En Sıcak Konular

ŞÜPHELİ EYLEM HAZIRLIĞI İÇİNDEYMİŞ

25 Aralık 2007 11:55 tsi
ŞÜPHELİ EYLEM HAZIRLIĞI İÇİNDEYMİŞ İstanbul Valisi Muammer Güler, Mecidiyeköy'de içinde patlayıcı bulunan çantayla yakalanan kişinin bir eylem hazırlığı içinde olduğunu söyledi.

İSTANBUL - İstanbul Valisi Muammer Güler, Mecidiyeköy'de içinde patlayıcı bulunan çantayla yakalanan kişinin bir eylem hazırlığı içinde olduğunu söyledi.
Vali Güler, Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'la İstanbul Emniyet Müdürlüğünden çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
İstanbul polisinin; dikkatli takip sonucu, eylem hazırlığında olan bir kişiyi, dün öğlen saatlerinde, patlayıcı ve patlayıcı düzeneği ile hazırlanmış bir çantayla ele geçirdiğini belirten Güler, soruşturmanın devam ettiğini söyledi.
Gözaltına alınan şüphelinin hangi hedeflere yöneldiği konusunu polislerce derin olarak araştırıldığını belirten Güler, şu bilgileri verdi:
''Tabii ki hemen akabinde yapılan sorgusunda kendisini takip eden, kendisiyle işbirliği yaptığı tahmin edilen bir kişi daha ele geçirildi. Ayrıca bir hücre evine de girildi. Hücre evi olduğu tahmin edildi. Orada da belli bir miktarda patlayıcı ve patlayıcı düzenekleri, fünyeler, patlayıcı malzemeleri ele geçirildi. Evde oturan bir bayan 2 çocuğun ifadelerine başvuruldu. Ama asıl çantayı bulunduran şahısla ona yardım ettiği ifade edilen şahıs, şu anda 2 kişi gözaltında. Onların sorgulamaları sürüyor.''

İSTANBUL'DAKİ 4 ŞÜPHELİNİN EMNİYETTEKİ SORGUSU SÜRÜYOR
Mecidiyeköy'de çantasındaki patlayıcı maddeyle dün yakalanan kişinin emniyetteki sorgusu sürüyor. Eylem hazırlığı içinde olduğu ifade edilen bu kişinin yanı sıra polisin konuyla ilgili gözaltına aldığı 3 şüphelinin de Terörle Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi. ''Mehmet Demirkaya'' adına düzenlenmiş sahte bir kimlikle yakalanan bu kişinin sırt çantasında ele geçirilen 3,5 kilogram A-4 tipi patlayıcı ile Yenibosna'daki bir evde yapılan aramada elde edilen patlayıcı maddenin Kriminal Polis Laboratuvarı'nda incelendiği belirtildi.



Bu haber 438 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,920 µs