En Sıcak Konular

BURSA İŞSİZ KAYNIYOR

11 Mart 2009 18:17 tsi
BURSA İŞSİZ KAYNIYOR Sanayinin önemi kentlerinden olan Bursa’da, yılın ilk 2 ayında 13 bin 773 kişi işten çıkarıldı. Bursa’da istihdamdaki kan kaybı boyutlarının “kaygı verici” olduğu açıklandı.

Sanayinin önemi kentlerinden olan Bursa’da, yılın ilk 2 ayında 13 bin 773 kişi işten çıkarıldı. Bursa’da istihdamdaki kan kaybı boyutlarının “kaygı verici” olduğu açıklandı.
 
Türk-İş 8. Bölge Temsilcisi Mehmet Kanca, küresel ölçekte faaliyet gösteren, üretimlerinin yüzde 80’inden fazlasını ihraç eden otomotiv şirketlerine ev sahipliği yapan Bursa’da istihdamdaki kan kaybının boyutlarının “kaygı verici” olduğunu söyledi.

Geçen yıl 56 bin 700 kişi işsiz kalmıştı

Kanca, krizin özellikle son çeyreğine damgasını vurduğu 2008 yılında, kentte 56 bin 700 kişinin işini kaybettiğini anımsatarak, Bursa’da geçen yıl işe yerleştirilenlerin sayısının ise sadece 7 bin 815 kişiyle sınırlı kaldığını hatırlattı.

Şubatta 5 bin 372 kişi işten çıkarıldı

Bu yılın ocak ayında ise 8 bin 401 kişinin, her iş gününde 323 kişinin işsizler ordusuna katıldığını belirten Kanca, bu dönemde sadece 238 kişinin istihdam edildiğini bildirdi. Kanca, şu bilgileri verdi: “Şubat ayında da 5 bin 372 kişi işten çıkarıldı. Bu da her iş günü 206 kişinin işini kaybetmesi demek. İstihdamdaki erime trendi aynen devam ediyor. Bu veriler şunu gösteriyor; Bursa’da iki ay boyunca her iş günü, 265 kişi işini kaybetti. Rakamlar kaygı verici. Hem işverenler hem de hükümet edenler, istihdamdaki erimeyi çok ciddiye almalıdırlar. Çünkü bu tablo sadece ekonomik bir veri değil, aynı zamanda sosyal bir yaradır.”

Kalifiye elemanlar işsiz kalıyor

Kanca, işini kaybeden insanların, borcunu ödeyemediğini, sağlık hizmetine ulaşamadığını ifade ederek, bu süreçte sosyal dengenin giderek bozulduğunu ve suç işleme oranını artıran bir ortamın oluştuğunu dile getirdi. Bu noktada hem işverenlere hem de devlete önemli görevler düştüğünü vurgulayan Kanca, artık yetiştirilmesi zaman ve maddi kaynak isteyen kalifiye elemanların işinden olduğu bir dönemin yaşandığına dikkati çekti.

Kaynak: Yeni Mesaj Gazetesi.http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=9002490&tarih=2009-03-11



Bu haber 448 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    9,051 µs