En Sıcak Konular

ERDOĞAN'A DEMEDİK SÖZ BIRAKMADI

5 Mart 2009 17:10 tsi
ERDOĞAN'A DEMEDİK SÖZ BIRAKMADI MHP Lideri Bahçeli, Başbakan Erdoğan'a Afyonkarahisar'dan yüklendi.

Dokunulmazlıktan bahsederken CHP lideri Baykal'a destek çıkan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Afyonkarahisar mitinginde Başbakan Erdoğan'a `Dokunulmazlıkları kaldıralım' çağrısında bulundu. Bahçeli, "Çok basit bir şey söylüyorum. Başbakan, başbakan olduktan sonra savcılıktan Adalet Bakanlığı yoluyla kendi imzasıyla TBMM'ye iki dosya göndermiştir. Bu dosyalar Meclis'te bulunuyor. Gel Sayın Başbakan bir iyilik yap kaldır şu dokunulmazlığı da şu hesabı görelim. Hele bu dosyalar dokunulmazlık kalktıktan sonra, 700 yıl Osmanlı'yı yöneten padişahların sayılarını katlar" dedi.

Devlet Bahçeli, öğle saatlerinde geldiği Afyonkarahisar'da yaklaşık 20 bin kişiye hitap etti. Konuşmasına 29 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek yerel seçimlerin millete, bütün siyasi partilere ve adaylarına "Hayırlı uğurlu olsun" temennisini ileterek başlayan Bahçeli, "29 Mart milletimizin geleceğinin belirlenmesinde önemli bir kilometre taşını oluşturacak. Türkiye'de bazı değişikliklerin işareti alınacaktır" dedi.

Partilere mesaj verdikten sonra Başbakan Erdoğan'a yönelik eleştirilerini ardı arkasına sıralayan Bahçeli, "Devletin imkanlarını kullanıyor, özel görevlilerle meydanın yarısını dolduruyor, taşıma birliklerle büyük kalabalıklar oluşturup kamuoyuna propaganda yapıyor. Bunu yapabilirsin, iktidar kendi iktidarın" dedi.

İFTİRAYLA BİR YERE VARAMAZSIN

Bahçeli, konuşmasına şöyle devam etti:

"Başbakan olmayı bir kenara bırakıp, siyasi kültürü yozlaştıran bir üslupla herkesi küçümseyen, herkesi hor gören bir konuşmayla bugüne kadar yapamadıklarının, millete vermiş olduğun sözü yerine getirmemenin üstünü örtmeye çalışıyorsun. Bu oyuna millet düşmeyecektir. Bu millet geç de olsa seni tanımıştır. Başbakan bununla da kalmıyor, çok yönlü bir kışkırtma ve ayrımcılıkla Türkiye'de bir gerilim stratejisi uygulayarak, kendisine hasbelkader oy vermiş kitleye de yansıtarak kutuplaşma ve cepheleşmeyle sahip olduğu oy oranını pekiştirmeye, iktidarını devamlı kılmaya gayret ediyor. Meydanlardasın, aynı şeyi tekrarlıyorsun. Bir partinin Genel Başkanı olarak değil, bu ülkenin bir insanı olarak, çirkin, hakaret dolu yaklaşımlarla siyaseti çürütme, siyaseti kirletme, yozlaştırma, önder olmanın yolunu bul. Yoksa iftira ve karalamayla bir yere varman mümkün değildir."

