En Sıcak Konular

BAHÇELİ: ''BU GİDİŞ HAYRA DEĞİL''

8 Mart 2009 17:31 tsi
BAHÇELİ: ''BU GİDİŞ HAYRA DEĞİL'' MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 29 Mart seçimlerinin iktidara uyarı seçimi olması gerektiğini belirterek, "Bu gidiş hayra alamet değil" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 29 Mart seçimlerinin iktidara uyarı seçimi olması gerektiğini belirterek, "Bu gidiş hayra alamet değil" dedi.

Aydın'ın İstasyon Meydanı'nda düzenlenen miting öncesinde, vatandaşların Mevlit Kandili'ni ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayan Bahçeli, konuşmasında, Türkiye'nin çok ağır bir gerilim ve kriz döneminden geçtiğine işaret etti ve 29 Martta yapılacak yerel seçimlerde "geçmiş dönemde olanları" unutmadan oy kullanmak gerektiğini söyledi.

AK Parti'nin yakın tarihte hiçbir siyasi partiye nasip olmayan yüksek oy oranı ile iktidara geldiğini anımsatan Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın halkın teveccühünü, millet iradesinin yönelişini saygıyla karşılaması ve ülke bütünlüğünü koruyan bir anlayış içine girmesi gerektiğini vurguladı.

İktidarın gerilim stratejisi içinde olduğunu öne süren Bahçeli, şöyle dedi:

"Toplumu ikiye ayıracak keskin hat çizilmektedir. AKP'ye oy vermiş insanları sürekli oy verecek halde tutmak, böylece iktidarlarını daima korumak gibi, laikler-laik olmayanlar, inananlar-inanmayanlar, ilericiler-gericiler gibi sosyal dokuyu parçalayıcı anlayış içine girilmemelidir. Ancak kucaklayıcı olmalı, birleştirici olmalı, kaynaştırıcı olmalı ve ülkedeki bütün vatandaşlara eşit mesafede durmalıdır. Oy vermeyenleri ezerek, kendi yandaşlarını koruyucu bir üslupla yaklaşmaları doğru değil. Kendisine oy vermeyenlerin işini nasıl bozabiliriz, nasıl vergi yükü altında bırakırız gibi hileyle yaklaşılmamalı. Kendisine mensubiyeti olmayan memuru nereye süreceği belli olmayan bir anlayış içine girilmemelidir.

Çiftçiye 'al ananı da git' demek, bu kadar oy almış bir siyasi iktidara yakışmıyor. Hangi partiden olursak olalım, özellikle AKP'ye oy vermiş vatandaşlarımıza söylüyoruz. Tamam oy verdiniz, saygı duyuyoruz. Ama verdiğiniz oyu belli amaçlarla satanlara da dur deyin."

Bahçeli, Söke Ovası'nda çiftçilik yapan ve "düne kadar namerde muhtaç olmayan" köylülerin bugün kriz nedeniyle büyük bir çöküntü içinde olduğuna işaret edip, çiftçiyi yok saymanın, milyonlarca insanı yok saymak anlamına geleceğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın Başbakan, mağdur çiftçimizin yürekten gelen sesini duy ama ona 'al ananı da git' deme. Sana düşen, 'al hakkın olan alın terini, hakkını al da git' demektir. Başbakana son günlerde ne olduysa olmuş, bir palto omzuna almış, TOKİ'nin hazırladığı muhteşem kürsülerin üstünde bir o tarafa gidiyor, bir bu tarafa. Dün vatandaşlarımıza hakaret ederken bugün siyasi partilerin liderlerine. Kendisine oy vermeyen vatandaşları korkutmaya çalışıyor. Siyaseti kirletiyor. İftira ve aşağılama yaparak seçim faaliyetlerini yerine getiriyor."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "ortada fol yok, yumurta yokken" etnik köken tartışmaları yarattığını da iddia eden Bahçeli şöyle dedi:

"Sana soru soran mı vardı? Bin yıllık kardeşliği niye bozmaya çalışıyorsun? Osmanlı İmparatorluğu'nun zirve noktasında sahip olduğu toprak 24 milyon metrakaredir. 85 yıldan bu yana bir milletin güzide evlatları burada geleceğini kurmaya çalışıyor. Balkanlardan, Kafkaslardan gelen olmuştur. Başka yörelerden gelen olmuştur. Osmanlı'nın kucakladığı topraklardan Türkiye Cumhuriyeti'ne kalan bu coğrafya mirastır. Bugüne kadar kimin kim olduğunu soran yok, eden yok. Sen üzerine düşen anayasal görevi yerine getirmek dururken ne istiyorsun etnik gruplardan? Onları bölerek ne yapmaya çalışıyorsun? Bu iktidar döneminde etnik bölünme tırmandırılıyor. İnanç temelinde gerilim devam ettiriliyor. İnançlı, inançsız, laik, laik olmayan gibi ayırımlar oluyor."

Bahçeli, milli iradenin ortaya konması için herkesin oy kullanması gerektiğini vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Oy günü yoksuldan, dermansızdan oy alabilmek için onlara paket, kömür, buzdolabı vermek gibi oy avcılığına girmemeliyiz. Ama bu paraların hepsi halktan, vatandaştan alınan paralardır. Sosyal yardımlaşmadan alınan paralar sizin paralardır. Alın, yiyin, kullanın, hepsi size helal olsun ama oyunuzu peşkeş çekmeyin."

Kaynak: Milli Gazete

http://www.milligazete.com.tr/haber/bahcelibu-gidis-hayra-degil-117550.htm

 



Bu haber 719 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,085 µs