En Sıcak Konular

ERDOĞAN'DAN ''YAV BAHÇELİ'' HİTABİ

8 Mart 2009 22:53 tsi
ERDOĞAN'DAN ''YAV BAHÇELİ'' HİTABİ Başbakan Erdoğan; MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye yüklenirken, `Yav Bahçeli' diye seslendi.

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, CHP ile MHP'nin `çamur siyaseti' yapıp, haksız ithamlarla partilerini yıpratmaya çalıştığını öne sürerek, "Hizmet üretemedikleri için yalan üretiyorlar. Bunlar birbirinin ruh ikizidir" dedi. Erdoğan, 29 Mart'ı da `hesap günü' olarak ilan etti.

Mersin'deki Metropol Miting Alanı'nda yaklaşık 25 bin kişiye hitap eden Erdoğan, platforma ceketsiz olarak, gömlek ve kırmızı süeterle çıktı. Konuşmasına, kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü ve herkesin Mevlit Kandili'ni kutlayarak başladı. Kadınlara önem verdiklerini, kadınları AKP'de daha aktif olarak görevlendirdiklerini bildiren Erdoğan, 6.5 yıllık iktidarları döneminde Anayasa'da değişiklikler yaptıklarını, kadın- erkek eşitliğini pekiştirip, kadına yönelik şiddete ağır cezalar getirdiklerini söyledi. Kadınların ne tür eza, cefa çektiklerini, eve ekmek gelmediğinde nasıl yüreklerinin parçalandığını çok iyi bildiklerini kaydeden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Onun için `sosyal yardımlar' dedik, `kömür' dedik, valilerimizi kaymakamlarımızı imkanlarla donattık. İşte Tunceli olayını düşünün. CHP'si de MHP'si de ayağa kalktılar. Yandaş medyaları ayağa kalktılar. Bir vali 300- 500 tane haneye buzdolabı, çamaşır makinesi, kanepe dağıttı diye bir seçimin kaderi mi değişir? Düşünebiliyor musunuz nerelere düştüler? Bu sayın Baykal değil miydi? `Ne verirlerse alın, oyunuzu da istediğiniz yere verin' demedi mi? Böyle olduğuna göre niye rahatsız oluyorsun? Bırak bu fakir fukaraya, garip gurabaya sosyal yardımlar ulaşsın. Aynı anlayış, aynı zihniyet 22 Temmuz seçimlerinde de önceki seçimlerde de ne dedi? `Bunlar herkese birer altın veriyor seçimi öyle kazanıyor'. Sizlere de bu altınlardan ulaştı mı? Ne olur gelin şu 29 Mart'ta bunlara sandıkta bir tokat daha atın ve `şu anda alamadığımız altınların hesabını soruyoruz sizden' deyin onlara."

`YAV BAHÇELİ'

Erdoğan konuşmasının devamında MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye yüklenirken, `Yav Bahçeli' diye seslendi. Kendise `Şeyh-ül İslam' diye birşey dedirtmediğini, Bahçeli'nin bunu konuşmaya başladığını belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yav sayın Bahçeli, Şeyh-ül İslam kime denir sen bunu biliyor musun? Önce bunu bir öğren yahu. Tayyip Erdoğan nerede böyle bir şey ifade etti? `Ben Şeyh-ül İslamım' diye bir laf benim ağzımdan bugüne kadar çıktı mı? `Padişahım' diye bir laf benim ağzımdan çıktı mı? `Sultanım' diye bir laf benim ağzımdan çıktı mı? Neyin sultanı olmaya çalışıyorum biliyor musun? Ben gönüllerin sultanı olmaya çalışıyorum. Çünkü biz milletimize efendi olmaya değil, sultan olmaya değil, padişah olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Bizim mücadelemiz bu."

`29 MART HESAP GÜNÜ'

Kimin padişahlık, saltanat özlemi içinde olduğunu milletin çok iyi bildiğini söyleyen Erdoğan, bu konuda Baykal'ı eleştirirken de "Sayın Baykal kaç yıldır şu CHP'nin başında?" diye sordu. Yıllardır tahtta oturur gibi o köşelerde oturup, ahkam kesiyorlar. Bu milletin tarihine, kültürüne, asli ve asil medeniyetine küfür ederek, bu milletin aziz ecdadına dil uzatarak, millete `bidon kafalı, göbeğini kaşıyan adam' diyerek saltanat sürüyorlar. 29 Mart, bu bakımdan çok ama çok önemli. İnanıyorum ki 29 Mart'ta bu hesabı bunlar ödeyecek. 29 Mart hesap günü olacak."

