En Sıcak Konular

KARTAL ZİRVEYE UÇUYOR: 2 - 3

8 Mart 2009 08:39 tsi
KARTAL ZİRVEYE UÇUYOR: 2 - 3 Beşiktaş, lig sonuncusu Hacettepe’yi devirip ikinci sıraya yükseldi

Kartal, ligde son sırada bulunan rakibi önünde maça hızlı başladı, Delgado ve Nobre’nin golleriyle rahatladı. Ev sahibi Tambwe ile umutlandı. Siyah-beyazlılar ikinci yarıda sıkıntı yaşarken Bobo üç puanı garantiye aldı. Tambwe tabelayı tamamladı
Beşiktaş’ı kazandığı maçlarda kritize ettiğimiz için dostlar alınganlık gösteriyorlar! ‘Kazanıyoruz, yine eleştiriyorsunuz’ diyorlar. Kusura bakmayın, kazanıyor diye hataları görmemezlikten gelemeyiz.
Kartal’ın kazanma arzusu ve mücadelesi üst düzeyde. Ama en büyük sıkıntıyı savunmasında yaşıyor. Ernst’in direkte patlayan şutuyla moral - motivasyonu üst düzeye çıkan Beşiktaş, ilk yirmi dakika içinde mükemmel oynadı, topları iyi kullandı, bu sürece iki tane de gol sıkıştırdı. Delgado’nun Ümit’ten klas bir hareketle topu sökmesi ve gol yapması mükemmel ötesiydi. Bobo’nun asisti, Nobre’nin kafa golü harikaydı. Buraya kadar herşey güzel. Ya 20’de Tambwe’nin attığı gole ne demeli? Şut mu, yoksa orta mı belli değil! Gitti gol oldu... Hakan ve savunma bocaladı. Ya Orhan’ın uzaktan attığı, Hakan’ın güçlükle tokatladığı top gol olsa, herşey terse dönecek!
Beşiktaş’ta ikinci yarıda İbrahim Üzülmez’in yerine Serdar Kurtuluş oyuna girerken, siyah - beyazlı ekip, hücumda üçlü savunmaya döndü, orta sahayı kalabalık tuttu. Ne var ki bu yarıda ilk tehlikeli pozisyonu yine kalesinde yaşadı Beşiktaş... Kadir’in şutu yan direkte patlarken, Hacettepe hem moral kazandı, hem de tüm riskleri alarak, tamamen ofansif oyuna dönerken, Kartal savunması da sıkıntılara yelken açtı. Ne var ki imdada Bobo yetişti! 68’de Bobo becerisini fırsatcılığıyla birleştirince skoru üçe çıkarırken, rakibi ‘moralman’ çökertti.
Beşiktaş zirve tırmanışını ‘fire’ vermeden sürdürüyor. Kartal’ın asıl mücadelesi Sivasspor maçıyla ‘start’ alacak ve her hafta zorluk derecesi yüksek maçlar oynayacak. İşte, böylesi maçlarda rakibe fırsatlar veren savunma bloğu, zorluk derecesi yüksek maçlarda aynı hataları yaparsa Beşiktaş ‘ipi’ nasıl göğüsler? Kuşkularımız ve eleştirilerimiz de bundan kaynaklanıyor.
6. dakikada Fabian Ernst’in kaleden yaklaşık 25 metre uzaklıktan çektiği şut direkten döndü.
12. dakikada Tello’nun orta sahadan gönderdiği pasla buluşan Delgado, Ümit’ten sıyrılarak bir anda kaleciyle karşı karşıya kaldı. Arjantinli’nin vuruşu skoru 0-1 yaptı.
18’de, Bobo, Delgado’dan aldığı topu Nobre’ye ortaladı, Brezilyalı golcünün kafa vuruşu ağlarla buluşunca fark ikiye çıktı: 0-2
20’de Hacettepe’nin gelişen atağında, Tambwe’nin vuruşunda top Ernst ve Hakan’a rağmen filelere gitti: 1-2
61’de Kadir ceza sahası dışından sert bir şut çekti, direkten dönen topu Zapotocny kornere gönderdi.
68. dakikada Delgado’nun ceza sahasına gönderdiği top Hacettepe savunmasına çarparak havalandı. Seken top kaleci Recep’i yanıltınca Bobo topu kaleye gönderdi: 1-3
87’de Beşiktaş defansı ofsayt gerekçesiyle çakılı kalınca, Tambwe bir anda defansın arkasında kaldı. Hacettepeli oyuncu çaprazdan gönderdiği topu filelerle buluşturdu: 2-3

MAÇIN RÖNTGENİ

FABIAN ERNST-Maçın Adamı

Beşiktaş’ın yine dinamosuydu. Sahada basmadık yer bırakmadı. Hem savunmada boğuştu, hem de hücum organizasyonlarına destek oldu. Arkadaşlarının sürekli yardımına koştu. Orta sahada kendisine başka destek veren çıkmamasına rağmen müthiş enerjisi, çalışkanlığı ve soğukkanlığı ile maça damgasını vurdu.

Kırılma Noktası-Recep’in hediyesi

Bobo’nun 68’de attığı gol, hem farkı ikiye çıkarırken hem de Beşiktaş’a rahat bir nefes aldırdı. Hacettepe, Beşiktaş’a kâbus dolu dakikalar yaşatırken kaleci Recep’in büyük hatasından yararlanan Bobo bu eziyete son veren isim oldu. Bu dakikadan sonra rahatlayan Mustafa Denizli, Delgado ve Nobre gibi etkili silahlarını çıkartma lüksünü de yakaladı.

Maçtan Notlar

Ergün Penbe’nin ilk sınavı
Teknik Direktör Erdoğan Arıca’nın istifasının ardından Hacettepe’de göreve gelen Antrenör Ergün Penbe dün ilk maçına çıktı. Ancak esame listesinde, teknik sorumlu olarak Osman Nuri Işılar yer aldı. Penbe, “Beşiktaş büyük takım avantajını iyi kullandı ve 15 dakikada 2 gol buldu. Bu hırsı kalan haftalara yayarsak çok şeyler başarabiliriz” dedi.

Hakkını verdi

Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Türkiye Kupası’nda başarılı olan 11’ini değiştirmedi. Denizli ayrıca, kaleci Hakan Arıkan’ın başarısını da takdir etti, genç file bekçisine dün de şans tanıdı. Geçen hafta Rüştü’nün cezası nedeniyle kaleye geçen Hakan, kupa maçlarında da siyah-beyazlı ekibin kalesini koruyordu.

Üç maçlık seri

Siyah-beyazlılar bu sezon ligde ilk kez 3 maç üst üste kazandı. Trabzonspor beraberliğinin ardından Gaziantep ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçlarını kazanan siyah-beyazlılar, dün de Hacettepe karşısında üç puan ulaşarak bu seriye ulaşma başarısını gösterdi. Kartal ayrıca 2009’daki yenilmezliğini de sürdürdü.

Hasret sona erdi

Bir haftadır Ankara’da bulunan Beşiktaşlı futbolcuların hasreti nihayet son buldu. Geçen pazartesi günü karayoluyla Ankara’ya giden, burada Türkiye Kupası’ndaki Ankaraspor maçını oynayan siyah-beyazlılar, İstanbul’a dönmek yerine başkentte çalışmayı tercih etmişti. Kartal, dünkü maçın ardından yine karayoluyla İstanbul’a döndü.

Kaynak: Milliyet gazetesi

http://www.milliyet.com.tr/Spor/HaberDetay.aspx?aType=

 



Bu haber 679 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,537 µs