En Sıcak Konular

FENER'DE KEL GÖRÜNDÜ

14 Mart 2009 07:36 tsi
FENER'DE KEL GÖRÜNDÜ Sivas ve Kayseri galibiyetleriyle şampiyonluk potasına giren sarı-lacivertli ekip, henüz 2. dakikada Carlos’un nefis golüyle skor avantajını yakaladı. Ancak geçtiğimiz haftalara oranla mücadele gücü ve arzusu yeterli olmayan Fenerbahçe, 87. dakikada

İlk gol erken gelince, Fenerbahçe oyunu langırta çeviriyordu. Rastgele vuruşlar, ona buna çarpan toplar, serseri mayın gibi nerede sonuçlanacağı belli olmayan girişimler.  Bunda Uğur’un katkısı fazlaca vardı. Bıçkın bir tavırla, deli fişek gibi oradan oraya bedenini sürüklüyor, sanki kafasınca saha içinde rotasyan sağlıyordu. Kazım da ondan aşağı kalmıyor, hemen her hareketi tepki alıyordu.
Semih’in ileride ısrarla baskıcılık yapması, buna Alex’in ayak uydurmasına rağmen orta alandan bir türlü beklenen destek gelmeyince, eylem sırıtan bir gereksizlik gibi kalıyordu.
Bayağı bir süre pas problemi yaşayan Fenerbahçe’de seyirci isyan bayrağını erken açıyordu. Kaleci Babacan’dan Deniz’e kadar, oyunu kontrol edemediği, geriye dönük pas yaptığı için takımı ıslıklıyordu. Pas hataları saç baş yolduruyor, Fenerbahçe en küçük pas hatasında atak yemeye başlıyordu. Bu süreçte uzak şutlarla gol arayan da Fenerbahçe oluyordu. Gol girişiminde üçe bir gibi bir durum söz konusuydu ve devre Fenerbahçe’ye artık atak yemeyeceği için soluk aldırıyordu.
İkinci yarıya Kocaelispor ilk yarıdan kalma heves ile çıkıyor, Fenerbahçe’nin oyununda ise bir iyileşme sezilmiyordu. Gel gitlerle seyreden, bir türlü nedeni belli olmayan rahatsızlık; organize olamama hastalığı yakasını bırakmadı oyunun. Cesar’ın kafa golü, oyunun aslında olması gereken skorunu belirledi.
2. dakika, Alex serbest atışı yanındaki Carlos’a doğru kullandı, Carlos 25 metreden sert vurdu, kaleci Kılıçacrslan uzandı, ama top filelere gitti: 1-0
8. dakikada Semih ile Deniz verkaç yapıp pozisyona girdi, Deniz pas yerine şutu tercih edince topu Kılıçarslan’a teslim etti.
19. dakikada Edu uzaktan bir şut çekti, Kılıçarslan bu topu kornere çeldi.
20. dakikada Levent ceza sahası içinden şutunu çekti, ama Volkan Babacan yatıp, bu şutu çizgide çeldi, dönen topu da Lugano karşıladı.
23’te Uğur, Alex’in verdiği şutu, yine uzak mesafeden kaleye şutladı, ama top az farkla üstten dışarı gitti.
53. dakika, Deniz ile Alex verkaçlarla indi, Alex son olarak kaleciyi geçti, açısı daraldı, ama vuruşunu yaptı, Rashad kafa ile topu kornere atıp, golü engelledi.
55. dakikada Alex serbest atış kullandı, Lugano yükseldi ve kafa vurdu, kaleci Kılıçaslan son anda topu kornere çeldi.
57. dakikada Gökhan Gönül topu Murat Hacıoğlu’na kaptırdı, Murat, sol çaprazdan şutunu çekti, Babacan kornere çeldi.
61. dakikada Murat Hacıoğlu’nun sol korner çizgisinmden kaleye gönderdiği top Babacan’ı geçiyor direkten sahaya dönüyordu.
87. dakikada Adem sağdan ortaladı, arka direkte Cesar kafayı vurdu, Babacan çelmek istese de top ağlara gitti: 1-1

MAÇIN RÖNTGENİ

MAÇIN ADAMI: MURAT HACIOĞLU

Fenerbahçe karşısında, belki de bu takımda oynamanın avantajı ile inatçı bir oyun ortaya koydu. Fenerbahçe savunmasına fazla mesai yaptırarak, o bölgede hep tehlike olarak durdu. İki gol girişimi de önemliydi. Bu girişimler, sarı lacivertlileri yeteri kadar tedirgin eden ve geride kalmalarını sağlayan unsurdu.

KIRILMA NOKTASI

87. DAKİKAMoreira’nın oyuna girdikten sonra attığı bu gol maçın kaderini yazdı. O ana kadar aslında iki takım da oyun tutturamıyordu. Fenerbahçe maçın hemen başında bulduğu golle rahata ermiş, zamana oynuyordu ki Moreira’nın kafa golü, ligin enini boyunu bir daha değiştirdi.

Körfez’in serisi

Fenerbahçe deplasmandan bir puan çıkaran Kocaelispor, 4 maçtır yenilmiyor. Galatasaray’ı 5-2 yendikten sonra çıkışa geçen Körfez, Bursaspor ile 1-1 berabere kalıp, Eskişehirspor’u 1-0 yenmişti.

  

Kaynak: Milliyet-Yusuf  Kobal.http://www.milliyet.com.tr/Spor/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&Kategori=spor&KategoriID=6&ArticleID=1070912&Date=


 



Bu haber 466 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,085 µs