En Sıcak Konular

BAYKAL'I ''ELMALI HAZİNELERİ'' İLE VURDU

11 Mart 2009 21:15 tsi
BAYKAL'I ''ELMALI HAZİNELERİ'' İLE VURDU Erdoğan, Baykal'ın geçmiştede Antalya'da Elmalı Hazineleri'ni kaçıranların avukatlığını yaptığını savundu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Ordu mitinginde yaptığı konuşmada, kimyası bozulan ve saldırgan bir yapıya girmekle suçladığı CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Ergenekon'un avukatlığına soyunduğunu, geçmiştede Antalya'da Elmalı Hazineleri'ni kaçıranların avukatlığını yaptığını söyledi.

Baykal'ın kimin avukatlığına soyunduğunu bugüne kadar özenle seçmediğini savunan Başbakan Erdoğan, "Siyasiler, savundukları davalarda daha hassas hareket etmeleri gerekir" dedi.

BAYKAL, KİMİN AVUKATLIĞINA SOYUNDUĞUNU BUGÜNE KADAR ÖZENLE HİÇ SEÇMEDİ

Ankara'dan "Ana" uçağı ile Samsun Havaalanı'na gelen, buradan da Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait helikopter ile Ordu 19 Eylül Stadı'na gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Ordu mitingine katıldı. Ordu Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan yaklaşık 15 bin partiliyi eşi Emine Erdoğan ile birlikte selamlayan Başbakan Erdoğan konuşmasında CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştirdi. CHP Lideri Baykal için, "Baykal'ın artık kimyası bozuldu herhalde. Saldırgan bir yapıya girdi" diyen Başbakan Erdoğan, "Devamlı hakaretler, hakaretler. Ben biliyorum ki, durumu görüyorum ve açık açık söylüyor. 'Ergenekon'un avukatıyım.' Sayın Baykal, sen zaten geçmişten bu yana bu tür şeylerin avukatlığını yaptın. Bakın Antalya milletvekili olan Sayın Baykal, Elmalı Hazineleri, Antalya'dan kaçırıldığında, o kaçıranların da avukatlığına soyundu" diyerek, "Ona da soyundu ve daha sonra o dönemde İstemihan Talay (Eski Kültür Bakanı) bey bununla ilgili bir mücadeleye girdi ve bu hazine 2 bin civarında, sikkeler vesaire. Bunlar geri getirildi. Yasal süreç başladı. Antalya'da mahkemede kazanan Baykal, üst mahkemede kaybetti. Siyasiler savundukları davalarda daha hassas hareket etmeleri gerekir, dikkatli hareket etmeleri gerekir. Özen göstermeleri gerekir. Ama Sayın Baykal, kimin avukatlığına soyunduğunu bugüne kadar özenle hiç seçmedi. Burada da özensiz. İşte biz milletin avukatıyız, o ergenekonun avukatı veya diğerlerinin. Fark bu" dedi.

SENİN VAKTİN ÇOK

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, ülke genelinde hep olumsuzluk karamsarlık pompaladığını da belirten Başbakan Erdoğan, "Dün de söyledi. Ne diyor. Hükümet milleti dinliyor. Bak Sayın Baykal, benim o kadar vaktim yok. Belli ki senin vaktin çok. Bu işin Türkiye'de görevlileri yasayla belirlenmiştir ve yasayla belirlenen bu süreci aynen ilgililer takip eder, dinler. Kim dinler, kim dinlenir kararını veren mercidir. Neresi verir, yargı verir ve onun üzerine de dinleyecek olan güvenlik güçleri. Bunu ne yapan , dinler" dedi. Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:

ELİNE TESLİM EDİN ŞÖYLE 5-10 TANE KOYUN, KAYBEDER

"Bunun bizimle yakından uzaktan alakası yok ama sen çamur atmaya alışmışsın. İftira etmeye alışmışsın. Yine böyle bu mekanizmayı çalıştırıyorsun. Bununla bir yere varman mümkün değil. Varamayacaksın da. Ancak ben sana bir şey söyleyeyim hiç olmazsa. Bir çok şey söylüyorsun da boş; son zamanlarda senin kimyan bozuldu. Diyorsun ki, hükümete hakaret edilebilir, küfredilebilir. Doğru, 70 yaşına ulaştı. Ama 70 yaşını bulmuş olan benim büyüklerime saygısızlık olmasın ha. Sakın. Onlara benim saygım sonsuz. Tabii bunlar koltuğa falan yapıştılar, koltuk atıyor, bunlar bırakmıyor. Bakın çok enterasan diyor ki. 'Yahu ağız tadıyla birbirimize küfredemiyoruz' Değerli kardeşlerim. Bir siyasi partinin lideri bu ülkede başı oynayan bir insan kalkıpta milletin huzurunda, meydanlarda, ağız tadıyla birbirimize küfür edemiyoruz dermi? Küfürbazdan siyasetçi olur mu? Bir zaman bir milletvekili arkadaşı da ne diyor biliyor musunuz? Allah' tan iktidar olmuyoruz. İsmini vermiyorum. Çünkü iktidar olmak gibi bir derdi yok zaten. Buradan nemalanıyor. İnanın eline teslim edin şöyle 5-10 tane koyun, kaybeder. Öyle bir noktada."

BİRİNCİ PARTİ OLAMAZSAM BEN SİYASETİ BIRAKIRIM

Baykal'ın AKP'nin yüzde 52 oy oranına ulaşamaması halinde bu işi bırakması lazım dediğini de hatırlatan Başbakan Erdoğan, "Buralara geldi bu iş. Ya Ak Parti'nin ne kadar oy alacağından sanane. Sen ne alacaksın onu söyle. Ama bak ben sana Ordu meydanında bir şey söylüyorum. Allah'ın izniyle biz birinci parti oluyoruz. Ben diyorum ki, ben birinci parti olamazsam ben siyaseti bırakırım ama Baykal sen birinci parti olamazsan siyaseti bırak ki millet kurtulsun. CHP'de senden kurtulsun. Çünkü biliyorum ki CHP tabanı da bundan rahatsız" dedi. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

HEP SİZ BÖYLE MUHALEFETTE Mİ KALACAKSINIZ

"Ama yapışmış, bırakmıyor, niye? Eğer içinde bazı muhalefet varsa hemen silkeleyip atıyor ve susturuyor. Hadi aynı şeyi ben Sayın Bahçeli'ye de söylüyorum. Bir siyasi partinin hedefi birinci parti olmak, iktidar olmak. Hep siz böyle muhalefette mi kalacaksınız veya kenarından köşesinden koalisyon ortağımı olacaksınız, maalesef. O'nun için onu söylüyorum. Bak 8 ay dayandın. Barajın altında kaldın. Bıraktın, gittin, güzel. Ama 8 ay sonra geldin, niye geldin ya. Dedi ki, istediler onun için geldim. Açıklaması oydu. Olamazsan bırak git. Bak açık net konuşuyorum. Çünkü bu millet eğer bir paye veriyorsa o payenin hakkını hep birlikte vermek lazım. Dünya'da bunun güzel örnekleri var. Eğer başarısızsa bir siyasetçi; bakıyorsunuz ki, "ben çekiliyorum" diyor ve yapabilecek bir başkasına veriyor veya şanslı birisine veriyor."

Kaynak: Vatan.http://haber.gazetevatan.com/Baykali_Elmali_Hazineleriyle_vurdu/227507/9/

 



Bu haber 447 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,975 µs