Erdoğan, CHP'li Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin kentin çöp sorununu dahi çözemediğini öne sürerek, şöyle devam etti:

"Mersin'de neler yapıldığı ortada. Birkaç makyajdan başka... Bir çöp meselesini halledemediler. `Biz devreye girelim, yapalım' dedik. Birbirlerine girdiler. Burada yerelde bu işi çözemeyenler ne olacak da genelde bu işi çözecekler. CHP ve MHP sadece laf, laf, laf. Durumları bu. Ak Parti iktidarına gelene kadar onların ne yaptıklarını size söyleyeyim. Birkaç gün öncesinde İstanbul'da CHP, çarşaflı bir hanımefendiyi kameraların önünde tartakladı. Ne dediler biliyor musunuz? Ak Parti'li bir provokatör. Yandaş medyaları bunu böyle yayınladı. Şiddet uyguladılar. Aynı şekilde İstanbul'da Kadıköy'de Caddebostan'da bizim seçim koordinasyon merkezlerinde aynı yanlışları yaptılar. Terbiye dışı harekette bulundular. Oradaki hanım kardeşlerimizin yüzlerine tükürdüler. Bunlar bu denli barış içinde yarış anlayışından uzaklar. Bunların kadın haklarından anladıkları budur. Tekme tokat kadınlara saldırmak. Biz yoksullar üzerinden değil, yoksullar için, özürlüler üzerinden değil, özürlüler için, kadınlar üzerinden değil, kadınlar için siyaset yapıyoruz."

Mersin'e yaptıkları eğitim yardımlarından da söz eden Başbakan Erdoğan, küçük çocuklara bilgisayar kullanıp kullanmadıklarını sordu. Erdoğan, "Okullarımıza 10 bin 227 bilgisayar gönderdik. Bilişim teknoloji sınıflarını biz kurduk. Niye istedik ki; yavrularımız dünya ile buluşsun. Bilgisayar nedir öğrensin. Geçmişte, birileri yavrularımızın eline bıçak verdi, silah verdi. Biz de bilgisayar veriyoruz. Farkımız bu" dedi.

İŞSİZDEN İNTİHAR GİRİŞİMİ

Başbakan'ın konuşmasının sonlarına doğru, işsiz olduğunu söyleyen 35- 40 yaşlarındaki Halil İbrahim Akkuzu, miting alanı kenarındaki elektrik direğine çıkarak intihara kalkıştı. Başbakanlık korumaları ve miting güvenliği için bulunan polisler, aşağı atlayacağını söyleyen ve akli dengesinin bozuk olduğu ileri sürülen Akkuzu'yu iknaya çalıştı. İsteklerini içeren bir mektup aşağı atan Akkuzu'nun atlama ihtimaline karşı itfaiye ekiplerinden yardım istenip, direk altına hava yastığı açıldı.

Ardından vincin sepetiyle direkteki Akkuzu'ya ulaşan polis, onu kolundan yakaladı ve aşağı indirdi. Miting alanında bulunanlarca yuhalanan Halil İbrahim Akkuzu'ya kakalabalıktan bazı kişiler sopayla saldırdı. Polis linçten kurtardığı Akkuzu'yu alandan götürdü. Başbakan Erdoğan da kürsüden fark ettiği hareketlilik karşısında kalabalığa, "Merak etmeyin bizim görevli arkadaşlarımız böyle şeylere alışık" dedi.

Miting öncesi kendini `Ateist şair' olarak tanıtan Oktay Avcu'nun açtığı, `Türkiye'nin ikinci Atatürk'ü Erdoğan. Barış her zaman savaşı yenecek. Silaha gerek yok. Özgürlükler terörü bitirecek. En doğru yoldasın devam et. Ataist şair Oktay Avcu' yazılı döviz polis tarafından alındı. Avcu, miting alanına girişte bu döviz nedeniyle Başbakanlık korumaları tarafından uyarıldı. Avcu, ısrar edince döviz elinden alındı, ardından miting alanına girişine izin verildi.

Kaynak: Vatan Gazetesi

http://w9.gazetevatan.com/Buzdolabi_siyasetini_savundu__/226968/9/Manset



Bu haber 665 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,164 µs