En Sıcak Konular

MHP'NİN İZMİR MİTİNGİ

8 Mart 2009 09:54 tsi
MHP'NİN İZMİR MİTİNGİ İzmir artık sadece solun kalesi değil. İzmir’de; MHP de, AK Parti de CHP’yi zorlayacak ölçüde taban edinmiş durumda.

MHP’nin mitingini izlemek üzere bazı gazetelerin Ankara temsilcileri ile birlikte İzmir’e gitmek üzere yola çıktık. Kendi imkânlarımızla gerçekleştirdiğimiz bu gezinin ilk durağında uçakta İzmir AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Taha Aksoy ile karşılaştık. Taha Bey, eşiyle birlikte Ankara’dan İzmir’e dönüyordu. Ankara’da bazı televizyon programlarına katılmış.
İzmir’e ayak bastığımızda sağanak yağmur yağıyordu. MHP mitingi öğleden sonraydı. İzmir’de çalışan yerel gazetecilerden ve tanıdığımız-bildiğimiz kanaat önderlerinden yerel seçimlerle ilgili bilgi almaya çalıştık. Aldığımız bilgilerin özeti şöyle;
İzmir’de, CHP adayı Aziz Kocaoğlu önde gözüküyor. Hatta Aziz Beyin oylarının CHP’den fazla olduğu söyleniyor. Ancak CHP ile AK Parti arasındaki makasın gittikçe kapandığı iddia ediliyor. MHP’nin adayı Müsavat Dervişoğlu uzun süreden beri çalışıyormuş. Her kesime, hatta her İzmirliye ulaşmak için ciddi çaba harcıyormuş. Müsavat Bey İzmir’de, milliyetçi muhafazakâr çevrelerce sevilen, sayılan ve itibar edilen bir isim. 22 Temmuz seçimlerinde MHP’nin İzmir’den 4 milletvekili çıkarmasında ciddi emeği olan biri. Ülkücü camiada sevilen ve sözüne itibar edilen bir kişilik
Öğleden sonra İzmir’de yağmur dindi. Nefis bir havada mitingin yapılacağı Güngören Meydanına doğru Kordonboyu’nca yürüdük. Hava güneşli, herkes kendini dışarı atmış. Gençler gruplar oluşturmuş, miting alanına doğru sloganlar atarak yürüyorlar. “Biz Alpaslan Türkeş’in Askerleriyiz”, “Ne Mutlu Türküm Diyene” sloganları ile yürüyen heyecanlı gençler gördük. Miting alanında kadın ve gençlerin sayısı çok fazlaydı. Kordon’da Güngören Meydanında MHP’nin miting yapması eskiden zor bir işti. Şimdi öyle değil. MHP’liler davul zurna eşliğinde mehter marşı çalarak meydana geldiler. Tabii ki, İzmir’de MHP’nin işi kolay değil. Ama 5-10 yıl öncesiyle kıyasladığımızda MHP’nin İzmir’de katettiği mesafeyi küçümsememek lazım. Bir de buna katıksız ülkücü Müsavat Dervişoğlu’nun emeğini ve kişiliğini ilave ettiğinizde MHP’nin İzmir’de 22 Temmuz’dan daha iyi bir sonuç alacağını söyleyebilirim.
İzmir’de ilçelerde ciddi bir yarış var. İzmir’in en büyük ilçesi Konak’ta, üç gazeteci kökenli aday yarışıyor. Üçü de sol gelenekten geliyor. CHP’den geçmiş yıllarda Konak belediye başkanlığı yapmış Ahmet Sarışın AK Parti’den, 2 dönemdir başkanlık yapan Erdal İzgi DSP’den, Hakan Tartan da CHP’den aday. Üç aday da güçlü. Sarışın ve İzgi’nin Konak’ta oy tabanı var. Tartan da CHP’nin İzmir’deki popülaritesine güveniyor. Erdal İzgi önde gözüküyor. Ancak her şey bıçak sırtında. Konak seçimleri sürprizlere gebe.
Karşıyaka, Narlıdere gibi ilçelerde CHP iddialı. Bornova, Bayraklı, Buca gibi ilçelerde de AK Parti’nin şansı var.
Manisa mitingini müteakip saat 16.00 sıralarında Sayın Bahçeli, Güngören Meydanında İzmirlilerin karşısına çıktı, mesajını verdi. Devlet Bahçeli, AK Parti ile CHP’ye yüklendi. İki partinin birbirinden farklı olmadığını, bir tahterevalli siyasetinin izlendiğinin altını çizdi. Türk siyasetinin alternatifsiz olmadığını, MHP’nin tek alternatif haline geldiğini belirtti.
İzmir artık sadece solun kalesi değil. İzmir’de; MHP de, AK Parti de CHP’yi zorlayacak ölçüde taban edinmiş durumda.
MHP mitinginden sonra mevcut Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile bir araya gelip kahve içtik. O sohbetin detaylarını başka bir yazıya bırakmak üzere İzmir’den ayrılıyoruz.
İzmir’de yapılacak çok iş var. Güzelbahçe’den başlayıp Mavi Şehir’e kadar devam eden sahil şeridinde her şey güzel, ancak 500 metre içeriye girdiğinizde her şey çok farklı. Sanki başka bir dünyaya gelmiş gibi oluyorsunuz. İzmir’in bu güzel kentin yatırıma, ilgiye ihtiyacı var. İzmir hak ettiği yerde değil.
Bahçeli konuşmasında AK Parti’ye öyle bir Osmanlı tokadı atın ki ayakları yerden kesilsin temennisinde bulundu. 29 Martta seçmen ne yapacak, hep birlikte bekleyip göreceğiz.

Kaynak:Nuri Elibol- Türkiye Gazetesi

http://www.turkiyegazetesi.com/makaledetay.aspx?id=402822



Bu haber 1,071 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,607 µs