En Sıcak Konular

FABRİKALAR KAPANMA NOKTASINDA

11 Mart 2009 13:27 tsi
FABRİKALAR KAPANMA NOKTASINDA Sanayiciler uyarıyor;rakamlar kaygı verici,acil tedbir alınmazsa çok daha büyük sıkıntılar kapıda.

Bursa Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği Bülent Parlamış: Gelişmeler çok kaygı verici. İşsizlik ve sanayi verileri önümüzdeki aylarda çok daha fazla sıkıntılar yaşayacağımızı, geleceğimizin daha çok sıkıntılı olacağını gösteriyor.

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği Başkanı İbrahim Burkay: Fabrikalar kapanma noktasına geldi.

Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Nejat Koçer: Şubat ayı Ocak'tan daha kötü geçti. Mart ayı da Şubat'tan daha kötü. Bu süreç Mart sonunda bitecek mi? Bitmeyecek. Çünkü devam eden bir süreç var.

Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar: Bakan Şimşek'in sözleri gerçeklerle tutmuyor. Sanayiciyi ciddîye almadığını gösteriyor.

GELEN HER AY, GİDENİ ARATACAK

DEMİRTAŞ Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği (DOSABSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Parlamış, Ocak ayı sanayi üretimi rakamlarının çok kaygı verici olduğunu ifade etti. Parlamış, sanayi üretiminin önceki yılın aynı ayına göre yüzde 21,3 düşmesinin, sanayide yaşanan sıkıntıların boyutunu ortaya koyduğunu söyledi. Parlamış, “İşsizlik ve sanayi verileri geleceğimizin daha çok sıkıntılı olacağını gösteriyor. Dövizin bile bu kadar yükselmesi piyasaları nasıl kontrol etmede sıkıntı yaşadığımızı göstermektedir. Ben önümüzdeki aylarda çok daha fazla sıkıntılar yaşayacağımızı söyleyebilirim” dedi. Bütün dünyada krize karşı ülkelerin sanayicisini, esnafını, halkını korumak veya kurtarmak açısından ciddî tedbir paketleri devreye soktuğunu açıklayan Parlamış, “Kapanan firma sayısı artıyor. İşsizlik artıyor. Her şey yerel seçimlere adapte olunmuş gibi bekliyor. Bir şeyler yapmak düşünülmüyor. Acil olarak, sanayimizin ve reel sektörün içinde bulunduğu sorunları aşacak formüller ve tedbirler bekliyoruz. Yoksa iş işten geçmiş olacak” diye konuştu.

ULUDAĞ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Başkanı İbrahim Burkay da, gerekli terbirler alınmaz ise, artık işletmelerde vardiya azaltmalarının işe yaramayacağını, fabrikaların kapanma noktasına geldiğini söyledi. Geçtiğimiz Ekim ve Kasım aylarında ciddî şekilde hissedilmeye başlanan sanayi üretimindeki düşüşün, Şubat rakamlarında çok daha net görüleceğini ifade eden UTİB Başkanı İbrahim Burkay, “Dışarıdan gelen krize bir şey yapma şansımız yok ama, hiç değilse iç pazarı hareketlendirecek önlemleri almak şart. Eğer gerekli önlemler alınmaz ise, bu düşüş hızlanacak. Şirketler çalışamaz hale geldi. Sanayi kuruluşları öyle bir hale geldi ki, bilançolar her ay eksi çıkıyor. İşletmelerin artık vardiya eksiltmeleri de işe yaramıyor. Fabrikalar kapanıyor” dedi.

Kaynak: Yeni Asya Gazetesi-HÜSEYİN HİÇDURMAZ-http://www.yeniasya.com.tr/2009/03/11/haber/h1.htm



Bu haber 512 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,937 µs