En Sıcak Konular

BAŞBAKANDAN,BAYKAL VE ÖZYÜREK'E ''MAGANDA'' DAVASI

2 Mart 2009 15:05 tsi
BAŞBAKANDAN,BAYKAL VE ÖZYÜREK'E ''MAGANDA'' DAVASI Başbakan Erdoğan, CHP lideri Deniz Baykal`ın Sinop mitinginde, parti sözcüsü Mustafa Özyürek`in de basın toplantısındaki sözleri sebebiyle manevi tazminat davaları açtı.

Erdoğan`ın avukatı Muammer Cemaloğlu ve Fatih Şahin tarafından açılan davalarda, Baykal`dan 100, Özyürek`ten ise 20 bin TL manevi tazminat talep edildi.

Baykal`a açılan davanın dilekçesinde, Deniz Baykal`ın, 28 Şubat Cumartesi günü Sinop`taki seçim mitinginde yaptığı konuşmanın bir bölümüne yer verildi.

Dilekçede, Baykal`ın, konuşmasındaki, ``Bu külhanbeyi üslubu, bu maganda üslubu ona yakışıyor olabilir ama Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı`na yakışmıyor. Bana diyor ki `Kırk fırın ekmek ye, iktidara gel`. Değerli arkadaşlarım, sevgili Sinoplular, içimden geçen şu: Bak sen iktidar olmuşsun ama adam olamamışsın. Bana öyle geliyor ki kırk fırın ekmek yesen de adam olamazsın. Çünkü sen ne söylediğinin farkında değilsin`` ifadeleri aktarıldı.

Baykal`ın konuşmasında, ``Erdoğan`ın şahsiyet haklarına tecavüz niteliğinde, şeref, haysiyet ve onuruna yönelik gerçek dışı, tahkir ve tezyif edici isnat ve ithamlara, fevkalade ağır, katlanılması ve tahammülü gayri kabil hakaretlere yer verdiği`` savunulan dilekçede, manevi tazminat talep edildi.

-ÖZYÜREK`E AÇILAN DAVA-

Özyürek`e yönelik davanın dilekçesinde ise Mustafa Özyürek`in 27 Şubat Cuma günü, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenlediği hatırlatıldı.

Özyürek`in, Erdoğan ile ilgili, ``Siyasi parti liderlerinin görevi, halkı daha lümpen bir maganda üslubuna yöneltmek değil, daha uygar, daha demokratik bir üsluba çekmektir. Ama ne yazık ki gerçekten Sayın Başbakan bir maganda üslubunu benimsemiştir`` ifadelerine işaret edilen dilekçede, Özyürek`in sözlerinin, eleştiri ve ifade özgürlüğü sınırlarını aştığı savunuldu.

Dilekçede, ``Özyürek`in, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan`ı `maganda üslubu benimsemekle` itham etmek suretiyle karalamaya çalışmasının, hukuk düzeninin himaye etmeyeceği derecede ağır ve haksız bir saldırı olduğu`` kaydedildi.

Kaynak: Tümgazeteler.com 

http://www.tumgazeteler.com/?a=4757490



Bu haber 650 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,330 µs