En Sıcak Konular

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM (04.03.2009)

4 Mart 2009 11:38 tsi
METEOROLOJİK GÖRÜNÜM (04.03.2009) Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden alınan bilgilere göre,Yurdun kuzey ve batı kesimlerinde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Yapılan son değerlendirmelere göre; İç Anadolu'nun doğusu, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Doğu Akdeniz'in doğusu (Hatay, Kahramanmaraş) ile sabah saatlerinde Ankara, Kırşehir, Kırıkkale, Bolu ve Düzce çevrelerinde aralıklarla yağış geçişleri bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Yurdun kuzey ve batı kesimlerinde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeybatı, doğu kesimlerde güney ve güneybatı, zamanla batı kıyılarda güney ve güneydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek.

UYARILAR 

BUZLANMA VE DON UYARISI: Bu sabah ve gece saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ RİSKİ: Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu (Erzurum, Van, Ağrı, Bitlis ve Hakkari başta olmak üzere) ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA 

MARMARA Genellikle parçalı, Trakya ile güneydoğu kesimleri çok bulutlu, sabah saatlerinde Çanakkale ve Bursa çevreleri sisli, İstanbul, Balıkesir, Kocaeli ve Bilecik çevreleri puslu geçecek.  En Yüksek (°C) En Düşük (°C)
EDIRNE Genellikle parçalı, sabah saatlerinde çok bulutlu 14  8 
ISTANBUL Parçalı bulutlu ve sabah saatlerinde puslu  12  7 
KIRKLARELI Genellikle parçalı, sabah saatlerinde çok bulutlu 13  7 
KOCAELI Genellikle parçalı, sabah saatlerinde çok bulutlu ve puslu 16  7 
TEKIRDAG Genellikle parçalı, sabah saatlerinde çok bulutlu 12  7 
 
EGE Genellikle parçalı, iç kesimleri ile gece saatlerinden itibaren Güney Ege kıyıları çok bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde Afyon, Muğla ve Kütahya çevrelerinde sis, İzmir çevrelerinde pus görülecek.
A.KARAHISAR Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde sisli 11  4 
DENIZLI Parçalı ve çok bulutlu 17  9 
IZMIR Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde puslu 18  13 
KUTAHYA Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde sisli 11  4 
MUGLA Genellikle parçalı, sabah saatlerinde sisli, gece saatlerinden itibaren çok bulutlu 14  7 
 
AKDENİZ Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden sonra Hatay ve Kahramanmaraş çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.
ADANA Parçalı, zamanla çok bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde pus görülecek. 17  9 
ANTALYA Parçalı bulutlu  18  12 
GUZELYURT Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu 20  9 
MERSIN Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu 17  10 
 
İÇ ANADOLU Parçalı ve çok bulutlu, doğusu (Sivas, Yozgat, Kayseri, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Konya-Ereğli) ile sabah saatlerinde Ankara, Kırıkkale, Kırşehir çevreleri aralıklı yağmur ve karla karışık yağmur, Sivas, Yozgat, Nevşehir ve Kayseri'nin yüksek kesimleri kar yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde Eskişehir ve Konya çevrelerinde pus görülecek. Bu sabah ve gece saatlerinde doğusunda buzlanma ve don olayı görülecek.
ANKARA Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif yağmur, yüksekleri karla karışık yağmurlu 10  3 
CANKIRI Parçalı, zamanla çok bulutlu 10  2 
ESKISEHIR Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde puslu 9  2 
KAYSERI Çok bulutlu, aralıklı yağmur, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Bu gece saatlerinde buzlanma ve don olayı görülecek. 7  -2 
KONYA Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde il geneli puslu, Konya-Ereğli çevreleri hafif yağmurlu 11  3 
 