TOPLUM SAFLAŞIYOR

Başbakan Erdoğan'ın iktidarda bulunduğu 6 yılı aşkın bir dönemi heba ettiğini ileri süren Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sayın Başbakan ülkemizin birlik ve beraberliğini tehdit edecek, hatalarla dolu bir yönetimi sürdürmek istemektedir. Gerilim stratejisiyle bir yere varılmaz, kutuplaşmayla bir yere varılmaz. Kavga, kaosla Türkiye yönetilmez. Bunların açık işaretini görüyoruz. Yazık bu millete. İlericiler gericiler, İslamı istismar edenler, laikliği istismar edenler, laik anti-laik gibi keskin hatlarla ayrışmaya yönelen bir Türkiye görmekteyiz. Bu halkın arasında yaygınlaştıkça barıştan huzurdan refahtan bahsetmek mümkün olmayacaktır. Bu ayrışma devletin kurumlarında da kendini göstermektedir. Yargı, parlamento, yasama, yürütme arasında önemli anlaşmazlıklar söz konusu oldu. Bazı devlet kurumları arasında da ayrışmanın izleri görünmüştür. Toplum büyük sıkıntılara sürüklenmeye çalışılmıştır. Bu anlatıdan uzaklaşarak kaynaştırıcı, kardeşliği öne çıkartan, birlikte yaşama arzusunu öne çıkaran bir anlaşıyla ülkeyi yönetmek lazımdır."

MUHALEFETİ SAVUNDU

Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın miting meydanlarında bölünme emarelerini kaşımaya çalıştığını savunan Bahçeli, bu konuda şunları söyledi:

"Başbakan ne diyor `Sivas'tan öteye gidemiyor.' Ne demektir? Sivas neresidir? Sivas'ın ötesi neresidir? Bazı siyasi partiler için de `Batman'dan bu yana gelemiyor' diyor. Önce aklını başına al. Konuştuğun sözün nereye gideceğini bil. Her siyasi parti Türkiye'nin partisi olarak Türkiye genelinde faaliyet gösteren partiler olarak, Anayasa çerçevesinde kurulmuş olan partilerdir. Türkiye'nin içinde bir hat çekerek bölgesel partiler haline dönüştürmek Başbakan'a yakışmaz. Bay bölen olmaya heveslenme. Bölünmeyi kimse istemiyor. Ama sende bir rahatsızlık var. Sende bir rahatsızlık, huzursuzluk, bir ruh hali var. Önce Türkiye'yi 36 etnik gruba bölüyorsun. Sayacağına, birliğinden niye bahsetmiyorsun? Türkiye'yi bölmek için Sivas'tan bu yana harita çizen odaklar var. Yoksa onların tesirinde ve kontrolünde olarak mı böyle konuşuyorsun? Ne yaparsan yap, hangi fitneyi ekersen ek, sana önce AKP'liler sonra da Türk milleti müsaade etmeyecektir."

"YUHALAMAYA DEĞMEZ"

Bahçeli konuşması sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı yuhalayan partililere "Yuhalamaya bile değmez" derken Başbakan Erdoğan'ın "Milletin 5 yıllığına verdiği görevi 3.5 yılda bırakıp kaçtılar" ifadelerine de cevap verdi. Bahçeli, bu konuda şöyle dedi:

"Diyormuş ki, 'İktidarı bırakıp kaçanların bundan sonra ülke yönetimine talip olması mümükün olmamalıdır.' Sayın Başbakan hangi kapılar arkasında, hangi karanlık odalarda, hangi karanlık ilişkilerle iktidar olduğunu bir hatırlasan, MHP'siz hükümet senaryosunu çok iyi anlarsın. Onun için Milliyetçi Hareket olarak, milletimizin güzide evlatlarının kurduğu bir parti olarak, Allah'ın izniyle hiçbir iç ve dış odağa, sermayeye, medyaya boyun eğmeyiz. Milliyetçi Hareket'in ipini bu odaklar kesemez. Ancak ve ancak gönlü isterse milletim iktidardan uzaklaştırır, sonra tekrar iktidara taşır. Milleyetçi Hareket'in Bozkurt gibi boynu kalındır, kimseye boyun eğemez" diye konuştu.

