En Sıcak Konular

AHMET TURGUT: ''MARMARAY BİZİM PROJEMİZ''

3 Mart 2009 13:54 tsi
AHMET TURGUT: ''MARMARAY BİZİM PROJEMİZ'' Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Turgut günlük siyasi çekişmelerin üzerinde durmadan projeleri ile konuşuluyor.

İstanbul`un diğer adayları arasında mesleki kimliği ile ön plana çıkan Ahmet Turgut özellikle ulaşım, üniversiteler, kadın ve çocuklara yönelik projeleri dikkat çekiyor. MHP adayı Ahmet Turgut ulaşıma radikal önlemler sunarken, üniversite öğrencilerine de yurt vaad ediyor. Ahmet Turgut Şehir Plancısı olması sebebiyle de İstanbul`un temel konularını bir plancı açısından değerlendiriyor.


"KAZLIÇEŞMEYE YENİ LİMAN"

MHP istanbul adayı Ahmet Turgut Galataport`un yapılmasına karşı çıktığını belirterek bunun yerine İstanbul Boğazını sıkıntıya sokmayacak, tarihi dokuya zarar vermeyecek daha güzel projelerinin hazır olduğunu söyledi. Ahmet Turgut, kruvaziyer turizm için Zeytinburnu- Kazlıçeşmeye yeni liman önerdi. Burada en az 12 gemilik bir liman kurmak istediğini belirten MHP adayı Ahmet Turgut bunun Galataporttan daha büyük kapasiteli ve şehri sıkıntıya sokmayan bir proje olacağını ifade etti.

"MARMARAY BİZİM PROJEMİZ"

MHP İstanbul Büyükşehir belediye Başkan adayı Ahmet Turgut halen yapımı devam etmekte olan Marmaray`ın MHP`nin hükümette yer aldığı dönemde proje olarak hazırlatılarak belirli bir aşamaya getirildiğini vurguladı. Ahmet Turgut Marmaray projesinin kendileri için de önemli bir proje olduğunu belirtti. Turgut, büyükşehir belediyesinin hatları entegre edememesi ve arkeolojik kazıların tamamlanamaması sebebiyle projenin bitirilmesinin geciktiğini savundu. Ahmet Turgut, ``İlave bir ödeme çıkmaz ise şu anda Marmaray`ın ilk etabına biz 2,5 milyar dolar dış kredi ödüyoruz. Şu anda faizini ödüyoruz.Bu sarkmanın bir bedeli var bize. İstanbul Büyükşehir Belediyesi çiçeğe, böceğe para harcayacağına kentin önceliklerine para harcayabilirdi`` diye konuştu.

"KENTİN HER YERİ DOSYA"

Ahmet Turgut, gittiği her yerde kendisine sık sık mevcut belediye yöneticileri ile ilgili dosya olup olmadoığının sorulduğunu söyledi. MHP adayı Ahmet Turgut: `Bu kentin her tarafı dosya. Allah nasip eder de biz 30 Martta devralırsak o yanlışların hesabı yasalar çerçevesinde sorulacaktır. Şunu iyi biliyorum ki İstanbul Büyükşehir Belediyesi`nin hazineye borcu 2,3 milyar dolara ulaşmıştır.Şirketlerin zararlarını, sayın başkan ve ekibi açıklayamamaktadır. Bu paralar İstanbulluların öncelikleri için mi kullanıldı, doğru yerlere mi kullanıldı bunu sormak lazım`` dedi.


TURGUT`TAN "BÜYÜK İDDİA"

Metrobüsün Zincirlikuyu- Söğütlüçeşme hattının da açıldığını işaret eden Turgut, ``Metrobüse harcadıkları para 367 milyon TL`dir. Bakın çok iddialı söylüyorum aynı hatları İstanbul`da bir gecede 1 milyon TL`ye bitireceğim. Birkaç yıl sonra söküp atacağımız bir sisteme şu ana kadar 367 milyon TL harcadık`` diye konuştu. Seçimlerde iddialı olduklarını, İstanbullunun sağduyusuna güvendiklerini belirten MHP adayı Ahmet Turgut, seçim tartışmalarıyla ilgili olarak şunları kaydetti: ``Bizim boş polemiklerle işimiz yok. Ben sayın başkan adaylarımızın yaşı, konumları ve geçmişleriyle beraber de yaptıklarına üzülüyorum. Kamuoyu`ndaki tartışmalarına ve üsluplarına üzülüyorum. İstanbullu böyle bir tartışmayı hak etmiyor gerçekten.``

"KILIÇDAROĞLU ZAMAN KAYBI"

MHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Turgut, "İstanbul`u bilmeyen birisinin İstanbul`a başkan olması zaman kaybıdır." dedi. Ahmet Turgut, Bakırköy`de halkın arasına karıştı. projeleri hakkında bilgi verdi. Belediye Başkanı seçilirse İstanbul`da belli saatlerde ulaşımı ücretsiz hale getireceğini belirten Turgut, raylı sistem ve metro ulaşımında geliştireceğini söyledi. 5 yıl içinde İstanbul`a 200 kilometre raylı sistem yapma sözü veren Turgut, İstanbul`u da yeniden planlayacaklarını söyledi. Şehir trafiğinin nüfus yoğunluğundan kaynaklandığını iddia eden Ahmet Turgut, ilköğretim okullarında öğrencilere ücretsiz yemek vereceklerini de söyledi.

KAYNAK: Tümgazeteler.com 

http://www.tumgazeteler.com/?a=4759534



Bu haber 792 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,659 µs