En Sıcak Konular

FENER 'HAS' BAHÇE : 0 -2

9 Mart 2009 08:01 tsi
FENER 'HAS' BAHÇE : 0 -2 Fenerbahçe,Kayserispor'u deplasmanda 2-0 mağlup etti.

Sarı-lacivertli takım daha organize başladığı maçta Semih ve Alex’in golleriyle öne geçti. İkinci 45 dakikada Volkan oyundan atılınca Kayseri ümitlendi, ama konuk defans gedik vermedi. Fenerbahçe, liderle arasındaki farkı 3’e indirdi
Çim polemiği sanki bilinçli politikaydı. Fenerbahçe gün boyu dikkatleri bu yana çekip, Kayseri kanadının aklını karıştırmayı başarıyordu.  Aslında maçtan kötü bir sonuç çıkması halinde, Fenerbahçe kanadında yine gün boyu oluşturulan taktik ile gündemi tartışma ortamına çevirebilecek demeçler de çuvalından çıkarılmıştı.
Sonra gördük ki, çim zemin vahim olsa da oyunu öyle fazla etkileyen bir unsur değildi. Bu kaypak zeminde gerçekte daha dik durabilen Fenerbahçeli oyunculardı. 
Goller, oyunun psikolojik ağırlığını da Fenerbahçeli oyuncuların üzerinden almıştı. Carlos’un çalışılmış serbest atışını kovalayan ve yakalayan Semih olurken, Alex’in kişisel çabası ile attığı güzel gol, yeni stadın harika akustiğinden yayılan seyirci baskısını da bir anda yokediveriyordu.
Geçen haftadan bu yana çıkışa geçen Deniz’in orta alandaki defansif çabasına Fenerbahçe’nin savunma uyumu da eklenince, ilk yarıda organize atak yemeden sahadan ayrılan da Fenerbahçe oluyordu.
Volkan Demirel’in faule maruz kalmışken yerde attığı tekme, kırmızı kartı getirirken, oyuncu değişikliğini de takımın fiziki dengesini etkileyebilirdi.  Kayserispor buna rağmen, tıpkı ilk yarıda olduğu gibi Cangele ve Aghahowa’yı devreye sokacak açıkları bulamıyordu.  Ve Fenerbahçe iki farklı skorun avantajı, eksik kalmanın telaşı ile zamana oynamaya başlıyordu. Çok hakim bir beklenti ile ani atak sahnesini kollayıp, tempoyu da düşürerek maçı bitirmeyi başarıyordu.
11. dakikada Carlos uzaktan serbest atış kullandı, top barajı geçti, Souleymanou çeldi, Semih dönen topu boş kaleye gönderdi: 0-1
28. dakikada Carlos’un atak başlatsın diye verdiği topu alan Alex, 25 metreden kaleye şutladı, Souleymanou’nun uçarak hamlesine karşın top filelere yapıştı: 0-2
35. dakikada Fenerbahçe üçüncü golün kıyısından döndü. Carlos, diyagonal bir pasla Semih’i kaçırdı, O ortaladı, Uğur korner çizgisinden içeri çevirdi, gelen topa Alex vole ile vurdu, Souleymanou çizgi üstünde topu durdurdu.
45. dakikada Mehmet Topuz 30 metreden topu Fenerbahçe kalesine bir füze gibi gönderdi, Volkan Demirel dokunup, topu kornere yöneltti.
90+4’te hakem Gezer, Edu’nun ceza sahası içindeki hareketine çift vuruş verdi. Topuz bu vuruşu barajdan kurtarayım derken direğe nişanladı.

MAÇIN RÖNTGENİ

KIRILMA NOKTASI
28. DAKİKA
Alex bu dakikada Carlos’tan aldığı topu uzaktan şutlayıp, şık bir gol attı. Bu gol skorda Fenerbahçe’nin fazlası ile rahatlamasını sağladığı gibi, Kayserispor’un direncini de yerle bir etti. Sonradan eksik kalacakları düşünüldüğünde, bu yoktan varolan önemli gol onları rahatlattığı gibi, oyunun sonucunu garantiye de alan an oluyordu.

MAÇIN ADAMI
DENİZ
Son maçlarda Selçuk’un yerine orta alanda forma giyen Deniz, dünkü karşılaşmada da takımının en sağlam oyuncusuydu. Savunmasını rahatlatan bir başarı düzeyiyle ataklara ilk o karşı koydu. Atakları kesmesinin yanısıra kendisinden beklenmeyecek derecede soğukkanlı bir pas trafiği yaratarak, takımını iyi atağa çıkardı.

Kaynak: Milliyet Gazetesi (YUSUF KOBAL )

http://www.milliyet.com.tr/Spor/HaberDetay.aspx?aType



Bu haber 679 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,157 µs