bursa’da da MHP lideri Bahçeli’ye yüklendi; yepyeni bir tartışma başladı. Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bahçeli’nin kimyası bozuluyor. Bu, başkalarının çektiği çizgi. 760 bin metrekarelik vatan toprakları bizim. Sen git de hepsinde siyaset yap tüm illerde. İşine gelende değil. 71.5 milyon vatan evladının hepsi bizim. Ayırt edemedim. Gerilim siyasetiymiş efendim. Gerçekleri söylemek mi gerilim siyaseti. Bursa’dan Bahçeliye sesleniyorum. Yasaklı olduğum dönem. Milli Eğitim Bakanlığı’nın talim terbiye kurullarının onayından geçirilen şiiri okuduğum için içeri girdim, yasaklı oldum. Bu kardeşinizin başkanlık yaptığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi dönemine ait. CHP’den nasıl alındı. Nasıl bıraktım. İstanbulular o görüntüyü bilir. Bahçeli’ye soruyorum. Kararlı konularda kimlerle konuştun. Senin siyasete dönmene imkanı verenler kimler? İstemezdim ama bunu bana mecbur ettim. İddianın sahibi Bahçeli’nin kendisidir. Sen birşey biliyorsan ve bunu ispat etmiyorsan namertsin. Senin kılavuzun kimdir bilemem. Ama bu kadar ağır konuşuyor. Hangi karanlık odalarda kimle konuşmuşum. İspat etmezsen namertsin."

Bahçeli, savcıdan bahsetmemesine rağmen Erdoğan’ın savcıyla görüşmediği vurguladı.

"Haksızlık karşısında susmam. Benim hiç bir savcı ve başsavcı ile görüşmem olmamıştır. Açık konuşuyorum. Bunu açıklamaya mecbursun. Açıklamazsan tarih de, ben de seni affetmiyorum. Bir genel başkan böyle iftira içersine girmez. Kalkıp da bunu Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı için söylemez. Biliyorsan kalk açıkla. Gizli gizli konuşma. Dürüst ve samimi ol. Bildiğini açıkla ki beni halk indinde bitir. Milletim seni de affetmez “ diye konuştu.[2]

Kaynak: Vatan Gazetesi

[1].http://w9.gazetevatan.com/haberdetay.asp?tarih=15.03.2009&Newsid=227992&Categoryid=9

[2].http://w9.gazetevatan.com/Ispat_etmezsen_namertsin_Sayin_Bahceli/227935/9/Siyaset 



Bu haber 455 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,273 µs