En Sıcak Konular

DENKTAŞ:''ATATÜRK OLSAYDI HATAY GİBİ YAPARDI''

15 Mart 2009 18:23 tsi
DENKTAŞ:''ATATÜRK OLSAYDI HATAY GİBİ YAPARDI'' KKTC’nin 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Marmara Üniversitesi’nde düzenlenen "Türkiye ile Batı İlişkileri ve Yeni Seçenekler" konulu paneldeki konuştu.

KKTC’nin 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Marmara Üniversitesi’nde düzenlenen "Türkiye ile Batı İlişkileri ve Yeni Seçenekler" konulu paneldeki konuştu.

Türkiye’nin AB yolunda "Kıbrıs ile imtihan edildiğini" belirten Denktaş, "Bundan sonra ’Buyur AB üyesi ol’diyecek değiller. Sonra gündemde Ermeni meselesi, ardından Kürt meselesi, papazın ekümeniklik meselesi, Ruhban Okulu meselesi, azınlık olmayanlara azınlık haklarının verilme meseleleri var" diye konuştu.

Dini kullanıyorlar

AB’nin Türkiye’den, "Kıbrıslı Türkleri toplu mezarlara gömen" Rum idaresini tanımasını istediğini ifade eden Denktaş, Türkiye’de 1980 öncesi "sağcı-solcu diye insanları birbirine vurduran Batılı güçlerin bugün de dini kullandıklarını" kaydetti. Kıbrıs’ın etrafında petrol ve gaz kaynakları bulunduğunu dile getiren Denktaş, Kıbrıs’ın aynı zamanda Türkiye’nin denizlere açık bir ülke olmasını temin ettiği için büyük önem taşıdığını vurguladı.

Atatürk olsaydı

Kıbrıs meselesinde Hristofyas ile Talat arasındaki görüşmelerin konusu "iki devlet tek bir federasyon" çözümünün Makarios ve sonrasında diğer Rum liderlerle yıllarca görüştüğü bir konu olduğunu anlatan Denktaş, bu çözümü Rum tarafının hiçbir zaman kabul etmediğini, ama görüşmelerde çeşitli isteklerini kabul ettirmeye çalıştığını ifade etti. "Atatürk olsaydı Kıbrıs’ta Yunanistan’ın karşısında, Hatay’da yaptığını yapardı" diyen Denktaş, "35-45 yıldır bekliyoruz biz daha fazla bekleyemeyiz. Devletten devlete anlaşma olursa buyursunlar. Olmazsa, biz artık yokuz" denilmesi gerektiğini dile getirdi.

Kaynak: Aygazete.http://www.aygazete.com/?51371



Bu haber 471 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,798 µs