En Sıcak Konular

ERDOĞAN ''KRİZİN VARLIĞINA'' KARAR VEREMEDİ

13 Mart 2009 15:11 tsi
ERDOĞAN ''KRİZİN VARLIĞINA'' KARAR VEREMEDİ Erdoğan'ın seçim mitinglerindeki kriz yorumları birbirini tutmuyor. Hafta başında 'kriz var' diyen Başbakan, önceki günkü 'Kimse zor durumda değil' çıkışının ardından dün yine rotayı krize çevirdi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, küresel mali krizin yüz yılın krizi olarak değerlendirildiğini belirterek karamsar olunmamasını tavsiye etti. Moral, iyimserlik ve olumlu beklentinin ekonominin en önemli unsurlarından biri olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Milleti psikolojik olarak olumsuz havanın içine sokarsanız ülkeye ihanet etmiş olursunuz" diyerek yine başta medya olmak üzere muhalefeti eleştirdi.

AK Parti'nin Niğde mitinginde konuşan Erdoğan, protesto edildi. Erdoğan'ın konuşma yaptığı platformun karşısındaki binanın çatısına çıkan bir grup süt üreticisi "On minute Başbakanım. Hamdolsun kriz bizi direkt geçti; süt: 40 kuruş, yem: 65 kuruş" yazılı pankart açtı. Pankart korumalar tarafından apar topar kaldırılırken çiftçiler de binadan uzaklaştırıldı.

Konuşmasında, ekonomik krizin tüm dünyada etkili olduğunu, 14 trilyon dolarlık önleme karşın krizin ateşinin söndürülemediğini anlatan Erdoğan, "Ana muhalefet partisi, yavru muhalefet, diğerleri, onların yandaş medyası, krizin ABD'de çıktığı ilk günden beri milletimizin moralini bozmak için ülkeye karamsarlık pompalamak için var güçleriyle çalışıyorlar" dedi. Muhalefetin sanayi üretimindeki düşüşü istismar etmeye başladığını iddia eden Erdoğan, ekonomik göstergelerin tüm dünyada geriye doğru gittiğini ifade etti.

"Erdoğan bırakır"

AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Ergün, yerel seçimlerde ikinci parti olmaları halinde hem erken seçime gideceklerini hem de parti kadrolarını değiştireceklerini belirterek "Buna lider de (Erdoğan) dahil" dedi. Ergün, "anlamlı bir oy kaybı"na (yüzde 37) uğramaları halinde de bunu vatandaşın sert bir uyarısı olarak algılayacaklarını ve politikaları gözden geçireceklerini söyledi. CHP'ye de eleştirilerde bulunan Ergün, Deniz Baykal'ın beraat ettiğini öne sürdüğü İzmit Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Sefa Sirmen'in Yuvacık Barajı davasında yargılanacağını ifade etti. Yargıtay'ın beraatin bozulması yönünde karar verdiğini vurgulayan Ergün, yargılamanın 29 Nisan'da başlayacağını açıkladı.

Kaynak: Tempo24.com.http://www.tempo24.com.tr/content/newsdetail.aspx?cat=28&newscode=34284



Bu haber 437 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,672 µs