'AKP'NİN HİKAYESİNİ ANLAT'

AKP'nin ne zaman ve kimin tarafından kurulduğunun hatırlanmadığını savunarak konuşmasını sürdüren Bahçeli, "AKP, kuruluşunun üzerinden geçen 1.5 yıl içinde hangi iç ve dış odaklara iktidar olmuştur. Gel Başbakan, bu kürsüde, bu AKP hikayesini anlat da dinleyelim" dedi. Başbakan Erdoğan'ın yasaklı önemine atıfta bulunan Bahçeli, şöyle konuştu:

"Ancak bir sebepten dolayı milletvekili olamayacağı ifade edilmiş, seçimlere katılamamıştır. Gel Sayın Başbakan bu gelişmelerin nasıl olduğunu anlat. CHP'yle anlaşarak, bir başsavcıdan nasıl destek bulduğunu bir anlat. Milletvekili engeliniz varken şimdi nasıl oldu da Siirt'te bir ara seçimle Siirtlilerin seçtiği milletvekilinin yerine seçimde aday oldun da milletvekili oldun. Sana bu iyiliği kim yaptı? Bu iyiliğin borcunu kimlere ödüyorsun. Cevabını dil uzatmadan, vicdanını da ver. Kuru gürültüyle ananı da al git demeden, bilmem kime hakaret ederek, gerçeklerin üstünü örtmeye kalkma. Başbakanlıktan bir gün gidersin, hesabı sorulur, halka açık olarak anlatılır."

Türkiye'de 5 milyon 640 bin işsiz bulunduğunu belirterek, yaşanan ekonomik krize değinen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, esnafın, çiftçinin, dul ve yetiminin halinin perişan olduğunu söyledi ve "Sayın Başbakan kürsülerde ekonominin bu krizine karşı alınacak tedbirleri anlatacağı yerde bize bir şey olmaz, bize teğet gelir geçer diyor. Başbakanlığın önünde hayatına kıymaya kalan insanları görmüyor. Onun gördüğü yandaşları ve hanedanı. Onlara da Allah versin. Yandaşları zengin ediyor, vatandaşı fukaralaştırıyor" dedi.

"PADİŞAHLARIN SAYILARINI KATLAR"

Konuşmasının son bölümünü yolsuzluklara ayıran Bahçeli, Başbakan Erdoğan'a "Senin yaptığın hortumlar nereye bağlandı acaba?" diye seslenirken Baykal'a destek çıktı ve şunları söyledi:

"Yolsuzlukların hesabını sormak lazım. 'Elinizde bilgi varsa yargıya verin' diyor. Baykal'ın kırmızı dosyasının rengiyle uğraşacağına içine bak. Ne var o dosyada? Çok basit bir şey söylüyorum. Başbakan, başbakan olduktan sonra savcılıktan Adalet Bakanlığı yoluyla kendi imzasıyla TBMM'ye iki dosya göndermiştir. Kendisi ve milletvekillerinin katılımıyla ilgili birinci dosya, numarası 3/127. Suç içeriği görevi ihmal. Birinci Recep Tayyip Erdoğan dosyasıdır. İkinci dosya numarası 3/132. Suç içeriği zimmet, evrakta sahtecilik, cürüm işlemek. Bu dosyalar Meclis'te bulunuyor. Gel sayın Başbakan bir iyilik yap kaldır şu dokunulmazlığı da şu hesabı görelim. Hele bu dosyalar dokunulmazlık kaktıktan sonra öyle ikide kalmaz. 700 yıl Osmanlı'yı yöneten padişahların sayılarını katlar."

"DELİKANLIKTA SANA SIRA GELMEZ"

Seçimlerin güzel bir üslup içinde geçmesi, demokrasi içinde rekabetin oluşması dileğiyle konuşmasını tamamlayan Bahçeli, "Gidişat iyi değil. Siyasete yeni üslup kazandırmalı. Omzunda paltoyla konuşmanda efelik ve delikanlılık ararsan, sana bu ülkede sıra gelmez. Haddini bil, kendine, AKP'ye, Başbakanlığa, millete saygı duy. Onun için Afyon'dan AKP'ye Osmanlı tokadı atalım. O zaman Sayın Başbakan birinci padişah mı değil mi görelim" diyerek Afyonkarahisar mitingini tamamladı. Bahçeli, daha sonra karayoluyla Uşak'a geçti.

Kaynak:Vatan Gazetesi

 

http://haber.gazetevatan.com/Bahceliden_Baykala_destek/226532/9/Siyaset



Bu haber 645 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,593 µs