BATI KARADENİZ Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Bolu ve Düzce çevreleri hafif yağmur, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde Bolu ve Karabük'ün yüksekleri ile Kastamonu çevrelerinde buzlanma ve don olayı görülecek.
BOLU Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif yağmur, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde yükseklerinde buzlanma ve don olayı görülecek. 10  2 
DÜZCE Parçalı bulutlu ve sabah saatlerinde puslu 13  4 
KASTAMONU Parçalı bulutlu geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde il genelinde buzlanma ve don olayı görülecek. 8  -2 
SİNOP Parçalı bulutlu 8  4 
ZONGULDAK Parçalı bulutlu  11  4 
 
ORTA ve DOĞU KARADENİZ Genellikle parçalı ve az bulutlu, zamanla iç kesimleri çok bulutlu geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.
AMASYA Parçalı, zamanla çok bulutlu geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde yükseklerinde buzlanma ve don olayı görülecek.  12  2 
RİZE Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu  9  2 
SAMSUN Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu  10  2 
TOKAT Parçalı, zamanla çok bulutlu geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde yükseklerinde buzlanma ve don olayı görülecek.  10  2 
TRABZON Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu  8  1 
 
DOĞU ANADOLU Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Malatya ve Elazığ çevreleri ile akşam saatlerinden itibaren güney ve batısı (Tunceli, Bingöl, Van, Hakkari, Malatya, Elazığ, Şırnak) yağışlı geçecek. Yağışlar karla karışık yağmur ve kar, öğle saatlerinden itibaren Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur şeklinde olacak. İç ve doğu kesimlerinde bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı görülecek. Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinin (Erzurum, Van, Ağrı, Bitlis ve Hakkari başta olmak üzere) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.
AĞRI Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu geçecek. İl genelinde buzlanma ve don olayı görülecek.  -1  -10 
ERZURUM Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu geçecek. İl genelinde buzlanma ve don olayı görülecek.  -3  -11 
MALATYA Çok bulutlu, sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı, öğle saatlerinden itibaren yağmurlu 6  1 
MUŞ Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu geçecek. İl genelinde buzlanma ve don olayı görülecek.  3  -5 
VAN Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde aralıklı kar yağışlı geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde il genelinde buzlanma ve don olayı görülecek.  3  -5 
 
GÜNEYDOĞU ANADOLU Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Adıyaman çevreleri, öğle saatlerinden itibaren batısı (Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa) ile zamanla bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.
DIYARBAKIR Parçalı çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 11  3 
GAZIANTEP Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 12  4  KİLİS Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 11  3 
MARDİN Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinde aralıklı yağmurlu 9  4 
ŞANLIURFA Parçalı çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 12  4 
 
DENİZLERDE HAVA  Güney Ege'de gece fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Parçalı bulutlu, Rüzgar: Batı Karadeniz'de doğu ve güneydoğudan 3 ila 5, Doğu Karadeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 akşam güneydoğudan batısı 3 ila 5 kuvvetinde Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: iyi.

MARMARA Parçalı bulutlu ve sabah saatlerinde puslu, Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan gece güneydoğudan 2 ila 4 kuvvetinde Dalga: 0,5 ila 1,0m Görüş: iyi, pus anında orta. 

EGE Parçalı zamanla Güney Ege çok bulutlu, Rüzgar: Kuzey Ege'de doğu ve güneydoğudan 2 ila 4 gece 4 ila 6, Güney Ege'de güney ve güneydoğudan 2 ila 4 akşam 3 ila 5 gece 5 ila 7 kuvvetinde Dalga: 0,5 ila 1,5m gece kuzeyinde 2,0m, güneyinde 2,5m Görüş: iyi. 

AKDENİZ Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz'in doğusu aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz: doğu ve kuzeydoğu öğleden sonra güneydoğudan 2 ila 4 gece açıkları 5, Doğu Akdeniz: batı ve güneybatıdan gece kuzeydoğudan 2 ila 4 kuvvetinde Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: iyi, yağış anında orta. 

VAN GÖLÜ Parçalı ve çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde aralıklı kar yağışlı, Rüzgar: Güney ve güneybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde Dalga: 1,0 ila 1,5m Görüş: iyi, yağış anında orta. 



Bu haber 454 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,946 µs