En Sıcak Konular

AMERİKAYA AÇIK MEKTUP

8 Mart 2009 22:41 tsi
AMERİKAYA AÇIK MEKTUP Yiğit Bulut,"Amerika, Türkiye’den ne istemeye hazırlanıyor?" sorusunu,Amerikan yönetimine köşesinden yazdığı açık mektupla irdeledi.

Detaylara geçmeden, Clinton Türkiye’ye geldiğinden ve özellikle “Obama da” gelecek açıklamasından itibaren, aklımda yoğunlaşan bir soruyu not düşmek istiyorum; Amerika, Türkiye’den ne istemeye hazırlanıyor!!

Evet, bence durum oldukça açık; Amerika’nın bizimle önemli bir işi var ve “henüz açıklayamadı”!!

Sevgili dostlar, Clinton’un verdiği mesajlarda da “bu sıkıntı” ve aslında “hiçbir şey vermeden” veriyormuş edasıyla; “açılım yapıyoruz, bakın biz sizleyiz” havası çok bariz! Aslında buna hiç gerek yok. Keşke daha açık olsalar!!

Neyse, bunu “not” edelim ve mektubumuza geçelim;

Sevgili Amerikan Yönetimi,

1997 yılında, bugün Türkiye’ye gönderdiğiniz “bakanınızın” eşinin başkanlığı döneminde, “Yeni bir yüzyıl için strateji” başlıklı belgeyi ortaya koydunuz. Bu belgede net bir mesajınız vardı; kendi enerji kaynaklarımız tükeneceğinden “Ortadoğu ve Orta Asya’ya yerleşeceğiz”!

“Orada olacağız” dediğiniz bölgeler içinde Türkiye’nin “Doğu ve Güney Doğu Anadolu toprakları da” vardı!

Teziniz çok netti, daha “11 Eylül” olmamıştı ama siz “bir şeyler olacak” dediniz!

Bu belgenize Türkiye’de bir tek TSK, “milli askeri strateji” belgesini, MASK’ı değiştirerek cevap verdi! Mesajı aldınız ve çok yanlış bir taktik geliştirerek TSK’yı kendinize hasım bellediniz!

Restleşme “çuval-karşı çuval” gibi detaylarla “doruğa çıktı”! Siz yanlışa devam ettiniz! 2001 krizinde sandınız ki; “sadece bir Kemal Derviş” sizin her istediğinizi burada kabul ettirebilir! Yine olmadı! Başkalarını “desteklediniz, destekliyorsunuz” ve hala “Türk Halkını, Türkiye’yi anlamama ısrarınızı” sürdürüyorsunuz! Türkiye’yi sadece tepedeki birkaç kişi ile her fikre hazır hale getiremeyeceğinizi maalesef hala anlayamadınız!

Size bir çağrım var; gelin her şeyi unutalım! Ama dürüst olalım. Lütfen hala buraya “Dışişleri Bakanınızı gönderip”; “Kıbrıs’ta federal çözüm-tek devlet, Avrupa’ya girmenizi destekliyoruz” gibi içi boş “klişeleri” tekrarlamayın!

Gelin daha dürüst ve daha cesur olalım! Siz benden çok ama çok daha iyi biliyorsunuz ki; yeni dünyada Avrupa yok! Bu krizin sonunda “Amerika’dan Çin’e birçok pırıl pırıl dinamik” çıkarken, kaybeden Avrupa olacak! Eminim; bunu görüyorsunuz, hatta planlıyorsunuz!

Dediğim gibi; gelin dürüst ve daha cesur olalım! Klişeleri tekrarlamayalım! “Olmayan ve aslında sizin de desteklemediğiniz” Avrupa üyeliği gibi “sahte cümleleri” kurmayalım!

Açıkça söyleyin; “şunu istiyorum, bunu istiyorum, karşılığında da bunu veririm” deyin! “Yeni bir dünya kuruluyor, gelin beraber yeni modelleri sorgulayalım, Avrupa size küçük gelir, Orta Asya’ya-Ortadoğu’ya beraber açılalım” cümlesini daha kolay edin! “KKTC’yi tanıyalım, bize orada üs kurma izni verin” bile deyin! Ne isterseniz deyin ama “laik, üniter” Türkiye Cumhuriyetine “bağlı kalarak” ve “burayı bir Ortadoğu ülkesine” çevirip, içine itme gibi “saplantılarınızdan” vazgeçerek “söyleyin” !!

Sevgili Amerikalılar, “Yeni bir dünya düzeni” ortaya çıkıyor. Bunu benden çok daha iyi biliyorsunuz! Gelin “sahte ve boş söylemleri” bırakalım! Geleceği sorgulayalım!

Tekrar ediyorum; Avrupa “yakın gelecekte” yok! Türkiye ve Amerika “yeni düzen içinde” NATO’dan da, AB’den de daha gelişmiş modellemeler ile “çok ileri gidebilir”!

Gelin “yeni ve yaşanmamış” olanları hayata geçirelim. Geçmişi unutalım ve ileri bakalım...

Şunu da asla unutmayın; bu “topraklarda yoksan” Orta Asya’da, Ortadoğu’da, Avrupa’da olamazsın! Bu topraklar “Roma İmparatorluğu’nun başkenti”, Osmanlı’nın “merkezi”, Selçuklu’nun “yurdu”! Döneminde dünya düzenine hakim olanlar “hep buradaydılar”!

Sevgili Uzak Dostlar, Clinton’un “klişe cümlelerini” bu işbirliğine inanan bir “Türk Vatandaşı” olarak “acemiliğe” veriyor ve gelin “yeniden bakalım” diyorum!!

Türk Halkına, Türkiye’ye saygı duyduğunuz ve karşılıklı menfaatlerimizi “manipülasyonsuz” koruyabildiğimiz sürece “bu model” yürüyecek ve “Yeni Dünya Düzeninde” iki tarafa da “inanılmaz avantajlar” sağlayacaktır!!

Sevgilerimle

İmza: “Tam Bağımsız Türkiye’ye saygı duyduğunuz sürece”, sonsuz işbirliği yapabileceğimize inanan bir türk vatandaşı Yiğit Bulut

 

Kaynak: Vatan Gazetesi.http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?detay

 



Bu haber 667 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,376 µs