En Sıcak Konular

GELİYOR DÜĞÜN ALAYI

15 Mart 2009 11:30 tsi
GELİYOR DÜĞÜN ALAYI Siyah-beyazlı ekip son haftalarda büyük bir çıkış gösteren başkent ekibi karşısında uzun süre zorlanmasına rağmen yılmadı. Fabian Ernst kilidi açtı, ardından Ekrem Dağ ve Holosko’nun golleri İnönü Stadı’nda bayram havası yaşattı

Beşiktaş ilk yarıda her türlü baskıyı kurdu. Kanatlardan yüklendi olmadı, göbekten inmeye çalıştı olmadı, yani baskısını bir türlü pozisyon üretimine yansıtamadı. Bunun en büyük sebebi Gençlerbirliği’nin oyun anlayışıydı. Dörtlü savunma blokunu çakılı tutan, alan savunmasını tercih eden Başkent ekibi hem iyi bir ‘direniş’ gösterdi, hem de ‘puan’ hesapları yaptı.
Maçın 3’te 2’si biterken Mustafa Denizli’nin iki hamlesi geldi. Delgado’nun yerine Holosko’yu, Nobre’nin yerine Yusuf’u sahaya süren tecrübeli hocanın bu hamleleri golü de beraberinde getirdi. 88’de sahneye Ekrem çıktı. İyi oyununu golle süslerken, olası puan kaybına da set çeken isim oldu. Kartal durur mu? Doksanda bu kez Holosko ortaya çıktı ve maçın skorunu belirledi.
Evet, Kartal zorluk derecesi yüksek bir maçta daha üç puana kanat çırparken zirvenin iddialı ekiplerinden biri olduğunu da kanıtladı... Belli ki, Beşiktaş güçlükle kazanılan Hacettepe maçından büyük dersler çıkarmış!
Oyun disiplininden bir an olsun uzaklaşmadılar, mücadeleyi üst düzeyde tuttular, yardımlaştılar, presi öne çıkardılar, gol ve golleri buldukları anlarda bile çok adamla savunma yaptılar.
13. dakikada Delgado’nun pasıyla buluşan Fabian Ernst’in ceza sahası dışından çektiği şut az farkla üstten auta çıktı.
43’te Bobo’nun pasıyla soldan ceza sahasına inen Nobre’nin vuruşu kalenin sağından auta çıktı.
64’te taç atışını Holosko ile paslaşarak kullanan Yusuf iki kişiyi geçtikten sonra yine Holosko’ya verdi. Slovak oyuncu sağ kanattan ortaya çıkardı, gerilerden gelen Ernst skoru 1-0 yaptı.
79’da Holosko, Gençlerbirliği’nden Koray’ı iyi takip etti. Kırmızı-siyahlı oyuncudan topu kapan Holosko, Ernst’e çıkardı. Ernst yanındaki Bobo’ya verdi. Brezilyalı seri çalımlarla ceza sahasına girdi fakat vuruşu kaleciden geri geldi.
87’de Ekrem, Bobo’ya pas çıkardı. Sağ kanada inen Brezilyalı tekrar ortaya doğru koşan Ekrem’i gördü. Ekrem çektiği şutla farkı ikiye çıkardı: 2-0
90’da Holosko kendi defansından aldığı topla ilerledi, soldaki Tello’ya verdi. Şilili’nin şahane ortasında, Holosko kafayla ağları havalandırarak skoru 3-0 yaptı.

Golleri ikizlere

Beşiktaş’a ara transferde katılan Fabian Ernst, siyah-beyazlı takımdaki ilk golünü attı. Alman futbolcu, sevinci sırasında iki elini emzik şeklinde ağzına götürerek, gollerini yeni doğan ikizlerine adadı. Ernst ile başlayıp, Holosko ile noktalanan gollerle büyük sevinç yaşayan siyah-beyazlı futbolcuların otobüsü, tesislere dönüş sırasında ise büyük bir sevinç yumağının içine düştü. Otobüs, ters yoldan çıkarılabildi.

MAÇIN RÖNTGENİ

MAÇIN ADAMI: FABİAN ERNST

Almanlar’a yakıştırılan Panzer benzetmesini oynadığı futbolla haklı çıkardı. Yine Beşiktaş’ın en verimli adamıydı. Sahada basmadık yer bırakmadı. Savunma görevini eksiksiz yaparken, ofansif anlamda da üzerine düşenin fazlasını yaptı. Mükemmel performansını bir de golle taçlandırdı, galibiyetin baş mimarıydı.


KIRILMA NOKTASI: Denizli’nin hamlesi

Karşılaşmanın 61. dakikasına kadar Beşiktaş her ne kadar baskılı oynasa da pozisyon olarak dişe dokunur bir girişimi yoktu. Mustafa Denizli önce Nobre’nin yerine Yusuf’u, ardından Delgado’nun yerine Holosko’yu soktu. İleri üçlüyü Tello-Bobo-Holosko şeklinde kuran tecrübeli hoca bu değişikliğin meyvasını üç dakika sonra Ernst’in golüyle aldı.

 

Kaynak: Milliyet Gazetesi-Bilal Meşe.http://www.milliyet.com.tr/Spor/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&Kategori=spor&KategoriID=6&ArticleID=1071178&Date=


 



Bu haber 499 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,623 µs