En Sıcak Konular

HASİP KAPLAN'IN KONUŞMASI PKK GÖSTERİSİNE DÖNÜŞTÜ

11 Mart 2009 17:56 tsi
HASİP KAPLAN'IN KONUŞMASI PKK GÖSTERİSİNE DÖNÜŞTÜ Mardin'in Nusaybin ilçesi ile Akarsu, Duruca ve Girmeli beldelerindeki DTP seçim bürolarının açılışı PKK gösterisine dönüştü.

MARDİN'in Nusaybin ilçesi ile Akarsu, Duruca ve Girmeli beldelerindeki DTP seçim bürolarının açılışı PKK gösterisine dönüştü. Seçim bürolarının açılışını yapan DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Mardin'de bulunan cadde isimlerine dikkat çekerek, "Mardin'de sırf Kenan Evren darbe sonrası orayı ziyaret etmiş olduğu için o caddeye Kenan evren Caddesi denilmiş. Ama andımız olsun ki bizler Mardin'i aldığımız zaman hiçbir darbecinin, katilin adını caddelere vermeyeceğiz. Hatta olan caddelerin ismini değiştireceğiz. Kenan Evren'in adını da ordan çıkaracağız" dedi.

DTP'nin, Mardin'in Nusaybin İlçesi ile Akarsu Duruca ve Girmeli beldelerindeki seçim bürolarının açılışını binlerce kişinin katılımı ile gerçekleştirdi. Konvoy halinde gezerek açılışları yapan DTP Mardin İl Örgütü, aralarında DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan'ın da bulunduğu konvoy ile ilk önce Akarsu Beldesi'ndeki seçim bürosunun açılışını yaptı. Burada Yaklaşık 2 bin kişi tarafından karşılan konvoy ilçe girişinde `Biji Serok Apo', `PKK halktır halk burada', `Oylar namustur namus satılmaz' sloganları ile belde merkezine kadar yürüyüş gerçekleştirdi.

`MUSA ANTER İÇİN FESTİVAL DÜZENLENSİN'

1992 Yılında Diyarnbakır'da öldürülen Kürt yazar ve siyasetkçisi Musa Anter'in memleketi olan Akarsu'da bulunmaktan son derece memnun olduklarını belirten Hasip Kaplan, Musa Anter'in türbesi için hemen bir projenin sunulması ve onun yerinin düzeltilmesi gerektiğine dikkat çekerek bunun bir görev olarak görülmesi gerektiğini belirtti. Musa Anter'in adına artık her yıl burada festivallerin düzenlenmesi gerektiğini belirten DTP milletvekili Hasip Kaplan "Ape Musa (Musa Amca) için artık her yıl burada festivaller yapılmalı ve burada misafirler ağırlanmalıdır. Aynı şekilde onun türbesi en iyi şekilde yapılmalı ve ona layık olmalıdır. Çünkü o bu halk için kendi canını feda etti. Kenan Evren bir darbeci idi. Bir darbeci olmasına rağmen sırf Mardin'e geldiği zaman konuşmuş olduğu mahalleye onun adı verilmiş. Kenan Evren'in adının olması ve Ape Musa'nın adının kendi yerinde olmaması ayıp değil midir?" dedi.

PKK GÖSTERİSİ GİBİ

Belde açılışlarından sonra Nusaybin İlçesi'ne giden DTP konvoyunu burada karşılayan yaklaşık 10 bin kişi `Biji Serok Apo', `PKK halktır halk burada', `Başkansız yaşam olmaz', `Gençlik Apo'nun fedaisidir' sloganları ile karşılandı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı açılışta konuşan İlçe Belediye Başkan Adayı Ayşe Gökkan, Kürt halkı üzerinde şiddet uygulandığını iddia ederek, "Şiddetin ilkini kadınlar üzerinde gerçekleştirdiler. Daha sonra halklar üzerinde yapmaya başladılar. Şimdi de İmralı'da bulunan Öcalan üzerinde yapmaktadırlar. Bizler yapılan bu şiddetin son bulmasını ve özelikle Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılmasını istiyoruz" dedi.

Gökkan'ın konuşmasının ardında kalabalığa seslenen DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, bölgede yaşanan kayıplara dikkat çekti. Kaplan, gençlerin ve evlatlarının alınarak öldürülüp daha sonra yol kenarına bırakıldıkların, bunun hesabının sorulması gerektiğini söyledi. Başbakan Erdoğan'ın, hiçbir şekilde Fırat'ın ötesine bile geçemeyeceğini savunan Kaplan, kendisinin gitmiş olduğu her yerde korktuğunu öne sürdü. Kaplan, "Milletvekilleri Kürtçe konuşunca TRT 3 kapanıyor, roj baş (iyi günler) denilince dava açlıyor. Ama bir yandan da TRT Şeş'i açıyor. Erdoğan adeta TRT şeş gibi şaş (şaşı) olmuş bu durumda" dedi.

Kaynak: Vatan Gazetesi.http://w9.gazetevatan.com/haberdetay.asp?tarih=11.03.2009&Newsid=227318&Categoryid=9



Bu haber 1,549 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,682 µs