En Sıcak Konular

HİLLARY CLİNTON ANKARA'DAN RÜZGAR GİBİ GEÇTİ

9 Mart 2009 18:22 tsi
HİLLARY CLİNTON ANKARA'DAN RÜZGAR GİBİ GEÇTİ Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, 1 günlük Türkiye ziyaretine bir çok şey sığdırdı.

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, 1 günlük Türkiye ziyaretine bir çok şey sığdırdı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışışleri Bakanı Ali Babacan'la diplomatik görüşmelerde bulunan Clinton, Anıtkabir'i ziyaret etmeyi de ihmal etmedi. Clinton, televizyonlara da konuk olarak CNN Türk'te Mehmet Ali Birand'ın, NTV'de de "Haydi Gel Bizimli Ol" programını hazırlayan Müjde Ar, Aysun kayacı, Çiğdem Anat ve pınar Kür'ün sorularını cevapladı.
 
Obama geliyor haberi

Clinton- Babacan görüşmesinin gündemini ekonomik kriz oluşturdu. Görüşmede, Babacan, Türkiye'nin aldığı önlemler sayesinde Türk ekonomisinin nispeten krizden korunabildiğini söylerken, Clinton, "Neler yaptınız?" diye sordu. Clinton'un başbakan ile görüşmesinin ana gündem maddesi ise Ortadoğu oldu. Görüşmenin flaş gelişmesi, Clinton'un ABD Başkanı Barack Obama'nın bir ay içinde Türkiye'yi ziyaret edeceğini açıklamasıydı.
CNN TÜRK Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ali Birand'ın sorularını yanıtlayan Clinton, Türkiye'nin İslam dünyasında bir model olarak İslam ve demokrasiyi biraraya getirdiğini söyledi. "Ilımlı İslam" tezine sıcak bakmadığını belirten Clinton, PKK'nın iki ülkenin ortak düşmanı olduğunu kaydetti. Clinton, Ortadoğu'daki sorunların çözümünde ise Türkiye ile birlikte hareket etmek niyetinde olduklarını dile getirdi. Clinton, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinde, Erdoğan'ın, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Türkiye'de basın özgürlüğünü eleştiren yıllık insan hakları raporunu gündeme getirdiğini de söyledi.
 
Acıyı aşkla aştım

Clinton NTV'de yayınlanan "Haydi Gel Bizimli Ol" programına da katıldı. Programda soruları yanıtlayan Clinton, siyasal konuların yanıda özel sorularla da karşılaştı. Eşi Bill Clinton'a, kendisine yaşattığı "acı ve tatlı deneyimler" nedeniyle teşekkür ettiğinin hatırlatılması ve acı olanları nasıl aştığının sorulmasına karşılık Clinton, bu acı deneyimleri aşk, affetme duygusu, dostluk ve ailesiyle aştığını söyledi.
Clinton, giysi seçimiyle ilgili soruya karşılık da bu konuda çok yetenekli olmadığını, Michelle Obama'yı ise bu açıdan takdir ettiğini anlattı.
Clinton, Türk kahvesini nasıl içeceğinin sorulmasına cevap olarak ortayı tercih ettiğini, iki uçta olmanın belki heyecan verici olabileceğini, ancak orta şekerli kahvenin kendi uzlaşmacı karakterine daha uygun olduğunu belirtti.
Washington Post gazetesinde ise ABD Başkanı Barack Obama'nın yakınlarda Türkiye'ye yapması beklenen geziye ilişkin dün çıkan yorum haberde, Türkiye'nin, "demokratik sistemi içinde, dini ve laik değerleri birlikte bulundurmayı başardığı" belirtildi. Gazeteye konuşan ABD'nin eski dışişleri bakan yardımcısı ve eski Ankara Büyükelçisi Marc Grossman da, "Türkiye, medeniyetlerarası çatışma yaşanmasına gerek olmadığını gösteren ülkelerden biri" ifadesini kullandı.

Kaynak: Referans Gazetesi.http://www.referansgazetesi.com/haber.aspx?HBR_KOD=118453&KOS_KOD=17

 



Bu haber 455 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,842 µs